Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σιδέρωμα χωρίς κόπο: Tips για να φαίνονται τα ρούχα σας πάντα άψογα

Δώστε βάση!

29 Μαΐου 2023 11:16
Σιδέρωμα χωρίς κόπο: Tips για να φαίνονται τα ρούχα σας πάντα άψογα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη λίστα με τις χειρότερες δουλειές του σπιτιού βρίσκεται σε μια απο τις πρώτες θέσεις το σιδέρωμα. Κουράζεσαι πολύ για να καταφέρεις να σιδερώσεις μέχρι και το τελευταίο εκατοστό τσαλακωμένου ρούχου, καταναλώνοντας παράλληλα χρόνο που θα μπορούσες να αξιοποιήσεις εντελώς διαφορετικά. Τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό; Παράλληλα, δείτε το μυστικό του Σπύρου Σούλη που «εξαφανίζει» το γάριασμα των ρούχων

Το Athensmagazine.gr βρήκε για σένα 5 εύκολους τρόπους για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα σου, χωρίς να χρειαστεί να τα σιδερώσεις:

Σιδέρωμα χωρίς κόπο: Tips για να φαίνονται τα ρούχα σας πάντα άψογα

1. Ίσιωσε τα ρούχα σου με μια νωπή πετσέτα. Για καλύτερα αποτελέσματα, άπλωσε το τσαλακωμένο ρούχο σε μια ίσια επιφάνεια και άφησε την πετσέτα να στεγνώσει πάνω του.

2. Το πιστολάκι μαλλιών έχει κι άλλες χρήσεις: Κρέμασε το τσαλακωμένο σου ρούχο δυο τρία εκατοστά από το πιστολάκι και άφησε το ζεστό αέρα να εξαφανίσει το τσαλάκωμα.

3. Μπες στο ντους. Κι όμως, είναι τόσο απλό. Κλείσε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες στο μπάνιο σου, για να μη φεύγουν οι υδρατμοί και κρέμασε το τσαλακωμένο ρούχο σε μια κρεμάστρα. Κάνε κανονικά ντους, προσέχοντας να μη βρέξεις το ρούχο σου και μέχρι να ολοκληρώσεις το μπάνιο σου, οι υδρατμοί θα έχουν εξαφανίσει το τσαλάκωμα!

4. Ψέκασέ τα! Κρέμασε σε μια κρεμάστρα το ρούχο που θέλεις και ψέκασέ το από λίγη απόσταση με λίγο νερό. Το τσαλάκωμα θα φύγει μόλις στεγνώσει το ρούχο σου.

Σιδέρωμα στο μισό χρόνο: Το κόλπο με αλουμινόχαρτο για ρούχα στην...πένα

Θέλετε να τελειώνετε το σιδέρωμα στο μισό χρόνο; Τότε σας έχουμε τη λύση! Αυτό το κόλπο με το αλουμινόχαρτο αφήνει τα ρούχα σας στην...πένα.

Το σιδέρωμα των ρούχων είναι μία από τις πιο χρονοβόρες και βαρετές δουλειές του σπιτιού. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να μειώσουμε έως και στο μισό τον χρόνο που καταναλώνουμε για να σιδερώσουμε τα ρούχα μας αλλά και της οικογένειάς μας, και γι' αυτό χρειαζόμαστε μόνο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο! Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα tips για να αποθηκεύετε τα φορεμένα ρούχα.

Πρώτα, βγάλτε από τη σιδερώστρα το προστατευτικό πανί. Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και καλύψτε, με αυτό, την επιφάνεια της σιδερώστρας.

Τύλιγμα σιδερώστρας με αλουμινόχαρτο

Βάλτε από πάνω κανονικά το πανί και σιδερώστε όπως θα κάνατε. Το αλουμινόχαρτο αντανακλά την θερμότητα και σας επιτρέπει να σιδερώσετε, και τις δύο πλευρές του κάθε ρούχου, ταυτόχρονα.

Ποιό απορρυπαντικό; Ρούχα σαν καινούργια μονάχα με την βοήθεια ενός φυτού στο πλυντήριο

Αυτός είναι ο πιο οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να πλένετε τα ρούχα σας.

Όταν μιλάμε για φύλλα εννοούμε φύλλα φυτού και μάλιστα του κισσού ο οποίος λένε πως μπορεί να κάνει τα ρούχα σας να λάμψουν και να γίνουν πεντακάθαρα χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου απορρυπαντικό πλυντηρίου. Με την ευκαιρία, δείτε το λάθος που κάνουν όλοι στο πλυντήριο ρούχων και καταστρέφει τα ρούχα.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν χρησιμοποιείτε φύλλα κισσού για να πλένετε τα ρούχα σας το πλυντήριό σας δεν θα πάρει το αποσκληρυντικό νερού που αποτελεί συστατικό πολλών χημικών απορρυπαντικών πλυντηρίου.

Για να λύσετε αυτό το θέμα, κάντε μερικά πειράματα για να δείτε πόση ποσότητα κισσού είναι αρκετή για το πλύσιμο των ρούχων στο δικό σας πλυντήριο. Μάλιστα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξίδι στην πλύση σας. Μόλις βρείτε τις σωστές αναλογίες θα παρατηρήσετε ότι απομακρύνονται οι λεκέδες από τα ρούχα σας και πως δεν αφήνουν καμιά άσχημη μυρωδιά σε αυτά.

Λαμπερά ρούχα: Το οικολογικό κόλπο με τα φύλλα φυτού στο πλυντήριο που θα κάνει τα ρούχα σας σαν καινούργια

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικά φύλλα κισσού και να τα σπάσετε στη μέση. Βάλτε τα μέσα σε μια κάλτσα, δέστε την κάλτσα και πετάξτε την μέσα στον κάδο του πλυντηρίου. Έπειτα βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία και αφήστε τα φύλλα κισσού να κάνουν τα μαγικά τους.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε ώριμα και σκουρόχρωμα φύλλα κισσού τα οποία θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα τα ρούχα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share