Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τζάμια «καθρέφτης»: Το δραστικό καθαριστικό κόλπο της γιαγιάς για αποτέλεσμα που συναρπάζει

Θα σας βάλει τα γυαλιά

31 Μαΐου 2023 13:14
Τζάμια «καθρέφτης»: Το δραστικό καθαριστικό κόλπο της γιαγιάς για αποτέλεσμα που συναρπάζει
Από Ανθή Κουρεντζή

Το καθάρισμα των τζαμιών είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές και θέλει κόπο. Ειδικά όταν είναι θαμπά το καθάρισμα γίνεται πιο δύσκολη. Ωστόσο οι γιαγιάδες είχαν και για αυτή την δουλειά ένα κόλπο. Με την ευκαιρία, δείτε τα 5 μυστικά της γιαγιάς για να πετύχετε αφράτα μπιφτέκια.

Αν θέλεις λοιπόν να έχει αστραφτερά τζάμια δοκίμασε τις παρακάτω επιλογές και δεν θα χάσεις.

Γυαλίστε την επιφάνεια

Ακόμα κι αν κάνετε ακριβώς τα σωστά πράγματα, μπορείτε το αποτέλεσμα να είναι αποκαρδιωτικό. Σε αυτή την περίπτωση, η απλούστερη λύση είναι να ολοκληρώσουμε το έργο μας με ένα γρήγορο γυάλισμα. Ένα δέρμα σαμουά ή ένα πανί μικροϊνών είναι κατάλληλα. Φροντίστε να είναι στεγνά, και τα τζάμια σας θα γίνουν αόρατα.

Εξαφανίστε το χαρτί κουζίνας

Το χαρτί κουζίνας αφήνει ραβδώσεις στα παράθυρα όπως έχετε συνειδητοποιήσει. Γι’ αυτό ήρθε η στιγμή να το αντικαταστήσετε με ένα πανί μικροϊνών ή ακόμη καλύτερα με ένα φύλλο εφημερίδας. Η πρωινή σας ανάγνωση κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο γυαλί. Προηγουμένως, φορέστε γάντια, καθώς το μελάνι θα λερώσει τα χέρια σας.

Τζάμια «καθρέφτης»: Το δραστικό καθαριστικό κόλπο της γιαγιάς για αποτέλεσμα που συναρπάζει

Το ξίδι είναι φίλος σας

Το ξίδι είναι ένα από εκείνα τα συστατικά για όλες τις χρήσεις, και προφανώς δύσκολα θα ζήσετε μακριά του. Η παρουσία του στη σαλάτα είναι εξαιρετική όπως και μέσα στον καθρέφτη σας, αφού δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Πράγματι, το ξίδι μπορεί να κάνει θαύματα για τα παράθυρα και τους καθρέφτες σας, ενώ αποτελεί μία πολύ οικονομική επιλογή.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Απλά αναμείξετε ένα διάλυμα ξυδιού-νερού σε ίσες ποσότητες, και ψεκάστε στην επιφάνεια.

Ούτε «φιδάκι», ούτε σπρέι: 6 φυτά που πρέπει να έχετε στο μπαλκόνι σας αν θέλετε να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια

Έντομα: Οχυρώστε το σπίτι σας από τα ενοχλητικά και επικίνδυνα πλέον κουνούπια φυτεύοντας στη βεράντα σας τα φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα προστατέψετε το μπαλκόνι σας και τα φυτά σας από τους λεκέδες των περιστεριών.

Μελισσόχορτο

Φυτέψτε μελισσόχορτο στη βεράντα ή τον κήπο σας και διώξτε τα κουνούπια χιλιόμετρα μακριά. Το φυτό αυτό προτιμάται από πολύ κόσμο εξαιτίας της διακριτικής μυρωδιάς λεμονιού που έχει. Τρίψτε τα φύλλα του πάνω στο δέρμα σας για να μην σας πλησιάσουν καθόλου τα έντομα. Είναι ένα φυτό που χρειάζεται αρκετό νερό.

Το μελισσόχορτο χρησιμοποιούνταν από τα παλιά χρόνια, και συγκεκριμένα κατά τον μεσαίωνα, για να φτιάνονται ελιξίρια νεότητας. Επίσης χρησιμοποιούνταν πολύ για να θεραπεύεται η μελαγχολία, ο λήθαργος αλλά και η κακή μνήμη.

Εκτός από την απώθηση των κουνουπιών το μελισσόχορτο κάνει καλό και στον ύπνο. Μάλιστα, μια έρευνα έδειξε πως το συγκεκριμένο φυτό βοηθάει πολύ γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση ώστε να κοιμούνται πολύ καλύτερα.

Σιτρονέλλα

Η σιτρονέλλα είναι ένα φυτό που απωθεί πολύ τα κουνούπια καθώς και άλλα έντομα. Γι'αυτό το λόγο τη χρησιμοποιούν ως κύριο συστατικό των διαφόρων αντικουνουπικών προϊόντων. Αγαπάει τον ήλιο και θέλει πολύ πότισμα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ούτε «φιδάκι», ούτε σπρει: 6 φυτά που πρέπει να έχετε στο μπαλκόνι σας αν θέλετε να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια

Κατηφές

Τα φύλλα του έχουν μία χαρακτηριστική μυρωδιά, λόγω της πυρεθρίνης που περιέχουν, ένα συστατικό για πολλά φυτοφάρμακα. Φυτεύεται πανεύκολα σε γλάστρες ή κήπο και μπορείτε να το βρείτε σε πολλά χρώματα όπως κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, κεραμιδί. Εκτός από την εντομοαπωθητική του δράση, το κατηφές θα γεμίσει τη βεράντα σας με όμορφα χρώματα.

Λεβάντα

Εκτός από τα κουνούπια διώχνει και το σκόρο από τα ντουλάπια. Δεν είναι απαιτητική δεν χρειάζεται πολύ νερό.

Από τη λεβάντα μπορείτε να φτιάξετε και ένα υπέροχο αρωματικό σπιτιού. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως η λεβάντα είναι ένα χαλαρωτικό φυτό που η μυρωδιά του ηρεμεί πολύ τα μωρά. Φτιάξτε αιθέριο έλαιο λεβάντας ή αγοράστε έτοιμο από το φαρμακείο και ρίξτε 10 σταγόνες στον αρωματικό λύχνο στο παιδικό δωμάτιο.

Αρμπαρόριζα

Η αρμπαρόριζα συγγενεύει με το γεράνι. Έχει έντονη μυρωδιά που δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Είναι φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα και καθόλου απαιτητικό. Το μόνο αρνητικό της είναι πως μυρίζει σαν λιβάνι και γι'αυτό δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε πολύ κόσμο.

Βασιλικός

Υπάρχουν πολλά είδη βασιλικού αλλά την μεγαλύτερη αντικουνουπική δράση έχουν ο λεμονοβασιλικός και ο ταϋλανδέζικος. Για να τον διατηρήσετε πρέπει να τον ποτίζετε αρκετά και να αφαιρείτε τα μπουμπούκια του, ώστε να μην ανθίσει και αποδυναμωθεί. Επίσης, για να αναδυθούν τα αρώματά του μπορείτε που και που να τινάζετε τα φύλλα του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share