Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κατάλληλο για όλα τα φυτά: Φυσικό λίπασμα με 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα - Οι γλάστρες σας θα «απογειωθούν»

Θα μας θυμηθείτε!

7 Ιουνίου 2023 15:12
Κατάλληλο για όλα τα φυτά: Φυσικό λίπασμα με 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα - Οι γλάστρες σας θα «απογειωθούν»
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το φυσικό λίπασμα με 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα είναι κατάλληλο για όλα τα φυτά και όταν το χρησιμοποιήσετε θα δείτε τις γλάστρες σας να «απογειώνονται».

Είτε έχετε κήπο, μπαλκόνι ή βεράντα, όλο και κάποιο φυτό θα φροντίζετε βλέποντάς το να μεγαλώνει και να ομορφαίνει το σπίτι σας. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα tips για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε όαση.

Πολλές φορές, όμως, τα φυτά και τα λουλούδια μαραίνονται και χρειάζονται μια έξτρα βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ή και προληπτικά, βάζουμε στο χώμα το κατάλληλο λίπασμα για να τονώσει το φυτό μας.

φυτά στο μπαλκόνι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια φυσική και απλή λύση για να φτιάξετε το δικό σας οργανικό λίπασμα και να βοηθήσετε τα φυτά και τα λουλούδια σας να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Υλικά

  • Φλούδα μπανάνας
  • Τσόφλια αυγού
  • Απομεινάρια καφέ (φίλτρου)
  • Νερό

Διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και προσθέτετε περίπου μισή κούπα νερό. Τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και είναι έτοιμο! Βάλτε λίγο από το μείγμα στα φυτά σας και παρατηρήστε τη διαφορά τις επόμενες μέρες

Εύκολα και γρήγορα: Το κόλπο για να απομακρύνετε τα ζωύφια από τις γλάστρες με τα φυτά σας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα όταν έχετε φυτά σε γλάστρες στον κήπο ή το μπαλκόνι σας είναι τα μικρά ζωύφια που κολλάνε πάνω σε αυτά. Ποιο είναι το εύκολο και γρήγορο κόλπο για να τα απομακρύνετε;

Αν θέλετε να σταματήσουν να έχουν σαν καταφύγιο τις γλάστρες σας υπάρχει ένας εύκολος και κυρίως οικολογικός τρόπος να τα απομακρύνετε. Με την ευκαιρία, δείτε πώς εξαφανίζεται η μούχλα από τα φυτά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα εύκολο σπρέι με φυσικά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι σκόρδο, μαϊντανό και νερό. Αναμείξτε σε ένα κατσαρολάκι ½ φλ. τριμμένο ξερό μαϊντανό και 2 κουταλάκια λιωμένο σκόρδο σε 3 φλιτζάνια νερό. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Στη συνέχεια, στραγγίξτε το κι αφήστε το να κρυώσει καλά. Βάλτε το μείγμα που δημιουργήθηκε σε ένα σπρέι και ψεκάστε με αυτό τα δέντρα, τα φυτά και τις γλάστρες σας.

Αυτή η έντονη και πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά του μαϊντανού και του σκόρδου θα κρατήσει τα ζωύφια μακριά από τα φυτά σας. Αν δεν έχετε μαϊντανό, την ίδια δουλειά μπορείτε να κάνετε με λίγο ξερό δυόσμο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share