Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Η ώρα της μεγάλης αναδιοργάνωσης: Τα 5 κόλπα για να αποθηκεύσετε τα χειμωνιάτικα ρούχα χωρίς κόπο

Ήρθε η ώρα για τα καλοκαιρινά

29 Μαΐου 2023 10:53
Η ώρα της μεγάλης αναδιοργάνωσης: Τα 5 κόλπα για να αποθηκεύσετε τα χειμωνιάτικα ρούχα χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν πρόκειται για μυστικά που αφορούν το σπίτι ο Σπύρος Σούλης είναι ο ειδήμων που μπορεί να βρει τη λύση. Ήρθε η ώρα της μεγάλης αναδιοργάνωσης και ο γνωστός διακοσμητής μοιράστηκε 5 κόλπα για να αποθηκεύσετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σας χωρίς κόπο.

Η αποθήκευση των χειμωνιάτικων ρούχων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία θα πρέπει να γίνει μεθοδικά για να μην σας κουράσει αδικαιολόγητα. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το μυστικό που εξαφανίζει το γάριασμα ρούχων. Δείτε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Πλύσιμο ρούχων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε όσα χειμωνιάτικα ρούχα είναι άπλυτα. Αφού τα πλύνετε, σιδερώστε τα και βάλτε τα στην άκρη. Πηγαίνετε και στο καθαριστήριο τα πιο ευαίσθητα ρούχα σας που δεν μπορείτε να πλύνετε μόνοι σας. Ξεχωρίστε τα ρούχα που δεν φορέσατε καθόλου όλο το χειμώνα και χαρίστε τα σε φίλους και συγγενείς ή δώστε τα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Εσείς, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να τα φορέσετε ποτέ.

Ξεχώρισμα ρούχων

Ξεχωρίστε τα ρούχα σας σε κατηγορίες (πουλόβερ, ζακέτες, παντελόνια, πουκάμισα κλπ.) και βάλτε τα σε ειδικές σακούλες αποθήκευσης τις οποίες θα έχετε αγοράσει από πριν. Κρατήστε μερικά ελαφριά μπουφανάκια και ζακέτες καθώς ακόμα και το καλοκαίρι μπορεί να υπάρξουν βράδια με αέρα και ψύχρα. Κάθε είδος ρούχου θέλει το δικό του τρόπο αποθήκευσης. Τα πουκάμισά σας καλό είναι να τα κρεμάτε σε ξύλινες κρεμάστρες και να τα βάζετε μέσα σε ειδικές σακούλες όπως είναι. Το ίδιο πρέπει να κάνετε με τα κοστούμια, τα παλτά και τα πανωφόρια σας.

Αποθήκευση χειμωνιάτικων ρούχων

Χρησιμοποιήστε κάποιο φυσικό αντισκορικό

Βάλτε κάτω-κάτω τα βαριά ρούχα και πιο πάνω τα πιο ελαφριά για να μην τσαλακώνονται. Για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα σας όλο το καλοκαίρι μέχρι να τα βγάλετε ξανά έξω βάλτε μέσα σε τούλι κλαδάκια λεβάντας και τοποθετείστε τα στα ράφια της ντουλάπας ή όπου αλλού αποθηκεύετε τα ρούχα σας.

Αποθηκεύστε τα παπούτσια σας

Για να αποθηκεύσετε τα χειμωνιάτικα παπούτσια σας ξεκινήστε καθαρίζοντάς τα από χώματα, σκόνες και λάσπες. Πάρτε μερικά χαρτιά εφημερίδας, τσαλακώστε τα και χώστε τα στο εσωτερικό των παπουτσιών για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Βάλτε τα σε κουτιά και αποθηκεύστε όπως κάνετε κάθε χρόνο. Μπορείτε να βάλετε τα κουτιά μέσα σε σακούλες αποθήκευσης και να τα φυλάξετε στην αποθήκη ή στο πατάρι (αν έχετε). Καλό είναι να γράψετε έξω από κάθε κουτί τι περιέχει έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα ανοίγετε συνεχώς.

Αποθηκεύστε τα αξεσουάρ σας

Για να αποθηκεύσετε τα αξεσουάρ σας (κάλτσες, σκουφιά, κασκόλ, γάντια) βάλτε τα σε ένα υφασμάτινο κουτί για να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share