Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

«Σωτήριο» κόλπο από τον Σπύρο Σούλη: Το μυστικό για ανέξοδο και αποτελεσματικό καθάρισμα στο κλιματιστικό με φυσικά τρόπο

Μόνο με 2 υλικά

30 Μαΐου 2023 10:48
«Σωτήριο» κόλπο από τον Σπύρο Σούλη: Το μυστικό για ανέξοδο και αποτελεσματικό καθάρισμα στο κλιματιστικό με φυσικά τρόπο
Από Ανθή Κουρεντζή

Σπύρος Σούλης: Τα κλιματιστικά όταν δεν καθαρίζονται συχνά, πολλές φορές ευθύνονται για διάφορες παθήσεις από αλλεργίες, μέχρι και μολύνσεις του αναπνευστικού. Δείτε πώς θα καθαρίσετε το δικό σας από τις σκόνες, τα βακτήρια και τις βρομιές που έχει μαζέψει, χωρίς να ξοδέψετε χρόνο ή πολλά χρήματα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να ξεβουλώσετε την λεκάνη σε 1 λεπτό.

Για να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας θα χρειαστείτε 1/2 φλ. ξίδι και 1/2 φλ. ζεστό νερό. Ξεκινήστε ρίχνοντας το μείγμα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη. Στο μεταξύ βγάλτε από το κλιματιστικό σας τα φίλτρα. Βρείτε τις δύο εγκοπές που βρίσκονται δεξιά και αριστερά των φίλτρων και αφαιρέστε τα. Αφού τα τινάξετε για να φύγουν οι πολλές σκόνες, βουτήξτε τα στη λεκάνη και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά. Έπειτα ξεπλύντε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

«Σωτήριο» κόλπο από τον Σπύρο Σούλη: Το μυστικό για ανέξοδο και αποτελεσματικό καθάρισμα στο κλιματιστικόμε φυσικά τρόπο

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού (αυτό που βλέπετε, δηλαδή, όταν αφαιρέσετε τα φίλτρα) θα χρειαστείτε μια τρόμπα την οποία θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και κοστίζει περίπου 25 ευρώ, ένα καλό καθαριστικό κι ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους. Ξεκινήστε γεμίζοντας την τρόμπα με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει και λίγο καθαριστικό. Ψεκάστε το εσωτερικό του κλιματιστικού κι έπειτα καθαρίστε το με το πινέλο. Αδειάστε την τρόμπα και γεμίστε την και πάλι μόνο με νερό. Καθαρίστε το εσωτερικό από το καθαριστικό.

Για να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό. Μπορείτε να το πλύνετε και με το λάστιχο που έχετε στη βεράντα σας.

Tips από τον Σπύρο Σούλη: 7 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε ποτέ στο υπνοδωμάτιο αν θέλετε να κοιμάστε σαν πουλάκι

Ο Σπύρος Σούλης έχει το μυστικό για να παραμείνει ο χώρος σας τακτοποιημένος και να αποτελεί όντως ένα δωμάτιο που θα σας ηρεμεί και θα σας χαλαρώνει. Ακολουθούν 7 πράγματα που θα πρέπει να μείνουν έξω από το υπνοδωμάτιο, αν θέλετε να έχετε έναν ήρεμο ύπνο... Με την ευκαιρία, δείτε 4 μυστικά για πεντακάθαρα και μυρωδάτα ρούχα από τον Σπύρο Σούλη.

7 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε ποτέ στο υπνοδωμάτιο αν θέλετε να κοιμάστε σαν πουλάκι

Λογαριασμοί και διάφορα χαρτιά

Αν θέλετε ένα χώρο για να κοιμάστε εύκολα και ήρεμα, τότε θα πρέπει να αφήσετε απ’ έξω οτιδήποτε έχει να κάνει με δουλειά και υποχρεώσεις. Οι λογαριασμοί και άλλα έγγραφα σας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να τακτοποιηθούν. Αφήστε τα λοιπόν σε κάποιον άλλο χώρο και ασχοληθείτε μαζί τους όταν έρθει η ώρα.

Τεχνολογία

Προσπαθήστε να αφήσετε οποιαδήποτε οθόνη έξω από τον χώρο που κοιμάστε. Οι οθόνες εκπέμπουν μπλε φως, κάτι που διεγείρει τον εγκέφαλο και δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε. Αν επιμένετε να έχετε μαζί σας το smartphone σας τότε χαμηλώστε πολύ την ένταση του φωτισμού της οθόνης και ιδανικά κλείστε το πριν κοιμηθείτε.

Ακατάστατο κομοδίνο

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της ακαταστασίας στο κομοδίνο ή στο τραπεζάκι που έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας. Άδεια ποτήρια νερού, λαστιχάκια μαλλιών και άλλα μικροπράγματα δημιουργούν ακαταστασία και δεν σας αφήνουν να χαλαρώσετε. Προσπαθήστε να το καθαρίζετε καθημερινά – παίρνει λίγα μόνο λεπτά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Πράγματα κάτω από κρεβάτι

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν τον χώρο κάτω από το κρεβάτι ιδανικό για να αποθηκεύσουν πράγματα, αλλά δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που υποστηρίζουν πως είναι καλύτερα αυτός ο χώρος να μένει κενός. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τον χρησιμοποιήσετε τότε επιλέξτε να αποθηκεύσετε απλά πράγματα (όπως πχ κουβέρτες) και όχι κάτι που θα βάζετε και θα βγάζετε συχνά.

Tips από τον Σπύρο Σούλη: 7 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε ποτέ στο υπνοδωμάτιο αν θέλετε να κοιμάστε σαν πουλάκι

Στοίβες ρούχων

Αν ξεκινάτε νωρίς τη μέρα σας θα είστε πολύ πιο ήρεμοι αν δεν αντικρίζετε στοίβες με ρούχα το πρωί που ξυπνάτε. Βάλτε τα καθαρά ρούχα στη θέση τους, τα βρώμικα στα άπλυτα και αν είναι απαραίτητο αφήστε 1-2 ρούχα σε μια καρέκλα – όχι όμως περισσότερα!

Διάφορα προϊόντα και καλλυντικά

Φυσικά μπορείτε να έχετε ένα make up ή κάποια κρέμα στο υπνοδωμάτιο, αλλά μην συγκεντρώνετε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε. Αν υπάρχουν πράγματα που έχετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από 6 μήνες απλώς πετάξτε τα – στο μόνο πράγμα που εξυπηρετούν είναι η ακαταστασία.

Βιβλία

Εννοείται πως μπορείτε να έχετε 1-2 βιβλία δίπλα στο κρεβάτι σας – αυτά που διαβάζετε την συγκεκριμένη περίοδο. Τα υπόλοιπα, όμως, βάλτε τα στη θέση τους στη βιβλιοθήκη και μην τα συγκεντρώνετε στο πάτωμα. Μαζεύουν σκόνη και έχουν επίδραση στην ποιότητα του αέρα που αναπνέετε καθώς ξεκουράζεστε!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share