Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρόμος από τα κουνούπια; Όχι πια! Το κόλπο με το σκόρδο για να απαλλαγείτε οριστικά

Δώστε βάση!

27 Μαΐου 2023 12:16
Τρόμος από τα κουνούπια; Όχι πια! Το κόλπο με το σκόρδο για να απαλλαγείτε οριστικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κουνούπια είναι ίσως από τα πιο ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού! Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευνοούν την αναπαραγωγή και την κυκλοφορία τους. Με την ευκαιρία, δείτε τον λόγο που σας τσιμπούν συνεχώς.

Τα κουνούπια τρέφονται κυρίως με γύρη και νέκταρ, αλλά τα θηλυκά κουνούπια χρειάζονται και αίμα για την ωρίμανση των αυγών τους. Αναζητούν το θύμα τους στον άνθρωπο ή σε θερμόαιμα ζώα και προσελκύονται από την υγρασία, τη σωματική θερμότητα, τον ιδρώτα, αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε. Ας δούμε μαζί 3 φυσικούς τρόπους για να απωθήσετε και να απαλλαγείτε από τα κουνούπια!

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια με τα κατάλληλα φυτά

Καλλιεργήστε στον κήπο και στη βεράντα σας φυτά που διώχνουν τα κουνούπια, όπως ο δυόσμος, η λεβάντα, η αρμπαρόριζα, η σιτρονέλα, ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, η μέντα, το μελισσόχορτο, τα κρεμμύδια, το θυμάρι, η καλέντουλα και ο μαϊντανός. Τα φυτά αυτά και θα ομορφύνουν τον χώρο σας, αλλά και θα σας γλιτώσουν από τα ενοχλητικά κουνούπια.

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια με…ελληνικό καφέ!

Αντί να αγοράσετε τα «φιδάκια» του εμπορίου που είναι βλαβερά για την υγεία σας και το περιβάλλον, χρησιμοποιήστε ελληνικό καφέ. Τοποθετήστε τον σε ένα αλουμινόχαρτο και ανάψτε τον. Όσο θα σιγοκαίει ο καφές, δεν θα σας πλησιάσει κουνούπι.

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια με σκόρδο

Αν σας αρέσει το σκόρδο, καταναλώστε το άφοβα. Το σκόρδο, αφού μπει στο στομάχι μας καταλήγει στο αίμα και η μυρωδιά του αναδύεται από τον ιδρώτα μας, απωθώντας αποτελεσματικά τα κουνούπια.

Τρόμος από τα κουνούπια; Όχι πια! Το κόλπο με το σκόρδο για να απαλλαγείτε οριστικά

Bye bye κουνούπια: Ξεφορτωθείτε τα ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού με 4 σπιτικά κόλπα

Οι ζεστές καλοκαιρινές βραδιές συνεπάγονται με περισσότερες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού -μπαλκόνι, βεράντα, αυλή, κήπος. Και φυσικά περισσότερα κουνούπια. Για να απολαύσετε το χρόνο σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς ενοχλητικούς «επισκέπτες», λοιπόν, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απωθήσετε τα κουνούπια από κοντά σας. Με την ευκαιρία, δείτε το «αντικουνουπικό» φυτό που θα σας απαλλάξει από τα ενοχλητικά ζωύφια.

Καλλιεργήστε φυτά που απωθούν τα κουνούπια

Τα λουλούδια μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από απλώς να ομορφαίνουν το χώρο σας. Η επιλογή του να διατηρείτε στο μπαλκόνι ή την βεράντα σας φυτά που απωθούν τα κουνούπια, έστω κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μοιάζει πιο ανακουφιστική από ποτέ.

Δύο από αυτά είναι ο κατιφές και η καλέντουλα, ενώ βότανα όπως δεντρολίβανο, μέντα και λεμονόχορτο μπορούν, επίσης, να έχουν αποτελέσματα.

Μειώστε το στάσιμο νερό στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας

Τα κουνούπια θα γεννήσουν αυγά σε οποιοδήποτε στάσιμο, μη χλωριωμένο νερό, είτε βρίσκεται στη φουσκωτή πισίνα του παιδιού σας, είτε έχει ξεμείνει από το πότισμα στις γλάστρες. Στραγγίστε, λοιπόν, το τυχόν στάσιμο νερό που έχετε στο χώρο σας για να μειώσετε τον κίνδυνο να σας τσιμπήσουν τα ανεπιθύμητα κουνούπια. Αλλά μην ανησυχείτε για το αν ο γείτονάς σας κάνει το ίδιο. Τα κουνούπια δεν πετούν πολύ μακριά, οπότε ο καθαρισμός του χώρου σας είναι αρκετός για να πετύχει το κόλπο.

