Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Προστατέψτε το μπαλκόνι και τα φυτά σας από τους λεκέδες των περιστεριών με 1 κουζινικό υλικό

Θα σας λύσει τα χέρια!

30 Μαΐου 2023 14:10
Προστατέψτε το μπαλκόνι και τα φυτά σας από τους λεκέδες των περιστεριών με 1 κουζινικό υλικό
unsplash.com
Από Ανθή Κουρεντζή

Επισκέπτονται τα περιστέρια το μπαλκόνι σας και αφήνουν κουτσουλιές; Βρήκαμε το κόλπο που θα διώξει τα περιστέρια, χρησιμοποιώντας απλά λίγο αλουμινόχαρτο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για αυγά στον φούρνο.

Πολλές φορές ταλαιπωρούμαστε με κουτσουλιές από περιστέρια στο μπαλκόνι μας. Τα συμπαθέστατα αυτά πτηνά, θεωρούν πως όλος ο κόσμος μας είναι μία μεγάλη τουαλέτα και αφού δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε γνώμη, τουλάχιστον ας βρούμε έναν τρόπο να μην πλησιάζει τα δικά μας μπαλκόνια.

Συνήθως κρεμάμε cd, που δεν χρειαζόμαστε πια, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε πολλά σπίτια στο να μην έχουν πλέον cd για να κρεμάσουν; Τί κάνεις λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση; Λοιπόν, θα χρειαστείς μόνο λίγο…αλουμινόχαρτο.

Προστατέψτε το μπαλκόνι και τα φυτά σας από τους λεκέδες των περιστεριών με 1 κουζινικό υλικό
unsplash.com

Πως να απομακρύνουμε με αλουμινόχαρτο τα περιστέρια από το μπαλκόνι μας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά κόβουμε σε μικρές λωρίδες ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στερεώνουμε γύρω από τις λωρίδες από μία χοντρή πετονιά. Στολίζουμε με αυτές τις γιρλάντες το φύλλωμα από τις γλάστρες, τις τέντες του μπαλκονιού και αλλού.

Μπορούμε να τα βάλουμε ακόμη και στα κάγκελα. Το θρόισμα του αλουμινόχαρτου καθώς και η λάμψη του θα εμποδίσουν τα περιστέρια να πλησιάσουν το μπαλκόνι σας. Φυσικά αυτό το κόλπο απομακρύνει κάθε πτηνό και όχι μόνο τα περιστέρια.

Κάντε τα φυτά στο μπαλκόνι σας να δείχνουν πιο πλούσια με 5 απλά κόλπα

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο, πιο εύκολο, πιο οικολογικό και πιο χρωματιστό από ένα βάζο με φρεσκοκομμένα λουλούδια που διακοσμεί το εσωτερικό του σπιτιού σας; Σας έχουμε ήδη πει τα μυστικά για το πώς τα φρεσκοκομμένο λουλούδια σας θα διαρκέσουν εβδομάδες. Τώρα θα σας πούμε και τον τρόπο για να τα κάνετε να φαίνονται πιο ακριβά! Με την ευκαιρία, δείτε την συμβουλή του Σπύρου Σούλη για να δημιουργήσετε καλή ενέργεια στο σπίτι.

  • Γυμνώστε τους βλαστούς

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να υποβαθμίσετε την εμφάνιση των λουλουδιών σας από το να αφήσετε τα φύλλα τους να σαπίζουν μέσα στο νερό. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο αφαιρέστε το φύλλωμα που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού και οποιοδήποτε άλλο φύλλο έχει κιτρινίσει. Βοηθήστε, επίσης, τους βλαστούς να μείνουν ενυδατωμένοι κόβοντάς τους σε γωνία 45o στο κάτω μέρος τους.

  • Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι

Μόλις τελειώσετε με τα παραπάνω τυλίξτε τους βλαστούς με ένα λαστιχάκι για να μένουν τα λουλούδια στη θέση τους. Αν είναι διαφανές δεν θα φαίνεται μέσα από το νερό. Προσέξτε, ωστόσο, να μην το βάλετε πολύ σφιχτά για να μην σπάσουν οι βλαστοί και να έχουν χώρο να αναπνέουν.

Κάντε τα φυτά στο μπαλκόνι σας να δείχνουν πιο πλούσια με 5 απλά κόλπα

  • Επεκτείνετε τους βλαστούς με καλαμάκια

Αν το βάζο σας είναι πολύ ψηλό ή το μπουκέτο σας κάπως… κοντό, δώστε ύψος στα λουλούδια σας τοποθετώντας τους βλαστούς σε πλαστικά καλαμάκια. Αν τα καλαμάκια σας είναι διαφανή δεν θα επηρεάσουν την εμφάνιση της σύνθεσής σας – αντιθέτως, θα της δώσουν μια πιο οργανωμένη δομή.

  • Χρησιμοποιήστε δύο βάζα με την τεχνική της ενσωμάτωσης

Αν το βάζο σας είναι πολύ μεγάλο ή φαρδύ για τα λουλούδια σας δοκιμάστε αυτή την τεχνική: βάλτε τα λουλούδια σε ένα μικρότερο δοχείο και βάλτε το δοχείο μέσα στο βάζο. Γεμίστε το κενό μεταξύ των δύο βάζων με κάτι διακοσμητικό, όπως διακοσμητικές μπίλιες ή ποτ πουρί.

  • Δημιουργήστε πλέγμα

Αν ακόμα δεν είστε ευχαριστημένοι με τη σύνθεσή σας πάτε ένα βήμα πίσω και ξαναδουλέψτε το βάζο σας. Προμηθευτείτε μια ταινία λουλουδιών, φτιάξτε ένα DIY πλέγμα στο άνοιγμα του βάζου σας και βάλτε στα κενά τα λουλούδια σας. Έπειτα δοκιμάστε διάφορες διατάξεις μέχρι να μείνετε ικανοποιημένοι από τη σύνθεσή σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share