Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Κατσαρίδες «φινίτο»: Το λαχανικό με την υπέροχη μυρωδιά που θα τις απωθήσει μια και καλή

Δεν αντέχουν στην οσμή του ούτε δευτερόλεπτο

8 Ιουνίου 2023 11:45
Κατσαρίδες «φινίτο»: Το λαχανικό με την υπέροχη μυρωδιά που θα τις απωθήσει μια και καλή
pixabay.com
Από Ανθή Κουρεντζή

Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποια είναι η μυρωδιά που δεν αντέχουν ούτε οι κατσαρίδες αλλά ούτε και τα μυρμήγκια. Με την ευκαιρία, δείτε 4 κόλπα για να απαλλαγείτε οριστικά από τις μύγες.

Μπορεί εσείς να χρησιμοποιείτε το λεμόνι για να αρωματίζετε το σπίτι σας μιας και όπως σας έχουμε πει στο παρελθόν μερικές φέτες λεμονιού μπορούν να διώξουν ακόμα και την πιο άσχημη μυρωδιά στο σπίτι, αλλά για τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια το λεμόνι είναι «κόκκινο πανί».

Κατσαρίδες «φινίτο»: Το λαχανικό με την υπέροχη μυρωδιά που θα τις απωθήσει μια και καλή

Αν θέλετε, λοιπόν, να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια δεν έχετε παρά να στύψετε 2-3 λεμόνια και να ρίξετε το υγρό μέσα σε ένα βαποριζατέρ.

Ψεκάστε σε όλα τα σημεία που συνηθίζετε να βλέπετε τα ενοχλητικά έντομα και θα διαπιστώσετε ότι θα εξαφανιστούν.

Κανένα χημικό, καμία ταλαιπωρία: Αυτό είναι το κόλπο για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί με αυτό και τα κουνούπια, με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε τρόπους να τα κάνουμε «μπλοκ». Ποιο είναι το κόλπο για να μην σας τσιμπάνε;

Μπορείτε να προστατευθείτε από τα κουνούπια ακολουθώντας κάποιες απλές και βασικές οδηγίες. Τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή και σε θαμνώδη περιοχές και κοντά σε λιμνάζοντα νερά.

Η Αμερικανική Ένωση καταπολέμησης κουνουπιών (American Mosquito Control Association – AMCA) παραθέτει χρήσιμες λύσεις για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή των κουνουπιών κοντά στο σπίτι σας και για να τα “αποθαρρύνετε” από το να σας τσιμπάνε. Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο λόγος που σας τσιμπούν συνέχεια.

  • Νερό: Τα κουνούπια χρειάζονται νερό για να αναπαραχθούν, οπότε, εάν φροντίζετε να αποστραγγίζετε προσεκτικά όλες τις πηγές στάσιμου νερού γύρω από το σπίτι και την αυλή σας, (μπολ νερού για το κατοικίδιο, υδρορροές, σκουπίδια κ.λπ.)
  • Ντύσιμο: Φοράτε ανοιχτόχρωμα, φαρδιά ρούχα, μακρυμάνικα μπλουζάκια και μακριά παντελόνια, καπέλα, και κάλτσες.
  • Αντικουνουπικά προϊόντα για το δέρμα: Είναι καλύτερα να αποφεύγετε εκείνα που είναι χημικά απωθητικά. Προτιμήστε μερικές τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Το να έχετε γλάστρες με κατιφέδες στον χώρο που κάθεστε είναι ένα φυσικό απωθητικό για τα έντομα, επειδή τα άνθη του αναδίδουν ένα άρωμα που αντιπαθούν. Ένας απλός ανεμιστήρας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά σας.

Κανένα χημικό, καμία ταλαιπωρία: Αυτό είναι το κόλπο για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

Η επιπλέον θειαμίνη απωθεί τα κουνούπια

Έρευνα από τη δεκαετία του 1960 έδειξε ότι η λήψη βιταμίνης Β1 (θειαμίνη) μπορεί να είναι αποτελεσματική ενάντια στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Ωστόσο, μελέτες από τότε δεν έχουν δώσει σαφή αποτελέσματα. Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι λαμβάνοντας περισσότερη βιταμίνη Β1 από όση το σώμα σας απαιτεί, προκαλεί την απομάκρυνσή της μέσω των ούρων και του ιδρώτα στο δέρμα σας. Η βιταμίνη Β1 παράγει μια μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια φαίνεται να βρίσκουν ενοχλητική. Θυμηθείτε ότι μόνο τα θηλυκά κουνούπια σας τσιμπάνε, όχι τα αρσενικά!

Αυτή η βιταμίνη είναι υδατοδιαλυτή και δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικότητας, ακόμα και σε υψηλές δόσεις, οπότε είναι ένα σχετικά ασφαλές μέτρο πρόληψης. Η δρ Janet Starr Hull συνιστά τη λήψη ενός δισκίου βιταμίνης Β1 την ημέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, για να σας κάνει λιγότερο “ελκυστικούς” στα κουνούπια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share