Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γρατζουνισμένο πάτωμα: Το καθαριστικό κόλπο με το αλουμινόχαρτο που θα εξαφανίσει σημάδια από φθορές

Θα σας λύσει τα χέρια!

31 Μαΐου 2023 14:25
Γρατζουνισμένο πάτωμα: Το καθαριστικό κόλπο με το αλουμινόχαρτο που θα εξαφανίσει σημάδια από φθορές
Από Ανθή Κουρεντζή

Μπορεί η χρήση του να σας φαίνεται αρκετά περιορισμένη, αλλά σας έχουμε νέα: το αλουμινόχαρτο σας λύνει τα χέρια και πέρα από το τύλιγμα του φαγητού! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και 1 ακόμα υλικό για να λάμψει το σίδερο από καθαριότητα.

Πιθανόν να συνηθίζετε να το χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για να τυλίξετε το φαγητό σας. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να βγάλετε αυτό το φαινομενικά μονόπλευρο υλικό από την αχρηστία του. Δείτε που θα σας χρησιμεύσει και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητές του.

Βήματα

  • Καλύψτε με αλουμινόχαρτο τα ντουλάπια της κουζίνας και τα συρτάρια σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα φωτίσετε ακόμη και τις πλέον σκοτεινές γωνιές τους και θα προφυλάξετε το υλικό των ντουλαπιών από πιθανές φθορές.
  • Φτιάξτε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήσετε αυτό το αυτοσχέδιο «σφουγγάρι» για να καθαρίσετε τα λίπη από το τηγάνι σας, τη σχάρα του φούρνου ή την ψησταριά σας.
  • Προστατέψτε τη βεράντα ή τον κήπο σας από τα ανεπιθύμητα σημάδια που αφήνουν πίσω τους τα πουλιά κρεμώντας λωρίδες από αλουμινόχαρτο από τα δέντρα και τα φυτά σας.
  • Κάντε το σιδέρωμα των ρούχων σας πιο εύκολη υπόθεση τοποθετώντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το σιδερόπανό σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι ζάρες από τα ρούχα σας θα εξαφανιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.
  • Φτιάξτε ένα χωνί από αλουμινόχαρτο για να μεταφέρετε εύκολα διάφορα υγρά (π.χ. νερό, ξίδι ή λάδι) σε άλλα δοχεία. Επειδή το υλικό είναι εξαιρετικά εύπλαστο μπορείτε να του δώσετε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε και να το εφαρμόσετε ακόμα και σε πολύ στενά στόμια.
  • Χρησιμοποιήστε το για να μεταφέρετε ή να αλλάξετε θέση στα πιο βαριά έπιπλά σας. Τυλίξτε τα πόδια τους με αλουμινόχαρτο και σύρετέ στη νέα τους θέση χωρίς φόβο ότι θα γδάρετε ή θα καταστρέψετε το πάτωμά σας.

Γρατζουνισμένο πάτωμα: Το καθαριστικό κόλπο με το αλουμινόχαρτο που θα εξαφανίσει σημάδια από φθορές

Έχουν τις κρυψώνες τους: 5 σημεία του σπιτιού που κρύβονται οι κατσαρίδες και δεν τα γνωρίζαμε

Οι ενοχλητικοί και αποτροπιαστικοί αυτοί εισβολείς, οι γνωστές σε όλους μας κατσαρίδες, είναι γνωστό ότι μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες που μπορούν να μεταδώσουν κάποια ασθένεια. Συχνά όταν επισκέπτεστε το μπάνιο στη μέση της νύχτας, έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποια κατσαρίδα που περπατά στο πάτωμα ή στους τοίχους σας, με αποτέλεσμα να σας αναστατώνουν τη βραδιά. Αλλά χειρότερο από το να βλέπετε ζωντανά τις κατσαρίδες, είναι να να γνωρίζετε ότι σίγουρα κρύβονται και περισσότερες κάπου μέσα στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό που εξολοθρεύει τις κατσαρίδες.

5 σημεία του σπιτιού που αγαπούν οι κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες αγαπούν τις συσκευές της κουζίνας

Ανατριχιάζετε με την σκέψη των κατσαρίδων που κρύβονται στο πίσω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων, του ψυγείου ή του φούρνου σας; Δυστυχώς, οι χώροι αυτοί – μαζί με άλλες συσκευές της κουζίνας, όπως φρυγανιέρες και καφετιέρες – μπορούν να είναι «θέρετρα αναψυχής» για έντομα και παράσιτα όπως οι κατσαρίδες, λόγω των ιδανικών συνθηκών ζέστης και υγρασίας καθώς και λόγω της αφθονίας τροφής στο χώρο.

Μετά τα γεύματα, καθαρίστε τους πάγκους και κάτω από τις συσκευές της κουζίνας, βάλτε ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστε τακτικά, μεταφέρετε τα σκουπίδια έξω και κρατήστε τις αποχετεύσεις στο νεροχύτη καθαρές.

Ντουλάπια

Σας πέρασε από το μυαλό ότι οι κατσαρίδες δεν μπορούν να διεισδύσουν στα ντουλάπια σας; Ξανασκεφτείτε το! Δεν τις εμποδίζει τίποτα να χωθούν σε ντουλάπια για να τραφούν με τυχόν κομμάτια τροφίμων που μπορεί να έχουν μείνει. Καθαρίστε τα ντουλάπια σας για να τα κάνετε λιγότερο φιλόξενα. Επιπλέον, αποθηκεύστε τρόφιμα όπως σπόρους, ζυμαρικά και τροφές για ζώα σε σφραγισμένα αεροστεγή δοχεία.

Έχουν τις κρυψώνες τους: 5 σημεία του σπιτιού που κρύβονται οι κατσαρίδες και δεν τα γνωρίζαμε

Αποχετεύσεις και σωλήνες αποχέτευσης

Οι σωλήνες που περνούν από το σπίτι σας συνήθως βρίσκονται σε σκοτεινά μέρη, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο υπόγειο ή κάτω από νεροχύτες. Ελέγχετε τακτικά τις αποχετεύσεις, τους σωλήνες και τις βρύσες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σταγόνες ή διαρροές. Επιπλέον, σφραγίστε τυχόν ρωγμές ή τρύπες γύρω από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις που οδηγούν στο ύπαιθρο για να δώσουν στις κατσαρίδες ένα λιγότερο σημείο πρόσβασης.

Έπιπλα

Δεν είστε οι μόνοι που πιστεύετε ότι ο καναπές είναι ωραίος και άνετος. Οι κατσαρίδες κάποιες φορές ζουν στον καναπέ σας, ειδικά εάν συνηθίζετε να τρώτε εκεί και να σας πέφτουν ψίχουλα. Το χειρότερο είναι ότι οι κατσαρίδες μπορούν να αποθέσουν τα αυγά τους μέσα και πάνω στα έπιπλά σας. Για να το αποφύγετε αυτό κάντε τακτικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα στις ταπετσαρίες και τα υφάσματα των επίπλων καθώς και επιθεώρηση των ξύλινων επίπλων για περιβλήματα αυγών.

Γωνίες και ρωγμές

Τα σπίτια και τα διαμερίσματα έχουν κάθε είδους γωνίες και ρωγμές που μπορούν να κάνουν εξαιρετικά κρησφύγετα των κατσαρίδων. Eπιθεωρήστε το σπίτι σας για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρωγμές και οι σχισμές είναι σφραγισμένες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share