Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αποχαιρετήστε για πάντα τις αράχνες από το σπίτι - 4 φυσικοί τρόποι για να πείτε το οριστικό αντίο

Δες μερικά εύκολα tips που θα τις απομακρύνουν

30 Μαΐου 2023 17:36
Αποχαιρετήστε για πάντα τις αράχνες από το σπίτι - 4 φυσικοί τρόποι για να πείτε το οριστικό αντίο
Από Ανθή Κουρεντζή

Στην πραγματικότητα οι αράχνες, μπορούν να είναι απίστευτα χρήσιμες για να κρατήσεις μακριά τον αριθμό των μυγών και άλλων ζωυφίων γύρω από το σπίτι σου. Ωστόσο μπορείς να τις εμποδίσεις από το να δημιουργούν ιστούς στο εξωτερικό του σπιτιού σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά σπρέι. Θα χρειαστεί λίγη συνέπεια, αλλά κανείς δεν είπε ότι η ιδιοκτησία σπιτιού θα ήταν εύκολη. Με την ευκαιρία, δείτε το θαυματουργό φυτό που εξολοθρεύει τις κατσαρίδες.

Διάβασε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να εμποδίσεις τις αράχνες να χτίζουν ιστούς στο εξωτερικό του σπιτιού σου:

  • Καθάρισε όπου υπάρχουν ιστοί αράχνης

Προτού αποτρέψεις την εμφάνιση νέων ιστών στο εξωτερικό του σπιτιού, πρέπει να βεβαιωθείς ότι αντιμετωπίζεται ο τρέχων πληθυσμός αράχνης. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να ψάξεις σε ξύλινους σωρούς, κουφώματα θυρών, φυτά σε γλάστρες και φυσικά σε υπόστεγα, αχυρώνες και γκαράζ κοντά στο σπίτι. Θα πρέπει να είσαι προσεκτικοί, ωστόσο, καθώς οι αράχνες είναι ύπουλες και κρύβονται σε σκοτεινές γωνίες και ακόμη και ρωγμές στους τοίχους.

Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Journal of Environmental Toxicology and Pharmacology έδειξε ότι τα σπρέι συχνά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας και το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, σκέψου να απωθήσεις τις αράχνες με φυσικά συστατικά που δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Μερικές από τις κορυφαίες επιλογές είναι δεντρολίβανο, μέντα, λεμονόχορτο και βασιλικός.

  • Ο τρόπος που πετάς τα σκουπίδια

Εάν προσπαθείς να διώξεις οριστικά τις αράχνες από το εξωτερικό του σπιτιού σου, θα πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο πετάς τα σκουπίδια. Δεν είναι μυστικό ότι οι μύγες έλκονται από τους κάδους σκουπιδιών. Έτσι, εάν ο κάδος απορριμμάτων είναι συνήθως βρώμικος ή μισάνοιχτος, θα έχεις μια σταθερή ποσότητα μύγες. Εκτός από το πόσο ανθυγιεινό μπορεί να είναι αυτό, μπορεί επίσης να προσελκύσει αράχνες που θα πλέξουν ιστούς για να παγιδέψουν αυτές τις μύγες. Ένα απλό κόλπο είναι να κρατάς τον κάδο απορριμμάτων κλειστό. Ο καθαρισμός του εξωτερικού του κάδου κάνει επίσης θαύματα, καθώς απομακρύνει τη βρωμιά και τις μυρωδιές που προσελκύουν τις μύγες.

  • Φωτιστικά εξωτερικού χώρου

Οι αράχνες περιστρέφουν ιστούς όπου είναι πιθανό να πιάσουν θήραμα και τα εξωτερικά εξαρτήματα σχεδιασμού είναι μερικά από τα αγαπημένα τους σημεία. Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, ειδικότερα, είναι πολύ αγαπημένα για τις αράχνες επειδή ορισμένες αποχρώσεις φωτός προσελκύουν τη λεία των εντόμων μόλις αρχίσουν να λάμπουν κατά τη δύση του ηλίου. Ως επιλογή μπορείς να αγοράσεις έξυπνα φωτιστικά που φωτίζονται μόνο όταν ένα άτομο μπει στη γύρω περιοχή.

  • Κράτησε το σπίτι σου καθαρό

Αυτό προφανώς είναι κάτι αυτονόητο, αλλά σε περίπτωση που χρειάζεσαι υπενθύμιση, έχε στο νου σου πως η τακτοποίηση του χώρου σου είναι μια χρήσιμη τακτική πρόληψης από έντομα και παράσιτα. Το να σκουπίζεις συχνά, να καθαρίζεις γωνίες και σχισμές και να ελέγχεις συχνά στην αποθήκη πίσω από ανακυκλώσιμα πράγματα θα τις εμποδίσει να φωλιάσουν σε αυτές τις κρυψώνες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share