Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τσίμπημα από σφήκα: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να αντιμετωπίσετε δραστικά την φαγούρα

Μην σας πιάνει πανικός

28 Μαΐου 2023 13:56
Τσίμπημα από σφήκα: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να αντιμετωπίσετε δραστικά την φαγούρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τσίμπημα από σφήκα εκτός από επίμονη και δυσάρεστη εμπειρία είναι αλήθεια ότι μας προκαλεί πανικό.

Και είναι γεγονός, ότι το καλοκαίρι, μας επιφυλάσσει πολλούς τέτοιους επισκέπτες. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το φυτό που απωθεί τα κουνούπια.

Δείτε τους τρόπους με τους οποίους θα είστε προετοιμασμένοι και θα αντιμετωπίσετε αμέσως ένα επώδυνο τσίμπημα.

Ξύδι μηλίτη: με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο ξύδι μπορείτε να αντιμετωπίσετε το τσίμπημα. Δέστε το βαμβάκι με ένα επίδεσμο. Αφήστε το μέχρι να φαίνεται σαν ένα μικρό εξάνθημα.

Μια φέτα λεμόνι: η δράση του λεμονιού σας επιτρέπει να ανακουφιστείτε αμέσως από το τσίμπημα της σφήκας. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο εκτός από μια φέτα λεμονιού την οποία πρέπει να τοποθετήσετε στο τσίμπημα.

Τσίμπημα από σφήκα: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να αντιμετωπίσετε δραστικά την φαγούρα

Παρελθόν οι μύγες: 2 σπιτικά κόλπα για να τις διώξετε από το σπίτι και την βεράντα χωρίς χημικά

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί με αυτό και τα άκρως ενοχλητικά κουνούπια (δείτε πως θα τα διώξετε με ένα φυτό «έκπληξη»), αλλά και οι μύγες! Αν και εσύ θέλεις να τις διώξεις από το σπίτι και την βεράντα σου, σου έχουμε τα απόλυτα tricks για να φτιάξεις φυσικό απωθητικό αλλά και να μην σκεφτούν ποτέ να κάνουν φωλιά στον χώρο σου. Θα τα βρεις όλα παρακάτω!

Πως να διώξεις τις μύγες από την βεράντα και το σπίτι

Αρχικά εννοείται πως δεν θα έχεις πουθενά υπολείμματα φαγητού ή και ανοιχτά σκουπίδια που οι μύγες λατρεύουν. Αντίθετα, θα βάλεις στη βεράντα αλλά και το σπίτι σου λεβάντα, μέντα, θυμάρι και δεντρολίβανο που δεν θέλουν ούτε να το μυρίσουν.

Παρελθόν οι μύγες: 2 σπιτικά κόλπα για να τις διώξετε από το σπίτι και την βεράντα χωρίς χημικά

Επιπλέον, οι μύγες σιχαίνοναι μπαχαρικά όπως το γαρύφαλλο, επομένως μπορείς να κάνεις το δικό σου απωθητικό με μερικά γαρύφαλλα επάνω σε ένα κομμένο λεμόνι.

Τόσο εύκολα! Τέλος, πιθανόν να γνωρίζεις ότι το λευκό ξύδι είναι φημισμένο για τις ιδιότητες του στον καθαρισμό του σπιτιού. Όμως, αυτό που επίσης πιθανόν να μην ήξερες είναι ότι η ιδιαίτερη μυρωδιά του ξυδιού απωθεί τις μύγες! Άρα μπορείς είτε να καθαρίζεις τον πάγκο σου με ξύδι, είτε και να έχεις λίγο ξύδι μέσα σε ένα ποτήρι. Προσοχή όμως: Σε αντίθεση με το λευκό ξύδι, το μηλόξυδο προσελκύει τις μύγες!

Καθάρισε το κλιματιστικό σου στο πι και φι - Τα 3 βήματα για να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια

Η μαγειρική σόδα έχει αμέτρητες χρήσεις. Έτσι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ακόμα και για τον καθαρισμό του κλιματιστικού μας στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να απαλλαγείτε οριστικά από τα ενοχλητικά έντομα.

Τα 3 βήματα για να καθαρίσεις το κλιματιστικό σου με μαγειρική σόδα

Μπορεί να θεωρείται δεδομένο αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν το σφάλμα να προσπαθήσουν να βγάλουν τα φίλτρα έχοντας ανοιχτό το κλιματιστικό τους.

1ο ΒΗΜΑ

Αρχικά θα πρέπει να βγάλεις το καπάκι από το κλιματιστικό και στην συνέχεια να αφαιρέσεις προσεκτικά τα φίλτρα. Ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσεις το καπάκι, οπότε αν δεις ότι ενώ τραβάς δεν βγαίνει κοίταξε καλύτερα μήπως υπάρχουν βίδες.

Καθάρισε το κλιματιστικό σου στο πι και φι - Τα 3 βήματα για να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια

Αφού τα αφαιρέσεις, πάρε την ηλεκτρική σου σκούπα και πέρασε και τις δύο πλευρές των φίλτρων για να τραβήξεις όλη την σκόνη και την βρωμιά που έχει συσσωρευτεί επάνω τους.

2ο ΒΗΜΑ

Συνήθως, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα δεν μπορείς να τα καθαρίσεις τόσο αποτελεσματικά. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα φίλτρα σου να μουλιάσουν μέσα σε ένα διάλυμα το οποίο θα αποτελείτε από ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και νερού. Το ξύδι θα καταστρέψει όλα τα βακτήρια αρκεί να το αφήσεις να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα.

3ο ΒΗΜΑ

Το τελευταίο βήμα που έχεις να κάνεις είναι να τα ξεπλύνεις πολύ καλά βάζοντας λίγη πίεση, αλλά όχι και υπερβολική για να μην προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα. Στην συνέχεια, καλό θα ήταν να τα αφήσεις να στεγνώσουν έξω από τον ήλιο, ενώ για να φύγουν τυχόν μυρωδιές θα μπορούσες να τα ψεκάσεις όσο είναι ακόμη βρεγμένα με μερικές κουταλιές μαγειρική σόδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share