Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Πλυντήριο πιάτων: Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και άλλων 2 υλικών υπόσχεται να καταπολεμήσει τις άσχημες μυρωδιές

Δοκιμασμένο κόλπο!

30 Μαΐου 2023 14:18
Πλυντήριο πιάτων: Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και άλλων 2 υλικών υπόσχεται να καταπολεμήσει τις άσχημες μυρωδιές
Πηγή: unsplash.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τις πολλές χρήσεις ίσως έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά να αναδύεται από το πλυντήριο πιάτων σας. Μήπως τα πιάτα και τα ποτήρια σας πλέον βγαίνουν λίγο θολά μετά το τέλος του πλυσίματος;

Με τα tips που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο θα καταφέρετε να κάνετε το πλυντήριο να λειτουργεί και πάλι σαν καινούριο. Με την ευκαιρία, δείτε ποιο είναι το αντικείμενο που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων.

Πλυντήριο πιάτων: Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και άλλων 2 υλικών υπόσχεται να καταπολεμήσει τις άσχημες μυρωδιές
Πηγή: unsplash.com

  • Καθαρίστε το φίλτρο

Ξεκινήστε βάζοντας το φίλτρο σας μέσα σε ένα μείγμα χλιαρού νερού και απορρυπαντικού. Αφήστε το φίλτρο στο νερό για 10 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το.

  • Ρίξτε ξίδι

Βάλτε 1 φλ. ξίδι μέσα στο πλυντήριο και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά με κλειστή την πόρτα. Το ξίδι θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές εύκολα και γρήγορα.

  • Βάλτε μαγειρική σόδα

Το τελευταίο βήμα καθαριότητας θα γίνει με μαγειρική σόδα. Ρίξτε στον πάτο του πλυντηρίου μαγειρική σόδα και αφήστε την να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα. Το πρωί βάλτε ένα κανονικό άδειο πλυντήριο και μόλις αυτό τελειώσει, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Πώς πρέπει να βάζεις τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων; Να κοιτάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω;

Εσύ πώς τοποθετείς τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων, να κοιτάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα debate της κουζίνας σύμφωνα με έναν ειδικό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θαμπά ποτήρια: Το πάμφηνο κόλπο με ξύδι για να τους δώσεις πάλι την αρχική τους λάμψη

Σύμφωνα με τον Ashley Iredale, έναν κριτικό προϊόντων από το Choice, θα πρέπει πάντα να βάζεις τα μαχαιροπήρουνα σου προς τα κάτω στο πλυντήριο πιάτων, επειδή είναι πιο ασφαλές και ευκολότερο να τα αδειάσεις ενώ με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται η εξάπλωση των βακτηριδίων.

Ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι τοποθετώντας στο πλυντήριο πιάτων τα μαχαιροπίρουνα στραμμένα προς τα πάνω, τα βοηθά να καθαριστούν σωστά, ο Ashley πιστεύει το αντίθετο.

Εξηγεί ότι είναι πολύ πιο ασφαλές να κοιτούν τα μαχαιροπίρουνα προς τα κάτω, καθώς θα γλυτώσεις ένα πιθανό κόψιμο στα χέρια σου, ειδικά από τα αιχμηρά μαχαίρια. «Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις και πάλι τα καθαρά μαχαίρια και τα πιρούνια σου, επειδή τα γέμισες με αίμα χωρίς να δώσεις τη δέουσα προσοχή», είπε ο Ashley στο prima.

Πώς πρέπει να βάζεις τα μαχαιροπήρουνα στο πλυντήριο πιάτων; Να κοιτάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω;

Είπε επίσης ότι το να τα έχεις ανάποδα θα βοηθήσει όταν θα πρόκειται να αδειάσεις το πλυντήριο πιάτων, καθώς μπορείς απλά να τα τραβήξεις από τη λαβή και να τοποθετήσεις ξανά στο συρτάρι. «Δεν είναι και σπουδαίο πράγμα καθώς γλυτώνεις δευτερόλεπτα έτσι, όχι ημέρες, αλλά όλο το θέμα του πλυντηρίου πιάτων είναι να εξοικονομήσεις χρόνο και κόπο στην κουζίνα, έτσι κάθε τι μικρό μετράει».

