Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φυσικές «παγίδες» για να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από το σπίτι - Τα 5 tips που θα σας λύσουν τα χέρια

Αλάνθαστα σπιτικά κόλπα

8 Ιουνίου 2023 13:20
Φυσικές «παγίδες» για να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από το σπίτι - Τα 5 tips που θα σας λύσουν τα χέρια
Από Ανθή Κουρεντζή

Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει αράχνες μέσα στο σπίτι. Ειδικά το καλοκαίρι όμως είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Δείτε 5 απλά και πολύ χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να τις κρατήσετε όσο πιο μακριά γίνεται. Με την ευκαιρία, δείτε το λαχανικό που σιχαίνονται οι κατσαρίδες.

  • Αιθέρια έλαια

Έλαια, όπως είναι η μέντα ή ο ευκάλυπτος αποτελούν τους χειρότερους εχθρούς των εντόμων, και κυρίως των αραχνών, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά τους. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό και προσθέστε 15-20 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Ψεκάστε με το μείγμα σε πόρτες, στις γωνίες του σπιτιού και σε όλα τα μέρη που εμφανίζονται κυρίως οι αράχνες (όπως είναι και οι γωνίες των ταβανιών) και δεν θα ξαναδείτε ποτέ τις αράχνες να εμφανίζονται ξανά.

  • Πορτοκάλι

Οι αράχνες επίσης μισούν τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και γενικά τα περισσότερα εσπεριδοειδή. Μπορείτε να κάνετε την ίδια ακριβώς διαδικασία που κάνατε και με τα αιθέρια έλαια. Ρίξτε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και συμπληρώστε με νερό. Ψεκάστε στις επιφάνειες που συνηθίζουν να εμφανίζονται οι αράχνες.

Φυσικές «παγίδες» για να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από το σπίτι - Τα 5 tips που θα σας λύσουν τα χέρια

  • Ξίδι

Μια από τις πολλές χρήσεις που έχει το ξίδι είναι να διώχνει τις αράχνες. Επομένως, βάλτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού λευκό ξίδι και νερό και ψεκάστε σε όλες τις ρωγμές του σπιτιού, τις γωνίες και τις χαραμάδες κάτω από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού.

  • Κάστανα

Οι αράχνες δεν αντέχουν τα κάστανα όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται. Αφήστε, λοιπόν, από ένα κάστανο σε διάφορα μέρη του σπιτιού (όπως κάτω από κομοδίνα ή κάτω από το ψυγείο και το πλυντήριο) και δείτε τις αράχνες να εξαφανίζονται. Το συγκεκριμένο tip δουλεύει μόνο αν τα κάστανα είναι φρέσκα και καλό είναι να τα αλλάζετε μία φορά την εβδομάδα.

  • Ξεσκόνισμα

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχει σκόνη στο σπίτι σας. Φροντίστε να ξεσκονίζετε συχνά και να διατηρείτε το χώρο σας οργανωμένο έτσι ώστε να μην θέλουν ούτε καν να εμφανίζονται οι αράχνες μέσα σε αυτόν.

«Εξολοθρευτές» στο μπαλκόνι: 7 φυτά για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια φέτος το καλοκαίρι

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα του καλοκαιριού, είναι τα κουνούπια! Δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγματα, από το να έχουμε στο αυτί μας ένα κουνούπι με αυτόν τον ήχο που κάνει και να μην μπορούμε να το σκοτώσουμε.

Χώρια φυσικά τα τσιμπήματα, τα οποία πολλές φορές μας δημιουργούν πρόβλημα με τη φαγούρα που προκαλούν. Περισσότερο λοιπόν από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο πλάσμα, τα κουνούπια μπορούν να καταστρέψουν την απόλαυσή μας στην ύπαιθρο.

Εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε χημικά εντομοκτόνα, σκεφτείτε να καλλιεργήσετε φυτά κήπου που απωθούν τα κουνούπια με φυσικό τρόπο λόγω του αρώματος των φυσικών ελαίων τους.

Τα περισσότερα εντομοαπωθητικά φυτά το κάνουν με τα φυσικά τους αρώματα, τα οποία κρατούν μακριά τα ενοχλητικά κουνούπια και εισάγουν υπέροχες μυρωδιές σε όλο τον κήπο σας. Εάν δεν θέλετε να βυθίσετε τον εαυτό σας ή τον κήπο σας με χημικά σπρέι, μπορείτε να καλλιεργήσετε μερικά από αυτά τα φυτά για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά φυσικά.

Δείτε επίσης: Κανένα χημικό, καμία ταλαιπωρία: Αυτό είναι το κόλπο για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

7 θαυματουργά φυτά στον κήπο και την αυλή για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια

Λεβάντα

Οι κατιφέδες, ένα ετήσιο λουλούδι που αναπτύσσεται εύκολα, εκπέμπει μια μυρωδιά που αποτρέπει τα κουνούπια. Καλλιεργήστε τα σε γλάστρες και τοποθετήστε τα κοντά στο αίθριο ή στην είσοδο του σπιτιού σας για να μην υπάρχουν κουνούπια. Οι κατιφέδες είναι επίσης μια δημοφιλής προσθήκη στους λαχανόκηπους. Οι κατιφέδες όχι μόνο μπορούν να κρατήσουν μακριά τα κουνούπια, αλλά επίσης αποτρέπουν τις αφίδες, τις λευκές μύγες και τα σκαθάρια.

