Τέρμα στο τρίψιμο με αυτό το "μαγικό" μείγμα! Καθάρισε λαδιές και ξεραμένα λίπη από παντού χωρίς κόπο αλλά με.. τρόπο
Απίθανα αποτελέσματα
Καθάρισε ξεραμένα λίπη χωρίς κόπο και χωρίς τρίψιμο ακόμα και δύσκολες λαδιές από γρανίτη, απορροφητήρες, φούρνους, ντουλάπια, πλακάκια και γενικά κάθε επιφάνεια του σπιτιού! Παράλληλα, διαβάστε εδώ για τα μυστικά της γιαγιάς στην κουζίνα και για το προϊόν «εξολοθρευτής» για τα καμένα λίπη στον φούρνο
Καθάρισε λαδιές και ξεραμένα λίπη από παντού χωρίς κόπο αλλά με.. τρόπο
Ο απορροφητήρας, ο φούρνος, οι πάγκοι από γρανίτη ή άλλα υλικά, ακόμη και τα πλακάκια γύρω από το μέρος που μαγειρεύουμε πολύ συχνά λερώνονται με λαδιές. Κι αν τις προλάβεις και τις αφαιρέσεις προτού στεγνώσουν έχε καλώς.
Αν όμως δεν τις δεις και ξεραθούν, τότε δεν φεύγουν εύκολα κι αν φύγουν σε πολλές περιπτώσεις αφήνουν υπολείμματα. Αυτό το μαγικό κόλπο όμως με μόλις ένα υλικό που όλοι έχουμε στο σπίτι μας θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις λαδιές από κάθε επιφάνεια του σπιτιού με μεγάλη ευκολία.
Θα χρειαστούμε
- 1 μπουκάλι μπλε οινόπνευμα
- 1 πανί με μικροΐνες
Διαδικασία
Παίρνουμε το πανί με τις μικροΐνες και το βρέχουμε με το μπλε οινόπνευμα πολύ καλά. Ξεκινάμε λοιπόν και τρίβουμε με το πανί τις λαδιές από κάθε επιφάνεια. Θα αποτελέσουν παρελθόν! Κι αν οι λαδιές είναι πολύ παλιές και δύσκολες, μπορείτε να βάλετε επιπλέον μπλε οινόπνευμα πάνω στον λεκέ και να τρίψετε με επιπλέον οινόπνευμα.
Καθαρισμός ψησταριάς: Απίστευτο tip για να κάνετε τη σχάρα να λάμψει - Τέλος τα καμένα λίπη και η σκουριά
Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι οι βραδιές μπάρμπεκιου θα πληθύνουν. Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από το να μαζεύονται οι φίλοι μας στο σπίτι και να ψήνουμε παρέα πεντανόστιμες λιχουδιές; Δεν υπάρχει και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα ασχοληθούμε σήμερα με ένα ζήτημα που πραγματικά μας ενδιαφέρει όλους.
Πώς καθαρίζουμε μια αρκετά βρώμικη σχάρα ψησταριάς; Τα καμένα λίπη και η σκουριά μπορούν να εξαφανιστούν; Η απάντηση είναι ναι.
Πάμε να δούμε πώς:
- Ρίχνουμε πάνω σε ένα σφουγγαράκι αρκετή ποσότητα υγρού πιάτων και τρίβουμε καλά την επιφάνεια της σχάρας με αυτό.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολάκι 2 κ.γ οξυζενέ και 2 κ.σ μαγειρική σόδα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Έπειτα βουτάμε στο μείγμα ένα συρμάτινο σφουγγαράκι και τρίβουμε με αυτό τη σχάρα μας.
- Ξεπλένουμε με νερό και λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε πάλι ρίχνουμε στην επιφάνειά της χοντρό αλάτι και την περνάμε με ένα κομμένο στυμμένο λεμόνι.
Τόσο απλά και εύκολα, πεντακάθαρη ψησταριά στο πι και φι!