Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τέλος τα τσιμπήματα από κουνούπια - Το θαυματουργό φρούτο που τα απωθεί

Το γνωρίζουν ελάχιστοι

29 Μαΐου 2023 13:47
Τέλος τα τσιμπήματα από κουνούπια - Το θαυματουργό φρούτο που τα απωθεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τα πρώτα τσιμπήματα από τα κουνούπια κάνουν την εμφάνισή τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα θαυματουργό, αλλά άγνωστο στους περισσότερους, φρούτο που τα απωθεί.

Τα εντομοαπωθητικά θεωρούνται ασφαλή και αποτελεσματικά, αλλά πολλοί άνθρωποι διστάζουν να αλείψουν στο δέρμα τους κάτι που αντιλαμβάνονται ως δύσοσμο ή κολλώδες. Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο λόγος που μας τσιμπούν τα κουνούπια.

Δεν θα ήταν υπέροχο αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσατε να φάτε ή να πιείτε για να προστατευτείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών; Υπάρχουν διάφορα gadgets και τεχνάσματα που διατίθενται στο εμπόριο, αλλά λίγα από αυτά παρέχουν αποτελεσματική προστασία.

Γνωρίζουμε ότι μερικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να τσιμπηθούν από κουνούπια από άλλους, και ότι τα βακτήρια του δέρματός μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόσο ελκυστικοί είμαστε στα κουνούπια.

Σχετικά με τη διατροφή, υπάρχουν κάποιοι μύθοι που περιβάλλουν τα τρόφιμα και τα ποτά που μπορεί να κρατούν μακριά τα κουνούπια, αλλά, όταν πρόκειται για την επιστήμη πίσω από αυτές τις θεωρίες, όλα γίνονται λίγο δύσκολο να τα δεχτεί κανείς.

τσίμπημα από κουνούπι

Σας αρέσει το τζιν και τόνικ; Κάποτε μπορούσε να σας βοηθήσει στον πυρετό που οφείλεται στην ελονοσία. Αφορούσε περισσότερο το τόνικ παρά το τζιν. Βασικό συστατικό του τονωτικού νερού ήταν η κινίνη. Προερχόμενη από το φλοιό του δέντρου cinchona, η κινίνη αναγνωρίστηκε ως θεραπεία για την ελονοσία τη δεκαετία του 1960 και παρόλο που δεν συνιστάται επί του παρόντος ως θεραπεία πρώτης γραμμής, ιστορικά ήταν εξαιρετικά σημαντική για την καταπολέμηση των παρασίτων που προκαλούν ελονοσία. Αλλά ενώ πιστεύεται ότι το τόνικ ήταν τοξικό για τα παράσιτα, δεν υπήρχε απόδειξη ότι σταματάει τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Το ποτό και τα τσιμπήματα των κουνουπιών μπορεί πραγματικά να έχουν κάποια σχέση. Μελέτες στην Αφρική έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μπύρας μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικούς στα κουνούπια. Αφού ήπιαν μερικά ποτήρια μπύρα, οι εθελοντές σε μια μελέτη διαπίστωσαν ότι τους προσέλκυσαν περισσότερα κουνούπια σε σχέση με όταν έπιναν μόνο νερό. Το γιατί είναι άγνωστο. Δεν φαινόταν να οφείλεται στη θερμοκρασία του σώματος ή στην ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπνέεται.

Ένα από τα πιο συχνά προτεινόμενα τρόφιμα για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι η μπανάνα -άλλοι πιστεύουν το αντίθετο. Δεν υπάρχει η επιστήμη που να υποστηρίζει κανέναν από τους δύο ισχυρισμούς, αλλά είναι απίθανο η κατανάλωση μπανανών να αλλάξει ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο τα κουνούπια σας ξεχωρίζουν από το πλήθος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share