Κατιφές

Κατιφές

Οι κατιφέδες, ένα ετήσιο λουλούδι που αναπτύσσεται εύκολα, εκπέμπει μια μυρωδιά που αποτρέπει τα κουνούπια. Καλλιεργήστε τα σε γλάστρες και τοποθετήστε τα κοντά στο αίθριο ή στην είσοδο του σπιτιού σας για να μην υπάρχουν κουνούπια. Οι κατιφέδες είναι επίσης μια δημοφιλής προσθήκη στους λαχανόκηπους. Οι κατιφέδες όχι μόνο μπορούν να κρατήσουν μακριά τα κουνούπια, αλλά επίσης αποτρέπουν τις αφίδες, τις λευκές μύγες και τα σκαθάρια.

Σιτρονέλα

Γνωστό για την ξεχωριστή μυρωδιά της, η σιτρονέλλα είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο φυσικό συστατικό στα απωθητικά κουνουπιών. Το αιθέριο έλαιο της είναι δημοφιλές για τις εντομωδιωκτικές του ιδιότητες που περιλαβάνουν και την απώθηση των κουνουπιών. Αυτό το φυτό χαμηλής συντήρησης έχει καλύτερα αποτελέσματα σε μεγάλες ζαρντινιέρες επειδή δεν αντέχει τον παγετό, αλλά σε θερμότερα κλίματα, μπορεί να φυτευτεί απευθείας σε μια ηλιόλουστη περιοχή στο έδαφος.

Σιτρονέλα

Δεντρολίβανο

Ένα άλλο εξαιρετικό απωθητικό των κουνουπιών είναι το δεντρολίβανο. Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε πολύ καλά και το ξυλώδες άρωμά του είναι ακριβώς αυτό που κρατά μακριά τα κουνούπια. Ευδοκιμούν καλύτερα σε ζεστά και ξηρά κλίματα και καλλιεργούνται σε δοχεία, τα οποία μπορεί να είναι ιδανικά για περιοχές με πολύ κρύο τον Χειμώνα. Μπορούν επίσης να κλαδευτούν σε κάθε είδους σχήματα και μεγέθη και να κάνουν υπέροχα περιγράμματα ή διακοσμητικά. Ενώ τα παράσιτα μένουν μακριά, μπορείτε να απολαύσετε τη μυρωδιά του βοτάνου και επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να καρυκεύσετε τη μαγειρική σας.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα άλλο βότανο που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως απωθητικό κουνουπιών. Η πικάντικη μυρωδιά που αναδίδουν τα φύλλα του βασιλικού είναι αυτό που κρατά μακριά τα κουνούπια. Και επειδή όλα τα είδη βασιλικού λειτουργούν για να κρατήσουν μακριά τις μύγες και τα κουνούπια, μη διστάσετε να εξερευνήσετε και να βρείτε τους κατάλληλους τύπους βασιλικού για να τον αναμίξετε στον κήπο σας.

Αυτό το βότανο του αρέσει να διατηρείται υγρό, χρειάζεται καλή αποστράγγιση και απολαμβάνει πολύ ήλιο. Μπορείτε να φυτέψετε βασιλικό σε γλάστρες ή στον κήπο, μόνο του ή με άλλα λουλούδια, αρκεί και τα δύο φυτά να πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις.

Δυόσμος

Ο δυόσμος είναι μια εξαιρετική μη τοξική επιλογή για να κρατάτε μακριά τα κουνούπια, τις μύγες και ακόμη και τα μυρμήγκια. Όσο πιο πικάντικο είναι το άρωμα, τόσο λιγότερα κουνούπια θα έχετε. Καλλιεργήστε τον σε γλάστρες στο αίθριο σας. Μπορείτε ακόμη και να στεγνώσετε τα φύλλα και να τα χρησιμοποιήσετε μέσα στο σπίτι σας ως φυσική μέθοδο καταπολέμησης των παρασίτων.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυσικά εντομοαπωθητικά. Μπορούμε να το φυτεύσουμε στον κήπο και σε γλάστρες και να απαλλαγούμε από κουνούπια και μύγες. Το φασκόμηλο αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών, ακόμη και σε ξερά και άγονα, αν και προτιµά τα αμμώδη, ασβεστούχα µε πολύ καλή αποστράγγιση που ζεσταίνονται νωρίς την Άνοιξη. Ευδοκιμεί τόσο σε θερµές, όσο και σε ψυχρές περιοχές και προτιμά ηλιόλουστες θέσεις και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προφύλαξη και φροντίδα για να ευδοκιμήσει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share