Bye bye κουνούπια: Ξεφορτωθείτε τα ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού με 4 σπιτικά κόλπα

Δώστε προσοχή στον φωτισμό του χώρου σας

Ορισμένα φώτα μπορούν να προσελκύουν περισσότερα από άλλα τα κουνούπια, οπότε πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί και στην επιλογή των λαμπτήρων. Προτιμήστε κίτρινα φώτα αντί για τους παραδοσιακούς λευκούς λαμπτήρες. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βοηθήσετε στην ελάττωση των κουνουπιών στο χώρο σας, αλλά θα δημιουργήσετε και ένα πιο ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Πολύ σημαντικό, ωστόσο, να μην ξεχνάτε να σβήνετε τα φώτα του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας πριν πάτε για ύπνο.

Ψεκάστε με απωθητικό λάδι κέδρου

Ένα μείγμα ελαίου κέδρου αραιωμένο με νερό μπορεί να ψεκαστεί στα φυτά, τα δεντράκια και το γκαζόν -αν υπάρχει- στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, το οποίο πολύ αποτελεσματικά μπορεί να απομακρύνει έντομα όπως ψύλλους και κουνούπια. Πρόκειται για ένα μη τοξικό υγρό, το οποίο θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τις στιγμές στο εξοχικό ή τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας αυτό το καλοκαίρι.

Τσίμπημα κουνουπιού: 3 σπιτικά κόλπα για να αντιμετωπίσετε την φαγούρα δραστικά

Οι λάτρεις των καλοκαιρινών διακοπών είναι μοιραίο να έρθουν αντιμέτωποι με τα κουνούπια. Ιδιαίτερα όσοι επιθυμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στην ύπαιθρο και κοντά σε υγρά και ζεστά μέρη οφείλουν να είναι έτοιμοι να δεχτούν τσιμπήματα από σκνίπες και άλλα έντομα. Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό στο μπαλκόνι που θα διώξει τα κουνούπια δια παντός από το σπίτι.

Στην αγορά υπάρχουν ένα σωρό από εντομοαπωθητικά αλλά και προϊόντα τα οποία αντιμετωπίζουν τον κνησμό και τη φαγούρα. Μήπως όμως είναι καλύτερα να τα φτιάξετε μόνοι σας;

Ακολουθούν, 3 σπιτικοί τρόποι αντιμετώπισης της φαγούρας και του ερεθισμού, για πιο ήρεμα βράδια.

Τσίμπημα κουνουπιού: 3 σπιτικά κόλπα για να αντιμετωπίσετε την φαγούρα δραστικά

Μαγειρική σόδα και νερό

Φτιάξτε μια παχιά κρέμα από μαγειρική σόδα και νερό, αρωματίστε τη προαιρετικά με το αγαπημενο σας αιθέριο έλαιο και απλώστε τη πάνω στην περιοχή και γύρω από αυτή. Δώστε στην πάστα το χρόνο να στεγνώσει και μετά από 10 περίπου λεπτά ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Το έλαιο θα αρωματίσει και ενυδατώσει την περιοχή, ενώ το μείγμα θα σας γλιτώσει από την ενοχλητική φαγούρα.

Τσάι

Αν και το καλοκαίρι δεν συνηθίζουμε να πίνουμε τσάι, καλό είναι να γνωρίζετε πως τώρα έχετε έναν ακόμα λόγο να φτιάξετε ένα φλιτζάνι πράσινο ή μαύρο τσάι, πέρα από τα οφέλη που σας δίνουν τα συγκεκριμένα βότανα. Κρατήστε, λοιπόν, το σακουλάκι ή τα φύλλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια βάλτε τα μέσα σε μια χαρτοπετσέτα, τοποθετήστε τα στο τσίμπημα και περιμένετε τη δροσιά τους να σας ανακουφίσει από την επίπονη φαγούρα.

Μηλόξιδο

Το μηλόξιδο έχει πολλά οφέλη, όπως είναι η ενίσχυση του μεταβολισμού, η ανακούφιση από το κρυολόγημα και τα λαμπερά μαλλιά. Σε αυτή τη λίστα, μπορείτε τώρα να προσθέσετε και την ανακούφιση από τη φαγούρα του κουνουπιού. Μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα ή λίγο βαμβάκι σε μηλόξιδο, σκουπίστε όλη την περιοχή που εντοπίζετε το πρόβλημα και γύρω από αυτήν και πείτε αντίο στη φαγούρα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share