Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπαλκόνι στην εντέλεια: Το κόλπο για να διώξεις στο λεπτό σκουριά, καφέ κηλίδες και κουτσουλιές

Σας έχουμε τη λύση!

6 Ιουνίου 2023 11:02
Μπαλκόνι στην εντέλεια: Το κόλπο για να διώξεις στο λεπτό σκουριά, καφέ κηλίδες και κουτσουλιές
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καιρός έχει ανοίξει και το μπαλκόνι έχει την τιμητική του; Ποιο είναι όμως το μυστικό για να το έχετε στην εντέλεια; Το Athensmagazine.gr σας αποκαλύπτει το κόλπο για να διώξετε στο λεπτό σκουριά, καφέ κηλίδες και κουτσουλιές.

Μ’ αυτούς τους τρόπους το καθάρισμά του θα γίνει παιχνιδάκι και εσείς μπορείτε να κάνετε σχέδια για οικογενειακή στρωματσάδα έξω ή ρομαντικές βραδιές με κρασί. Με την ευκαιρία, δείτε πέντε τρόπους να διακοσμήσετε τη βεράντα σας.

Σκουριά

Αν η σκουριά ακόμα δεν έχει επεκταθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, μπορείτε να την απομακρύνετε από τα κάγκελα και τις καρέκλες (αν είναι σιδερένιες), μ’ αυτά τα απλά τρικ:

Με σόδα: Αναμίξτε ένα μίγμα από ίσα μέρη σόδας και νερού, ανακατέψτε το μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα και στη συνέχεια απλώστε την στις σκουριασμένες επιφάνειες. Αφήστε τη να δράσει για 1 λεπτό και απομακρύνετέ την με ένα πανί ή με βούρτσα (σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι μεγάλο, χρησιμοποιήστε μεταλλική βούρτσα για καλύτερα αποτελέσματα).

Με λεμόνι και αλάτι: Στύψτε ένα λεμόνι για να φτιάξετε μια πάστα από τον χυμό του και από αλάτι. Απλώστε την στη σκουριά και έπειτα αφαιρέστε την με ένα πανί. Ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε με ένα καινούριο, καθαρό πανί.

φυτά στο μπαλκόνι
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καφέ κηλίδες

Αρχικά, θα πρέπει πρώτα να σκουπίσετε καλά τα πλακάκια για να απομακρύνετε τα φύλλα και τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί. Προτιμήστε, ωστόσο, μια μαλακιά σκούπα που δεν θα τα γδάρει.

Στη συνέχεια, ρίξτε στον κουβά 3 λίτρα νερό (αν είναι λίγο ζεστό ακόμα καλύτερα) και μισή κούπα λευκό ξύδι. Σφουγγαρίστε καλά την επίμαχη περιοχή και αφού τελειώσετε, περάστε την με ένα στεγνό και καθαρό πανί. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε το ξύδι να μην έρθει σ’ επαφή με τα φυτά – η σύσταση του είναι επιβλαβής γι’ αυτά.

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να ξεφορτωθείτε τις κιτρινίλες και τις καφέ κηλίδες που αφήνει το βρώμικο νερό κάτω απ’ τις γλάστρες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιστρατεύσετε την κλασική χλωρίνη. Προσοχή όμως: φροντίστε να την χρησιμοποιείτε πάντα μόνη της! Ποτέ μην την αναμίξετε με οποιοδήποτε άλλο υλικό ούτε με το ξύδι.

Κουτσουλιές

Καταρχάς, θα πρέπει να φορέσετε γάντια για να προστατευθείτε από τα μικρόβια τους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απομακρύνετε όλες τις ξεραμένες κουτσουλιές απλώς σκουπίζοντάς τις. Έτσι, το έργο σας θα γίνει πιο εύκολο μετά. Έπειτα, ρίξτε σε 3 λίτρα νερό, μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα.

Βυθίστε μια βούρτσα, όπως αυτή εδώ, σε λίγη μαγειρική σόδα και αρχίστε να τρίβετε τους επίμονους λεκέδες. Αφαιρέστε τα «χοντρά» υπολείμματα με ένα νωπό πανί (το οποίο μετά θα πετάξετε) και στο τέλος ρίξτε έναν κουβά νερό στο μπαλκόνι για να ξεπλυθεί καλά. Εναλλακτικά, σφουγγαρίστε με καθαρό νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share