Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Για να μην σας «κάψει» η ΔΕΗ: Το κόλπο με το κλιματιστικό για καταναλώνει λιγότερο ρεύμα

Πώς θα κάνετε το κλιματιστικό σας να «καίει» 40% λιγότερο

1 Ιουνίου 2023 17:42
Για να μην σας «κάψει» η ΔΕΗ: Το κόλπο με το κλιματιστικό για καταναλώνει λιγότερο ρεύμα
© Pexels
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γεγονός πως όσο οι μέρες περνούν η θερμοκρασία όλο και θα ανεβαίνει. Η αναζήτηση δροσιάς στο σπίτι είναι μια συνεχής διαδικασία… επιβίωσης, με το κλιματιστικό να είναι ο πρώτος σωτήρας. Παρ' όλα αυτά, για να μην σας «κάψει» η ΔΕΗ, σας αποκαλύπτουμε το κόλπο για να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα.

Οι ζέστες «έπιασαν» για τα καλά και τα 40άρια έκαναν την εμφάνισή τους. Τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και το air condition, είναι σχεδόν επιβεβλημένο. Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμάστε με ανοιχτό τον ανεμιστήρα.

Υπάρχει τρόπος να μειώσουμε τα έξοδα του κλιματιστικού, ώστε και να δροσιζόμαστε αλλά και να μην «καιγόμαστε» όταν έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ;

Ναι, υπάρχει και μπορεί να κάνει το κλιματιστικό να «καίει» έως και 40% λιγότερο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας ανεμιστήρας οροφής, το κόστος του οποίου ξεκινά από 20 ευρώ.

ανεμιστήρας στο ταβάνι
© Pexels

Τοποθετώντας τον στην οροφή του καθιστικού, όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες, ο κρύος αέρας ανακυκλώνεται πιο αποτελεσματικά επιτρέποντας στο κλιματιστικό να δροσίζει περισσότερο με πολύ λιγότερη ενέργεια.

Βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα οροφής και ανεβάστε τον θερμοστάτη του κλιματιστικού μέχρι και 4 βαθμούς.

Θα δείτε και μόνοι σας ότι δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά από τις προηγούμενες χαμηλές θερμοκρασίες.

«Αντίδοτο» στον καύσωνα: Ξεχάστε κλιματιστικό και ανεμιστήρα - Το απόλυτο εργαλείο δροσιάς με μόλις 20 ευρώ!

Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει με αφόρητους πόνους από το κλιματιστικό; Ακόμη πιο επικίνδυνος είναι και ο ανεμιστήρας όπως ήδη ξέρουμε. Εκτός αυτού και οι δύο αυτές συσκευές, καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ρεύματος.

Για να αποφύγετε όλα αυτά, δοκιμάστε ένα προϊόν που θα σας προσφέρει έναν δροσερό ύπνο. Ο λόγος για το καταπραϋντικό στρώμα δροσιάς, ένα επίστρωμα, το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε στο επάνω μέρος του στρώματος που κοιμάστε, πάνω και από τα σεντόνια σας. Έχει την δυνατότητα να σας δροσίζει και να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός.

Αυτό συμβαίνει, χάρη στο εσωτερικό του, καθώς περιέχει ένα ειδικό ζελέ υπέρ ψύξης και νερό που απορροφά τη θερμότητα του σώματος και στη συνέχεια την εκλύει στον αέρα. Είναι υποαλλεργικό και ακίνδυνο, αφού, ακόμα κι αν σκιστεί, το εσωτερικό του δεν χύνεται.

Δεν λειτουργεί με ρεύμα ή μπαταρίες, δεν έχει καλώδια, δεν χρειάζεται πρίζα και μπορείτε να το μεταφέρετε οπουδήποτε θέλετε. Καθαρίζεται πολύ εύκολα με ελαφρύ τρίψιμο με ένα βρεγμένο πανί σε κρύο ή χλιαρό νερό. Εκτός από τον οικολογικό του χαρακτήρα είναι οικονομικό αφού ξεκινά από 20 ευρώ και η τιμή του αυξάνεται και προσαρμόζεται ανάλογα σε κάθε διάσταση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share