Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μούχλα στα άπλυτα ρούχα: Το μυστικό κόλπο του Σπύρου Σούλη για να εξαφανίσετε τους λεκέδες σε χρόνο dt

Δώστε βάση!

16 Μαΐου 2023 13:55
Μούχλα στα άπλυτα ρούχα: Το μυστικό κόλπο του Σπύρου Σούλη για να εξαφανίσετε τους λεκέδες σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξύδι όπως όλοι γνωρίζουμε είναι εξαιρετικό όχι μόνο για το φαγητό αλλά και για το καθάρισμα του σπιτιού. Η αντιμικροβιακή του δράση το καθιστά κατάλληλο για την απολύμανση των επιφανειών μέχρι και το πλύσιμο των ρούχων. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε το ξύδι και πιο συγκεκριμένα το λευκό είναι πολύτιμο και σε αυτή την καθημερινή δουλειά, αφού μπορεί να λευκάνει, να φωτίσει, να μειώσει τις οσμές και να μαλακώσει τα ρούχα χωρίς σκληρές χημικές ουσίες. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα εξαφανίσετε λεκέ από χλωρίνη στη στιγμή.

Ο λόγος που αξίζει να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο!

Μούχλα στα άπλυτα ρούχα: Το μυστικό κόλπο του Σπύρου Σούλη για να εξαφανίσετε τους λεκέδες σε χρόνο dt

Οι βρεγμένες πετσέτες που εγκλωβίζονται με άλλα άπλυτα ρούχα μέσα στον καλάθι των απλύτων συχνά μυρίζουν μούχλα, που ακόμα και αν πλυθούν παραμένει η δυσάρεστη αυτή αίσθηση. Το λευκό ξύδι όμως έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα. Προγραμματίστε μια σύντομη πλύση προσθέτοντας 2 κούπες από αυτό στο πλυντήριο και πλύνετε με ζεστό νερό. Μόλις ολοκληρωθεί προχωρήστε σε μια δεύτερη πλύση με το κανονικό σας απορρυπαντικό.

Σε περίπτωση που το πρόβλημα με τη μούχλα και τους λεκέδες είναι πιο έντονο, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαριστικά.

Σιδέρωμα στο μισό χρόνο: Το κόλπο με αλουμινόχαρτο για ρούχα στην...πένα

Θέλετε να τελειώνετε το σιδέρωμα στο μισό χρόνο; Τότε σας έχουμε τη λύση! Αυτό το κόλπο με το αλουμινόχαρτο αφήνει τα ρούχα σας στην...πένα.

Το σιδέρωμα των ρούχων είναι μία από τις πιο χρονοβόρες και βαρετές δουλειές του σπιτιού. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να μειώσουμε έως και στο μισό τον χρόνο που καταναλώνουμε για να σιδερώσουμε τα ρούχα μας αλλά και της οικογένειάς μας, και γι' αυτό χρειαζόμαστε μόνο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο! Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα tips για να αποθηκεύετε τα φορεμένα ρούχα.

Πρώτα, βγάλτε από τη σιδερώστρα το προστατευτικό πανί. Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και καλύψτε, με αυτό, την επιφάνεια της σιδερώστρας.

Τύλιγμα σιδερώστρας με αλουμινόχαρτο

Βάλτε από πάνω κανονικά το πανί και σιδερώστε όπως θα κάνατε. Το αλουμινόχαρτο αντανακλά την θερμότητα και σας επιτρέπει να σιδερώσετε, και τις δύο πλευρές του κάθε ρούχου, ταυτόχρονα.

Ποιό απορρυπαντικό; Ρούχα σαν καινούργια μονάχα με την βοήθεια ενός φυτού στο πλυντήριο

Αυτός είναι ο πιο οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να πλένετε τα ρούχα σας.

Όταν μιλάμε για φύλλα εννοούμε φύλλα φυτού και μάλιστα του κισσού ο οποίος λένε πως μπορεί να κάνει τα ρούχα σας να λάμψουν και να γίνουν πεντακάθαρα χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου απορρυπαντικό πλυντηρίου. Με την ευκαιρία, δείτε το λάθος που κάνουν όλοι στο πλυντήριο ρούχων και καταστρέφει τα ρούχα.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν χρησιμοποιείτε φύλλα κισσού για να πλένετε τα ρούχα σας το πλυντήριό σας δεν θα πάρει το αποσκληρυντικό νερού που αποτελεί συστατικό πολλών χημικών απορρυπαντικών πλυντηρίου.

Για να λύσετε αυτό το θέμα, κάντε μερικά πειράματα για να δείτε πόση ποσότητα κισσού είναι αρκετή για το πλύσιμο των ρούχων στο δικό σας πλυντήριο. Μάλιστα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξίδι στην πλύση σας. Μόλις βρείτε τις σωστές αναλογίες θα παρατηρήσετε ότι απομακρύνονται οι λεκέδες από τα ρούχα σας και πως δεν αφήνουν καμιά άσχημη μυρωδιά σε αυτά.

Λαμπερά ρούχα: Το οικολογικό κόλπο με τα φύλλα φυτού στο πλυντήριο που θα κάνει τα ρούχα σας σαν καινούργια

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικά φύλλα κισσού και να τα σπάσετε στη μέση. Βάλτε τα μέσα σε μια κάλτσα, δέστε την κάλτσα και πετάξτε την μέσα στον κάδο του πλυντηρίου. Έπειτα βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία και αφήστε τα φύλλα κισσού να κάνουν τα μαγικά τους.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε ώριμα και σκουρόχρωμα φύλλα κισσού τα οποία θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα τα ρούχα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share