Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λεκές από χλωρίνη στα ρούχα; Το μυστικό με το ξύδι που θα τον εξαφανίσει στη στιγμή

Δώστε βάση!

15 Μαΐου 2023 12:28
Λεκές από χλωρίνη στα ρούχα; Το μυστικό με το ξύδι που θα τον εξαφανίσει στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χλωρίνη είναι σύμμαχος του ελληνικού νοικοκυριού. Τι γίνεται όμως αν πέσει μια σταγόνα πάνω στο αγαπημένο σου ρούχο;

Το συγκεκριμένο απορρυπαντικό καταστρέφει όποιο ύφασμα και αν ακουμπήσει και σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπη με το συγκεκριμένο λεκέ που όσο και αν προσπάθησες δεν μπορείς να τον αφαιρέσεις… Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να μένουν οι τέντες πεντακάθαρες.

Εμείς σου έχουμε τη λύση για να αφαιρέσεις το λεκέ από χλωρίνη!

Δες 2 απλούς τρόπους για να τα καταφέρεις:

Λεκές από χλωρίνη στα ρούχα; Το μυστικό με το ξύδι που θα τον εξαφανίσει στη στιγμή

#1 Μόλις πέσει χλωρίνη σε κάποιο ύφασμα, σπεύσε να ρίξεις πάνω στο λεκέ αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος. Άφησε το να δράσει για 15-20 λεπτά και μετά ξέπλυνε με νερό.

2 Άλλος ένας τρόπος να εμποδίσεις την… καταστροφική δράση της χλωρίνης, είναι να ρίξεις λευκό ξύδι μόλις γίνει η ζημιά. Άφησε το να δράσει και έπειτα πλύνε κανονικά το ρούχο σου.

Κουτσουλιά στα ρούχα: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να καθαρίσετε τα περιττώματα περιστεριών

Σίγουρα έχεις βρεθεί στη θέση να μαζεύεις τα ρούχα από το μπαλκόνι, ειδικά αν μένεις στο κέντρο όπου κατοικούν μαζί σου αυτά τα ”γλυκούλικα” φτερωτά πλασματάκια και να βλέπεις πως τα μισά ρούχα είναι λερωμένα από τα περιττώματά τους ή ακόμα να περπατάς στο δρόμο και να σου έρχεται στο αγαπημένο σου μπλουζάκι και να μην ξέρεις αν πρέπει να το πετάξεις ή να το κρατήσεις ελπίζοντας πως αν το πλύνεις στο πλυντήριο θα φύγει. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να τα διώξετε μια και καλή.

Η κουτσουλιά αδιαμφισβήτητα, είναι ένας δύσκολος λεκές. Όταν μάλιστα δεν είσαι στο σπίτι για να τον αντιμετωπίσεις άμεσα, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. Δες τη πρέπει να κάνεις αν σήμερα ήταν η τυχερή σου μέρα!

Ανθεκτικά και χρωματιστά ρούχα

Τρίψτε το λεκέ με ζεστό αλατόνερο για τους αποξηραμένους λεκέδες μουλιάστε το ρούχο σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο σε ενζυματικό απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε ενζυματικό απορρυπαντικό με χλωρίνη για λευκά ρούχα.

Κουτσουλιά στα ρούχα: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να καθαρίσετε τα περιττώματα περιστεριών

Μάλλινα ρούχα

Μουλιάστε το ρούχο σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες του ρούχου.

Μεταξωτά ρούχα

Τρίψτε το λεκέ με ζεστό αλατισμένο νερό και έπειτα τρίψτε με καθαρό νερό. Μη χρησιμοποιήσετε λευκαντικό προϊών σε καμία περίπτωση. Μπορείτε επίσης να τρίψετε απαλά με ξύδι και νερό (αναλογία:. 2 κουταλιές της σούπας ξίδι σε 1 φλιτζάνι νερό). Εάν εξακολουθεί να υπάρχει σημάδι, νοτίστε το λεκέ με άχρωμο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το για 5-6 ώρες. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο όπως συνήθως.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share