Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Tips για να κερδίσεις χώρο στην ντουλάπα σου - Έτσι θα κρεμάς περισσότερα ρούχα

Δοκίμασέ το!

30 Μαΐου 2023 12:22
Tips για να κερδίσεις χώρο στην ντουλάπα σου - Έτσι θα κρεμάς περισσότερα ρούχα
Πηγή: unsplash.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η οργάνωση της ντουλάπας μπορεί να γίνει απλή υπόθεση με μόλις μερικά tips! Έτσι, θα έχεις περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σου. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα κρατήσετε τον σκόρο μακριά από την ντουλάπα και τα ρούχα σας.

Μία μικρή ντουλάπα μπορεί να μην χωράει όλα σου τα ρούχα, υπάρχουν όμως τρόποι ώστε να δημιουργήσεις χώρο εκεί που δεν υπάρχει. Άλλωστε η ντουλάπα είναι ένας χώρος ιερός για κάθε γυναίκα. Θέλουμε να είναι τακτοποιημένη και οργανωμένη με τα ρούχα στη σειρά ώστε να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε.

Τι θα έλεγες λοιπόν αν υπήρχε ένας εύκολος τρόπος να χωρέσεις τα πάντα, εύκολα και γρήγορα χωρίς να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου κομμάτια;

Το βίντεο που εντοπίσαμε στο Instagram μάς ενθουσίασε και το μόνο που χρειαστείς είναι αρκετά μεταλλικά δαχτυλίδια που βρίσκονται στο πάνω μέρος του αναψυκτικού. Σε μπερδέψαμε;

Το απλό τρικ για να έχεις περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σου

Tips για να κερδίσεις χώρο στην ντουλάπα σου - Έτσι θα κρεμάς περισσότερα ρούχα
Πηγή: unsplash.com

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τακτοποίησες τη ντουλάπα σου; Βρήκαμε ένα βίντεο στο Instagram όπου μπορείς με ένα απλό τρικ να κρεμάσεις περισσότερα ρούχα στην ντουλάπα σου και να τα έχεις όλα σε τάξη.

Μάλιστα, με αυτό το κόλπο μπορείς να κάνεις και συνδυασμούς, έτσι ώστε να μην σπαταλάς πολύ χρόνο για να ετοιμαστείς πριν βγεις έξω ή πριν πας στην δουλειά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι αρκετά κουτάκια αναψυκτικών.

Έβαλε ένα μπολ με ρύζι στην ντουλάπα και απαλλάχθηκε από ένα ενοχλητικό πρόβλημα

Μπορεί το ρύζι να είναι ιδανικό συνοδευτικό σε οποιοδήποτε γεύμα αλλά οι χρήσεις του δεν περιορίζονται στην κουζίνα. Η γνωστότερη εκτός κουζίνας χρήση του είναι για να διασώσει κινητά τηλέφωνα που έχουν πέσει στο νερό. Τι δουλειά μπορεί, όμως, να έχει στη ντουλάπα σας; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να διώξετε τον σκόρο από την ντουλάπα.

Το ρύζι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδιότητα: απορροφά τις μυρωδιές. Δοκιμάστε να βάλετε μια κούπα με ρύζι σε έναν χώρο που μυρίζει άσχημα και θα καταλάβετε πόσο αποτελεσματικό είναι. Γίνεται, ωστόσο, ακόμα αποτελεσματικότερο αν το αρωματίσετε. Πώς; Με αιθέρια έλαια! Μπορείτε τώρα να φανταστείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι για την ντουλάπα και τα ρούχα σας.

Τι θα χρειαστείτε

Έβαλε ένα μπολ με ρύζι στην ντουλάπα και απαλλάχθηκε από ένα ενοχλητικό πρόβλημα

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μικρό δοχείο (τα γυάλινα βαζάκια φαγητού είναι ιδανικά), ένα σακουλάκι ρύζι και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Αν η ντουλάπα σας μυρίζει πολύ τότε χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου – θα εξουδετερώσει τα πάντα. Αν θέλετε απλώς να προσθέσετε μια ευχάριστη μυρωδιά στην ντουλάπα δοκιμάστε δεντρολίβανο, μέντα ή λεβάντα. 1 – 2 φλυτζάνια ρύζι και 10-20 σταγόνες αιθέριου ελαίου είναι αρκετά. Μπορείτε προαιρετικά να κλείσετε το βάζο σας με ένα ύφασμα που αναπνέει και να το στερεώσετε με λάστιχο. Μην ξεχάσετε να το ανακινήσετε καλά για να πάει παντού το έλαιο.

Πού αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Το βάζο σας δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό αρωματικό χώρου και δεν θα κάνει ολόκληρο το σπίτι σας να μυρίζει αιθέρια έλαια. Είναι όμως ιδανικό για μικρούς χώρους. Εκτός, λοιπόν, από την ντουλάπα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα μικρά δωμάτια, σε κάποια αποθήκη, στην είσοδο του σπιτιού σας, σε κάποια παπουτσοθήκη ή και στο μπάνιο σας για να περιορίσετε τι οσμές από τα άπλυτα ρούχα. Αν μετά από κάποιο καιρό παρατηρήσετε πως το βάζο δεν μυρίζει πια ανακινήστε το για να αναδευτούν τα αιθέρια έλαια. Ανάλογα με την υγρασία που υπάρχει στον χώρο το αρωματικό σας ρύζι θα διαρκέσει 4-6 μήνες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share