Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Κάνε τη βεράντα σου... παράδεισο! 5 τρόποι να τοποθετήσεις τις γλάστρες στο μπαλκόνι

Τι πρέπει να κάνεις

7 Ιουνίου 2023 08:18
Κάνε τη βεράντα σου... παράδεισο! 5 τρόποι να τοποθετήσεις τις γλάστρες στο μπαλκόνι
Πηγή: unsplash.com
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Ονειρεύεσαι την τέλεια διακόσμηση μπαλκονιού; Μερικές έξυπνες ιδέες θα σου δώσουν την αφορμή για να μετατρέψεις την βεράντα σου σε καλοκαιρινό παράδεισο! Και σίγουρα ένα από τα πιο βασικά διακοσμητικά στοιχεία για ένα κομψό μπαλκόνι είναι τα φυτά και κατ΄ επέκταση οι γλάστρες!

Αν θέλεις να ανανεώσεις τη βεράντα σου χρησιμοποιώντας τις γλάστρες που έχεις ήδη τότε αρκεί να αλλάξεις το πώς τις διακοσμείς στο χώρο. Ανακάλυψε 5 κομψούς τρόπους να τοποθετήσεις τις γλάστρες στο μπαλκόνι! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το λεμόνι για να μην πλησιάσουν ξανά έντομα και ζωύφια στα φυτά σας

5 Ιδέες για ένα κομψό μπαλκόνι με γλάστρες!

Διακόσμησε τις γλάστρες στον τοίχο

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσεις τις γλάστρες στον τοίχο της βεράντας. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και έξυπνο ειδικά αν έχεις ένα μικρό μπαλκόνι. Για να στερεώσεις τις γλάστρες με τα φυτά σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ράφια, καλαμωτές ή και να τις κρεμάσεις απευθείας στον τοίχο. Έτσι, ο τοίχος σου θα αποκτήσει στυλ και χρώμα!

Τοποθέτησε τις γλάστρες περιμετρικά στο πάτωμα της βεράντας

Σίγουρα έχεις συνηθίσει να τοποθετείς τις γλάστρες απλά στο πάτωμα του μπαλκονιού. Αν θέλεις όμως η βεράντα σου να πάρει έναν εξωτικό αέρα και να θυμίσει περισσότερο αυλή πρέπει να τοποθετήσεις τις γλάστρες με τα φυτά σου περιμετρικά στο πάτωμα όλου του μπαλκονιού. Είτε επιλέξεις τις ίδιες γλάστρες σε όλη την επιφάνεια του μπαλκονιού είτε διαφορετικές το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο!

Κρέμασε τις γλάστρες από το ταβάνι

Μια πολύ εντυπωσιακή ιδέα που θα κάνει το μπαλκόνι σου να ξεχωρίζει είναι να κρεμάσεις τις γλάστρες σου από το ταβάνι! Προϋπόθεση αποτελεί φυσικά να μπορείς να τις στερεώσεις καλά χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος. Για τις κρεμαστές σου γλάστρες διάλεξε φυτά που μπορούν να πέφτουν όμορφα.

Κάνε τη βεράντα σου... παράδεισο! 5 τρόποι να τοποθετήσεις τις γλάστρες στο μπαλκόνι
Πηγή: unsplash.com

Διακόσμησε με γλάστρες μια ραφιέρα ή μια σκάλα

Μια διακοσμητική σκάλα ή μια ραφιέρα αποτελούν ένα χρήσιμο μικροέπιπλο αν έχεις χώρο στη βεράντα σου. Και πως αλλιώς να τη διακοσμήσεις αν όχι με τις γλάστρες σου; Βάλε λοιπόν τις γλάστρες σου στη σκάλα, με τις πιο βαριές χαμηλότερες και τις μικρότερες στα επάνω ράφια.

Εκμεταλλεύσου τα κάγκελα

Για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου στην απόλυτη όαση πρέπει να εκμεταλλευτείς ακόμα και τα κάγκελα σου και να τα διακοσμήσεις με γλάστρες! Διάλεξε λοιπόν όμορφες γλάστρες μπαλκονιού ή ζαρντινιέρες που τοποθετούνται στα κάγκελα, φύτεψε τα αγαπημένα σου φυτά και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share