Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Σκουριά στα κάγκελα του μπαλκονιού: Αντιμετωπίστε την με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό

Δώστε βάση!

2 Ιουνίου 2023 10:25
Σκουριά στα κάγκελα του μπαλκονιού: Αντιμετωπίστε την με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό
Πηγή: unsplash.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθαρισμός της σκουριάς είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και πολύ κουραστική ταυτόχρονα όμως και απαραίτητη. Αν η σκουριά δεν καθαριστεί, με το πέρασμα του χρόνου είναι πολύ πιθανόν να εξαπλωθεί και να εισχωρήσει βαθιά στο μέταλλο με αποτέλεσμα να καταστρέψει τελείως τα κάγκελά σας. Επειδή κάτι τέτοιο δεν θέλουμε να συμβεί, παρακάτω σας δίνουμε κάποιες λύσεις για να καθαρίσετε μόνοι σας την σκουριά από τα κάγκελα του μπαλκονιού σας. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα εξαφανίσετε τους λεκέδες που αφήνουν οι γλάστρες σας.

Συρμάτινο πετσετάκι και μαγειρική σόδα

Μπορείτε να βρείτε συρμάτινα πετσετάκια ή σφουγγάρια στο σούπερ μάρκετ της περιοχής σας. Φροντίστε να τα προμηθευτείτε επειδή θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Τώρα, για εγγυηθούμε την αποτελεσματικότητα αυτής της συμβουλής, το κλειδί είναι το “αστέρι” της συνταγής μας: η μαγειρική σόδα.

Σκουριά στα κάγκελα του μπαλκονιού: Αντιμετωπίστε την με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό
Πηγή: unsplash.com

Τι θα χρειαστείτε;

  • συρμάτινα πετσετάκια
  • μαγειρική σόδα (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας που θα καθαρίσετε)

Οδηγίες

  • Ξεκινήστε ζεσταίνοντας λίγο νερό.
  • Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα δοχείο μαζί με τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε μονάχα όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας πολτός. Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του αντικειμένου ή της επιφάνειας που θα καθαρίσετε.
  • Στη συνέχεια βάζετε τον πολτό της μαγειρικής σόδας πάνω στο συρμάτινο πετσετάκι ή στο σφουγγάρι. Έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τη σκουριασμένη επιφάνεια.
  • Να θυμάστε ότι, αν τρίψετε πολύ σκληρά, μπορεί να φθείρετε το σκεύος. Τρίψτε το σκεύος προσεκτικά και έπειτα αφήστε το στην άκρη για πέντε λεπτά.
  • Μετά από πέντε λεπτά ξεπλύντε το με κανονικό νερό.

Τα παρακάτω βήματα είναι πολύ σημαντικά. Θα εγγυηθούν ότι η σκουριασμένη κατσαρόλα, το σκουριασμένο τηγάνι ή το σκουριασμένο μαχαίρι σας θα είναι έτοιμα για χρήση. Πρέπει να στεγνώσετε τελείως το σκεύος με χαρτί κουζίνας. Μόλις τελειώσετε, τρίψτε το σκεύος με λίγο ελαιόλαδο. Καλύψτε την επιφάνειά του και στη συνέχεια αποθηκεύστε το.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share