Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6 τρόποι να εξαφανίσεις τις κατσαρίδες από το σπίτι σου - Το τρομερό κόλπο με την μαγειρική σόδα

Βάλτε τέλος στον εφιάλτη!

28 Μαΐου 2023 13:34
6 τρόποι να εξαφανίσεις τις κατσαρίδες από το σπίτι σου - Το τρομερό κόλπο με την μαγειρική σόδα
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μέσα στο σπίτι είναι τα έντομα. Η σκόνη είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις και να απομακρύνεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις από το σπίτι σου. Δεν μπορείς όμως να σταματήσεις με τον ίδιο τρόπο τα έντομα και κυρίως τις κατσαρίδες. Όσο κι αν ασχολείσαι με την καθαριότητα του σπιτιού σου, έντομα υπάρχουν σχεδόν πάντα.

Οι σίτες είναι μια πολύ καλή λύση για να τα κρατήσεις μακριά. Οι κατσαρίδες όμως έχουν τη δυνατότητα να εισβάλλουν ακόμα και από τα σιφώνια. Δεν είναι όμως εύκολο να τις εντοπίσεις καθώς τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας κρύβονται. Υπάρχουν όμως μερικές πολύ αποτελεσματικές συμβουλές για να εξαφανίσεις τις κατσαρίδες.

Κατσαρίδες στο σπίτι λόγω... ζέστης και υγρασίας - Το κόλπο με τον καφέ για να τις διώξετε

6 Τρόποι για να διώξεις τις κατσαρίδες από το σπίτι σου!

Χρησιμοποίησε κόκκους καφέ και νερό

Θα χρειαστείς μη επεξεργασμένους κόκκους καφέ, νερό, γυάλινα βάζα και πλαστικά ποτήρια. Βάλε μέσα στα πλαστικά ποτήρια τον καφέ με το νερό. Έπειτα, τοποθέτησε τα πλαστικά ποτήρια μέσα στα βάζα.

Άφησε τα βάζα κολλητά στον τοίχο εκεί που υποψιάζεσαι ότι μπορεί να υπάρχει φωλιά. Η μυρωδιά του καφέ θα προσελκύσει τις κατσαρίδες και θα παγιδευτούν στο ποτήρι. Κάνε καθημερινό έλεγχο και όταν βρεις κάποια κατσαρίδα άδειασε το ποτήρι μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας.

Φτιάξε μείγμα νερού με μαλακτικό ρούχων

Μέσα σε ένα μπουκάλι με μηχανισμό ψεκασμού βάλε μαλακτικό ρούχων και νερό. Η περιεκτικότητα θα πρέπει να είναι 2 νερό 1 μαλακτικό. Δηλαδή για κάθε 2 φλιτζάνια ή κούπες νερό 1 φλιτζάνι ή κούπα μαλακτικό ρούχων. Το ψέκασμα πάνω τους τους σκοτώνει.

Ανέμειξε βόρακα με ζάχαρη

Οι κατσαρίδες πάνε σε γλυκές τροφές όπως η ζάχαρη. Κάνε μια μείξη βόρακα με ζάχαρη και βάλτο στο κάτω μέρος της κουζίνας, σε σημεία που πιστεύεις ότι υπάρχει φωλιά, κοντά στο νεροχύτη και σε μέρη που τις έχεις δει να πηγαίνουν. Μέσα σε λίγες ώρες θα δεις αποτελέσματα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να εξαφανίσεις και τα μυρμήγκια. Προσοχή στη χρήση του μείγματος καθώς είναι επικίνδυνο για παιδιά και κατοικίδια.

Ανέμειξε μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Γι’ αυτή τη μέθοδο χρειάζεσαι μισή κούπα μαγειρική σόδα, μισή κούπα ζάχαρη, ένα άδειο δοχείο και πλαστικά ποτήρια. Κάνε ανάμειξη τη μαγειρική σόδα με τη ζάχαρη στο άδειο δοχείο. Κάνε καλή ανάμειξη των υλικών και έπειτα βάλτο στα μικρά πλαστικά ποτήρια. Στην συνέχεια, τοποθέτησε τα πλαστικά ποτήρια σε σημεία που πάνε οι κατσαρίδες και πολύ σύντομα θα ξεκινήσεις να βλέπεις ψόφιες κατσαρίδες.

Χρησιμοποίησε πιπέρι καγιέν

Ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το πιπέρι καγιέν. Για το μείγμα θα χρειαστείς ένα κουτάλι του γλυκού πιπέρι καγιέν, μία σκελίδα σκόρδου στουμπισμένη, ένα μικρό λευκό κρεμμύδι στουμπισμένο, τέσσερις κούπες νερό και ένα μπουκάλι με μηχανισμό ψεκασμού.

Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό και βάλτο να βράσει. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού βάλε τα υπόλοιπα υλικά και βράσε το μείγμα για 10 λεπτά. Έπειτα, άστο να κρυώσει, βάλτο στο μπουκάλι και ψέκασε στα σημεία που κυκλοφορούν οι κατσαρίδες.

Σφουγγάρισε το σπίτι σου με αμμωνία και νερό

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μέσα στο σπίτι είναι τα έντομα. Η σκόνη είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις και να απομακρύνεις οποιαδήποτε


Η αμμωνία είναι ένα υλικό που μπορεί να μη σκοτώνει τις κατσαρίδες αλλά τις απωθεί. Μπορείς να ρίξεις 2 κούπες αμμωνία μέσα στον κουβά με το νερό με το οποίο καθαρίζεις και να περάσεις όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σου με αυτό. Πολύ σημαντικό είναι ότι η αμμωνία δεν φθείρει τις μαρμάρινες επιφάνειες. Αν το κάνεις μία φορά τη βδομάδα με το καθάρισμα θα σταματήσεις να βλέπεις κατσαρίδες μέσα στο σπίτι σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share