Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Μπλοκ» στα κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε

Δεν είχαμε ιδέα!

31 Μαΐου 2023 09:37
«Μπλοκ» στα κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε
© Pexels
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι σχεδόν ήρθε και τα κουνούπια έχουν την τιμητική, με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε τρόπους να τα κάνουμε «μπλοκ». Ποιο είναι το κόλπο που πρέπει να κάνετε πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε;

Μπορείτε να προστατευθείτε από τα κουνούπια ακολουθώντας κάποιες απλές και βασικές οδηγίες. Τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή και σε θαμνώδη περιοχές και κοντά σε λιμνάζοντα νερά.

Η Αμερικανική Ένωση καταπολέμησης κουνουπιών (American Mosquito Control Association – AMCA) παραθέτει χρήσιμες λύσεις για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή των κουνουπιών κοντά στο σπίτι σας και για να τα “αποθαρρύνετε” από το να σας τσιμπάνε. Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο λόγος που σας τσιμπούν συνέχεια.

  • Νερό: Τα κουνούπια χρειάζονται νερό για να αναπαραχθούν, οπότε, εάν φροντίζετε να αποστραγγίζετε προσεκτικά όλες τις πηγές στάσιμου νερού γύρω από το σπίτι και την αυλή σας, (μπολ νερού για το κατοικίδιο, υδρορροές, σκουπίδια κ.λπ.)
  • Ντύσιμο: Φοράτε ανοιχτόχρωμα, φαρδιά ρούχα, μακρυμάνικα μπλουζάκια και μακριά παντελόνια, καπέλα, και κάλτσες.
  • Αντικουνουπικά προϊόντα για το δέρμα: Είναι καλύτερα να αποφεύγετε εκείνα που είναι χημικά απωθητικά. Προτιμήστε μερικές τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Το να έχετε γλάστρες με κατιφέδες στον χώρο που κάθεστε είναι ένα φυσικό απωθητικό για τα άντομα, επειδή τα άνθη του αναδίδουν ένα άρωμα που αντιπαθούν. Ένας απλός ανεμιστήρας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά σας.

τσίμπημα από κουνούπι
© Pexels

Η επιπλέον θειαμίνη απωθεί τα κουνούπια

Έρευνα από τη δεκαετία του 1960 έδειξε ότι η λήψη βιταμίνης Β1 (θειαμίνη) μπορεί να είναι αποτελεσματική ενάντια στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Ωστόσο, μελέτες από τότε δεν έχουν δώσει σαφή αποτελέσματα. Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι λαμβάνοντας περισσότερη βιταμίνη Β1 από όση το σώμα σας απαιτεί, προκαλεί την απομάκρυνσή της μέσω των ούρων και του ιδρώτα στο δέρμα σας. Η βιταμίνη Β1 παράγει μια μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια φαίνεται να βρίσκουν ενοχλητική. Θυμηθείτε ότι μόνο τα θηλυκά κουνούπια σας τσιμπάνε, όχι τα αρσενικά!

Αυτή η βιταμίνη είναι υδατοδιαλυτή και δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικότητας, ακόμα και σε υψηλές δόσεις, οπότε είναι ένα σχετικά ασφαλές μέτρο πρόληψης. Η δρ Janet Starr Hull συνιστά τη λήψη ενός δισκίου βιταμίνης Β1 την ημέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, για να σας κάνει λιγότερο “ελκυστικούς” στα κουνούπια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share