Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Υπόθεση 10 δευτερολέπτων: Το απλούστατο κόλπο με 1 υλικό για να καθαρίσετε την τοστιέρα σας

Αποτελεσματικά στο πι και φι

31 Μαΐου 2023 15:04
Υπόθεση 10 δευτερολέπτων: Το απλούστατο κόλπο με 1 υλικό για να καθαρίσετε την τοστιέρα σας
Από Ανθή Κουρεντζή

Μια αγαπημένη συνήθεια για πρωινό γεύμα ή σνακ μέσα στη μέρα είναι το τοστ. Κάθε φορά, όμως, που φτιάχνετε ένα τοστ ή ένα σάντουιτς στην τοστιέρα σας, έρχεστε στη συνέχεια αντιμέτωποι με ξερά και καμένα υπολείμματα τυριού που έχουν κολλήσει στις πλάκες της τοστιέρας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το χαρτί για να σκουπίσετε το λάδι από το πάτωμα.

Ο καθαρισμός των πλακών είναι πολύ βασικός, ενώ απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση να τις γδάρετε ή να τις τρίψετε, καθώς έπειτα θα είναι επιβλαβείς και ανθυγιεινές για χρήση.

Γι' αυτό σας προτείνουμε την ιδανική λύση για να καθαρίζετε τις πλάκες της τοστιέρας αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζονται τρίψιμο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χαρτί κουζίνας.

Υπόθεση 10 δευτερολέπτων: Το απλούστατο κόλπο με 1 υλικό για να καθαρίσετε την τοστιέρα σας

Βάλτε την τοστιέρα σε λειτουργία για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν οι πλάκες. Μόλις οι πλάκες ζεσταθούν, βγάλτε την τοστιέρα από την πρίζα, βρέξτε λίγο χαρτί κουζίνας και απλώστε το μέσα στην τοστιέρα. Οι ατμοί που θα δημιουργηθούν από τις ζεστές πλάκες και το βρεγμένο χαρτί θα μουλιάσουν τις πλάκες, οι οποίες στη συνέχεια θα καθαρίζονται απλά, εύκολα, με ένα πέρασμα και χωρίς τρίψιμο.

Ετοιμάστε και απολαύστε ύστερα, άφοβα το σάντουιτς ή το τοστ σας, μέσα στην πεντακάθαρη και ολοκαίνουρια τοστιέρα σας!

Γρατζουνισμένο πάτωμα: Το καθαριστικό κόλπο με το αλουμινόχαρτο που θα εξαφανίσει σημάδια από φθορές

Μπορεί η χρήση του να σας φαίνεται αρκετά περιορισμένη, αλλά σας έχουμε νέα: το αλουμινόχαρτο σας λύνει τα χέρια και πέρα από το τύλιγμα του φαγητού! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και 1 ακόμα υλικό για να λάμψει το σίδερο από καθαριότητα.

Πιθανόν να συνηθίζετε να το χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για να τυλίξετε το φαγητό σας. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να βγάλετε αυτό το φαινομενικά μονόπλευρο υλικό από την αχρηστία του. Δείτε που θα σας χρησιμεύσει και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητές του.

Βήματα

  • Καλύψτε με αλουμινόχαρτο τα ντουλάπια της κουζίνας και τα συρτάρια σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα φωτίσετε ακόμη και τις πλέον σκοτεινές γωνιές τους και θα προφυλάξετε το υλικό των ντουλαπιών από πιθανές φθορές.
  • Φτιάξτε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήσετε αυτό το αυτοσχέδιο «σφουγγάρι» για να καθαρίσετε τα λίπη από το τηγάνι σας, τη σχάρα του φούρνου ή την ψησταριά σας.
  • Προστατέψτε τη βεράντα ή τον κήπο σας από τα ανεπιθύμητα σημάδια που αφήνουν πίσω τους τα πουλιά κρεμώντας λωρίδες από αλουμινόχαρτο από τα δέντρα και τα φυτά σας.
  • Κάντε το σιδέρωμα των ρούχων σας πιο εύκολη υπόθεση τοποθετώντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το σιδερόπανό σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι ζάρες από τα ρούχα σας θα εξαφανιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.
  • Φτιάξτε ένα χωνί από αλουμινόχαρτο για να μεταφέρετε εύκολα διάφορα υγρά (π.χ. νερό, ξίδι ή λάδι) σε άλλα δοχεία. Επειδή το υλικό είναι εξαιρετικά εύπλαστο μπορείτε να του δώσετε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε και να το εφαρμόσετε ακόμα και σε πολύ στενά στόμια.
  • Χρησιμοποιήστε το για να μεταφέρετε ή να αλλάξετε θέση στα πιο βαριά έπιπλά σας. Τυλίξτε τα πόδια τους με αλουμινόχαρτο και σύρετέ στη νέα τους θέση χωρίς φόβο ότι θα γδάρετε ή θα καταστρέψετε το πάτωμά σας.

Γρατζουνισμένο πάτωμα: Το καθαριστικό κόλπο με το αλουμινόχαρτο που θα εξαφανίσει σημάδια από φθορές

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share