Τέλος, ο κριτικός προϊόντων δήλωσε ότι η τοποθέτησή τους κατά αυτόν τον τρόπο βοηθάει στο να μην έρθει η καθαρή άκρη τους σε επαφή με τα δάχτυλα σου. «Τα δάχτυλά σου καλύπτονται από μικρόβια και βακτήρια, έτσι είναι λογικό να θέλεις να ελαχιστοποιήσεις την επαφή με οποιαδήποτε επιφάνεια πρόκειται να έρθει σε επαφή με το φαγητό σου», συμβουλεύει ο Ashley.

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο τρόπος πράγματι μας φαίνεται πιο λογικός. Εμείς από σήμερα θα τον εφαρμόσουμε. Εσείς;

Πλυντήριο στην εντέλεια: Λίγες κουταλιές μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με 1 ακόμα υλικό και θα γίνει σαν καινούργιο

Όταν χρησιμοποιούμε συσκευές όπως τo πλυντήριo ρούχων και πιάτων – συσκευές δηλαδή που βάζουμε μέσα σαπούνι και βγάζουμε τα πράγματα καθαρά – συχνά ξεχνάμε πως και οι ίδιες οι συσκευές χρειάζονται καθάρισμα. Με την ευκαιρία, δείτε το απόλυτο μυστικό με ξύδι και λεμόνι για να λαμποκοπάνε οι καθρέφτες στο μπάνιο.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να καθαρίσετε το πλυντήριό σας στην εντέλεια ώστε να βγαίνουντα ρούχα σας πάντα φρέσκα και πεντακάθαρα.

Τι χρειάζεστε:

Βήματα

  • Βάλτε το πλυντήριο να λειτουργήσει στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία και στη μεγαλύτερη σε διάρκεια πλύση.
  • Ανοίξτε το καπάκι και ρίξτε στο (γεμάτο) πλυντήριο 1 λίτρο ξίδι (ή χλωρίνη).
  • Κλείστε το καπάκι και αφήστε το πλυντήριο να λειτουργήσει για 1 λεπτό. Έπειτα ανοίξτε το καπάκι και αφήστε το νερό με το ξίδι να μουλιάσουν στον κάδο για περίπου μία ώρα.
  • Στο μεταξύ καθαρίστε τα διάφορα εξαρτήματα που βρίσκονται κάτω από το καπάκι και τα δοχεία του απορρυπαντικού και του μαλακτικού. Οτιδήποτε αφαιρείται, βγάλτε το πλύντε το και αφήστε το να στεγνώσει. Ό,τι δεν αφαιρείται καθαρίστε το χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα.

Πλυντήριο στην εντέλεια: Λίγες κουταλιές μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με 1 ακόμα υλικό και θα γίνει σαν καινούργιο

  • Μετά από μία ώρα κλείστε το καπάκι και αφήστε την πλύση να ολοκληρωθεί. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό του πλυντηρίου χρησιμοποιώντας νερό και ξίδι.
  • Βάλτε άλλη μία πλύση, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας ένα φλυτζάνι μαγειρική σόδα ώστε να εξουδετερώσει το ξύδι και να απομακρύνει οτιδήποτε έχει μείνει από την πρώτη πλύση.
  • Μόλις το πλυντήριο στεγνώσει καθαρίστε τον κάδο με διάλυμα ξιδιού για να απομακρύνετε τα τελευταία υπολείμματα.

Μπορείτε να παρατείνετε το επόμενο καθάρισμα του πλυντηρίου αφήνοντας το καπάκι ανοιχτό ανάμεσα στις πλύσεις για να μην συσσωρεύεται υγρασία και μούχλα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share