Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κατσαρίδες στην κουζίνα: Τα φυσικά κόλπα των ειδικών για να μην τις δείτε ποτέ ξανά!

Πείτε «αντίο» μια και καλή

6 Ιουνίου 2023 12:54
Κατσαρίδες στην κουζίνα: Τα φυσικά κόλπα των ειδικών για να μην τις δείτε ποτέ ξανά!
© Pexels
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κατσαρίδες στην κουζίνα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ποια είναι τα φυσικά κόλπα των ειδικών για να μην τις δείτε ποτέ ξανά;

Οι κατσαρίδες στην κουζίνα είναι απειλή για την υγεία ενώ η κουζίνα ταυτόχρονα είναι και ο χώρος που κατά κύριο λόγο αποτελεί πηγή τροφής για οποιοδήποτε είδος κατσαρίδας. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το κουζινικό υλικό που διώχνει τα έντομα.

Η καθαριότητα είναι σίγουρα η πιο σημαντική μέθοδος για την αντιμετώπιση της κατσαρίδας. Αν όμως παρά την επιμελή συντήρηση της υγιεινής συνεχίζεται η εμφάνιση κατσαρίδας στην κουζίνα, τότε υπάρχουν οι παρακάτω τρόποι για την απώθηση αυτού του παράσιτου.

ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΞΙΔΙ

Ένα απλό κόλπο χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε για υλικά αφού μπορείτε να τα βρείτε στην κουζίνα σας. Πάρτε λίγο ζεστό νερό, προσθέστε λίγο λευκό ξίδι και ανακατέψτε καλά. Σκουπίστε τα πλακάκια και καθαρίστε γύρω από τις εστίες μαγειρέματος με αυτό το διάλυμα. Επίσης χύστε το διάλυμα στην αποχέτευση της κουζίνας τη νύχτα, αυτό θα απολυμάνει τους σωλήνες και τους αγωγούς και θα κρατήσει τις κατσαρίδες μακριά από την κουζίνα.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕΝΤΑΣ – ΛΕΒΑΝΤΑΣ

Εάν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια για τη φροντίδα του δέρματος ή για άλλους θεραπευτικούς σκοπούς, τότε τα αιθέρια έλαια μέντας και το λάδι λεβάντας, μπορούν να βοηθήσουν στη απομάκρυνση κατσαρίδας. Ψεκάστε λίγα αιθέρια έλαια γύρω από την κουζίνα και τα ντουλάπια της κουζίνας και αφήστε το άρωμα να γεμίσει το χώρο αλλά και να βοηθήσει στην μείωση εμφάνισης κατσαρίδας.

Κατσαρίδα
© Pexels

ΑΓΓΟΥΡΙ

Αυτό το νόστιμο, ενυδατικό και υγιεινό λαχανικό για τον άνθρωπο, έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα το οποίο σιχαίνονται οι κατσαρίδες. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικές φέτες γύρω από τα μέρη που συχνάζουν οι κατσαρίδες. Ετσι θα κρατήσετε τις κατσαρίδες μακριά από την κουζίνα σας.

ΚΑΝΕΛΑ

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να κρατάει τις κατσαρίδες έξω από την κουζίνα. Η ισχυρή ουσία της κανέλας βοηθάει στην αποτροπή από την αναρρίχηση κατσαρίδας στα πλακάκια της κουζίνας και τα ντουλάπια. Απλώς πασπαλίζουμε με φρέσκια αλεσμένη σκόνη κανέλας γύρω από την κουζίνα με σκοπό την ελάχιστα δυνατή εμφάνιση της κατσαρίδας.

ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

Τα φύλλα δάφνης έχουν ένα πικάντικο, αλλά ωραίο άρωμα. Τοποθετήστε αποξηραμένα φύλλα δάφνης τριμμένα σε σκόνη όπου θεωρείται ότι υπάρχουν φωλιές κατσαρίδας και συχνά περάσματα κατσαρίδας. Η μυρωδιά της δάφνης θα οδηγήσει στην απομάκρυνση της κατσαρίδας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share