Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Δεν είναι σφουγγάρισμα, είναι τέχνη: Το μυστικό για να σφουγγαρίσετε το σπίτι στο άψε σβήσε και το κόλπο για γρήγορο στέγνωμα

Θα σας βάλει τα γυαλιά

27 Μαΐου 2023 20:55
Δεν είναι σφουγγάρισμα, είναι τέχνη: Το μυστικό για να σφουγγαρίσετε το σπίτι στο άψε σβήσε και το κόλπο για γρήγορο στέγνωμα
Από Ανθή Κουρεντζή

Είσαι κουρασμένη. Έχεις τελειώσει τη δουλειά και επιστρέφεις σπίτι. Μπαίνεις, κλείνεις την πόρτα πίσω σου και το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι το κρεβάτι με τα αφράτα του μαξιλάρια. Αλλά, όχι. Η μοίρα έχει άλλα σχέδια.

Ώρα για σφουγγάρισμα

Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι πρέπει να σφουγγαρίσεις. Δε γίνεται να το αναβάλλεις άλλο. Άσε που και την επόμενη μέρα θα έχεις δουλειές, οπότε δε θα είναι ποτέ η ιδανική ημέρα από άποψη χρόνου. Με βαριά καρδιά, σηκώνεσαι, πηγαίνεις δειλά-δειλά να πάρεις τα σύνεργα aka τη σφουγγαρίστρα και τον κουβά. Γεμίζεις με νερό και αρχίσεις τον αγώνα σου.

Δεν είναι σφουγγάρισμα, είναι τέχνη: Το μυστικό για να σφουγγαρίσετε το σπίτι στο άψε σβήσε και το κόλπο για γρήγορο στέγνωμα

Όλα καλά -μάλλον- μέχρι εδώ, ώσπου, μετά το τέλος των λοιπών, πρέπει να περιμένεις για αρκετή ώρα να στεγνώσει το πάτωμα. Ναι, έχεις δίκιο, αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό, ειδικά αν είναι βράδυ που δε θες να κοιμηθείς με την υγρασία.

Το κόλπο για γρήγορο στέγνωμα

Κι όμως, υπάρχει ένα κόλπο για να στεγνώνει πιο γρήγορα το πάτωμα όταν το σφουγγαρίζεις. Είναι πολύ απλό, ανέξοδο και πανεύκολο στην ενσωμάτωσή του στο πρόγραμμά σου. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα χάσετε κιλά, κάνοντας μόνο δουλειές σπιτιού.

And the winner is… Το ζεστό νερό.

Το ζεστό νερό εξατμίζεται πιο εύκολα, άρα όταν χρησιμοποιείς αυτό για να σφουγγαρίσεις το πάτωμα και το τελευταίο θα χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να στεγνώσει.

Τόσο απλά!

Το σωτήριο κόλπο του Σπύρου Σούλη για να εξαφανίσετε τις μύγες από το σπίτι με φυσικά υλικά

Οι μύγες είναι από τα πιο ενοχλητικά έντομα που υπάρχουν. Εμφανίζονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και εκτός από ενοχλητικές είναι και αρκετά επικίνδυνες. Σας έχουμε, λοιπόν, 4 φυσικούς τρόπους για να τις διώξετε μια και καλή από το σπιτικό σας. Με την ευκαιρία, δείτε 2 σπιτικά κόλπα για να διώξετε από το σπίτι και την βεράντα τις μύγες.

Σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μέσα στο σπίτι η πρόβλεψη είναι η καλύτερη λύση. Γι'αυτό πριν επιλέξετε τον τρόπο εξόντωσης των μυγών από το σπίτι σας, δείτε τι λάθος κάνετε και προσελκύετε αυτά τα ενοχλητικά και αρκετά βρόμικα έντομα μέσα στο σπίτι και (ειδικά) στην κουζίνα σας.

Βήματα

  • Καθαρίστε την κουζίνα σας τακτικά. Διώξτε κάθε πηγή φαγητού και μην αφήνετε τραπέζια και πάγκους λερωμένα.
  • Πετάξτε όλα τα υπολείμματα τροφών που υπάρχουν εκτός ψυγείου ή βάλτε το περισσευούμενο φαγητό μέσα στο ψυγείο σας.
  • Πλύνετε τα πιάτα μετά από κάθε χρήση. Ο νεροχύτης είναι δέκτης πολλών μικροβίων, φαγητών και γι'αυτό καλό θα ήταν να είναι πάντα καθαρός.
  • Πετάξτε τα χαλασμένα φρούτα. Το γνωρίζετε πως οι μύγες γεννάνε αβγά πάνω σε σάπια φρούτα;
  • Καθαρίστε το ψυγείο σας. Οποιαδήποτε μυρωδιά από χαλασμένο φαγητό μπορεί να προσελκύσει μύγες στην κουζίνα σας.
  • Καθαρίστε τα πιατάκια των κατοικίδιων σας. Όταν το ζωάκι σας φάει το φαγητό του καθαρίστε το πιάτο του γιατί ακόμα και η ξηρά τροφή αποτελεί πόλο έλξης για τις μύγες.

Το σωτήριο κόλπο του Σπύρου Σούλη για να εξαφανίσετε τις μύγες από το σπίτι με φυικά υλικά

Πώς θα διώξετε τις μύγες με φυσικούς τρόπους

Ξεγελάστε τις με λίγο νερό Χρησιμοποιήστε μια διαφανή πλαστική σακούλα και γεμίστε τη με νερό μέχρι τη μέση. Δέστε την καλά και κρεμάστε την στις μπαλκονόπορτές σας. Ως δια μαγείας καμιά μύγα δεν θα πλησιάσει μέσα στο σπίτι σας.

Για ποιο λόγο αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική

Όσο περίεργο και αν ακούγεται αν βάλετε πλαστική σακούλα στην μπαλκονόπορτά σας οι μύγες δεν πρόκειται να πλησιάσουν. Οι μύγες δεν καταλαβαίνουν πως το εμπόδιο που βλέπουν μπροστά τους είναι μια πλαστική σακούλα. Συγκεκριμένα οι ειδικοί τονίζουν πως η πλαστική σακούλα στα μάτια τους μοιάζει με έναν μεγάλο ιστό αράχνης τον οποίο δεν πλησιάζουν για κανένα λόγο.

Επίσης η αντανάκλαση του νερού τις αποπροσανατολίζει και έτσι δεν τολμάνε να πλησιάσουν ούτε για αστείο. Αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλά μανάβικα θα δείτε σακούλες με νερό να είναι κρεμασμένες γύρω από τους πάγκους με τα φρούτα.

Οι μύγες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί είναι βρόμικα έντομα και μεταφέρουν μικρόβια στα τρόφιμα δημιουργώντας στον άνθρωπο, που τα καταναλώνει, σοβαρά εντερικά και στομαχικά προβλήματα.

Φτιάξτε μια παγίδα με μέλι

Για να φτιάξετε τη μυγο-παγίδα σας θα χρειαστείτε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας, λίγο μέλι ή σιρόπι ζάχαρης (ζάχαρη με νερό) και ένα χάρτινο κώνο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Βάλτε μέλι ή σιρόπι ζάχαρης μέσα στο βάζο και τοποθετήστε τον κώνο με τη μύτη προς τα κάτω στο βάζο σας. Προσέξτε να μην ακουμπάει ο κώνος στο μέλι. Οι μύγες θα μυρίσουν το μέλι ή το σιρόπι, θα μπούνε μέσα στο βάζο από τον κώνο αλλά από τη στιγμή που θα μπούνε δεν θα μπορούν να βγουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share