Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Το μυστικό των υδραυλικών: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να διορθώσετε το καζανάκι που τρέχει

Δώστε βάση!

9 Μαΐου 2023 14:36
Το μυστικό των υδραυλικών: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να διορθώσετε το καζανάκι που τρέχει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συμβαίνει συχνά ένα καζανάκι να τρέχει και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για δύο βασικούς λόγους. Καταρχάς, όταν το καζανάκι τρέχει, κάνει έναν πολύ ενοχλητικό ήχο. Δεύτερον, ένα καζανάκι που τρέχει μας βάζει σε περιττά έξοδα. Παράλληλα, δείτε το σπιτικό κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη σας.

Ο λόγος που τρέχει το καζανάκι...

Ο πιο συνηθισμένος λόγο για τον οποίο μπορεί να τρέχει το καζανάκι σου σχετίζεται με την αλυσίδα. Το μήκος της αλυσίδας ενδέχεται να είναι η πηγή του προβλήματος. Αν λοιπόν η αλυσίδα είναι κοντή μπορεί να εμποδίζει το σωστό κούμπωμα της βαλβίδας απελευθέρωσης πάνω στην τρύπα από την οποία φεύγει προς τα έξω το νερό, στην λεκάνη.

Το νερό λοιπόν θα τρέχει συνεχώς προς την λεκάνη. Από την άλλη, αν η αλυσίδα είναι πολύ μεγάλη, τότε μπορεί να έχει μπλεχτεί και να εμποδίζει την σωστή λειτουργία στο καζανάκι. Μία μπάλα σαν αυτή που σου περιγράψαμε πιο πάνω, η οποία δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή έχει καταστραφεί μπορεί να είναι άλλη μία αιτία.

Το μυστικό των υδραυλικών: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να διορθώσετε το καζανάκι που τρέχει

Μία κατεστραμμένη ή μία λάθος τοποθετημένη μπάλα, αφήνει συνεχώς το νερό να κυλά από τον σωλήνα υπερχείλισης και να καταλήγει στον αγωγό. Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται όμως ακόμη και στην ίδια την βαλβίδα απελευθέρωσης νερού. Αυτό συμβαίνει διότι με το πέρασμα των χρόνων η βαλβίδα χάνει την ελαστικότητά της.

Έτσι μπορεί να σταματήσει η ομαλή λειτουργία της βαλβίδας και να μην καλύπτει επαρκώς την δίοδο απελευθέρωσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το νερό να τρέχει διαρκώς προς την λεκάνη.

Τα βήματα για να το διορθώσετε

Αλλαγή λαστιχένιας φούσκας

1) Το πρώτο πράγμα που κάνουμε πάντα είναι να απομονώσουμε το μέρος που έχουμε το πρόβλημα. Επομένως κλείνουμε τον διακόπτη που τροφοδοτεί με νερό το καζανάκι.

2) Αδειάζουμε όλο το νερό που έχει μέσα το καζανάκι. Απλά πατήστε το κουμπί χρήσης πάνω στο καζανάκι.

3) Ανοίξτε προσεκτικά το καζανάκι ώστε να δείτε το εσωτερικό του.

4) Ξεβιδώστε με μεγάλη προσοχή το καπάκι που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ράβδου που βλέπετε.

5) Ξεβιδώστε τη κατακόρυφη ράβδο που είναι πλαστική. Πιάστε τη με το χέρι σας από το κάτω άκρο για να τη ξεβιδώσετε. Τη συγκεκριμένη ράβδο τη βλέπετε αφού ξεβιδώσετε το καπάκι από το προηγούμενο βήμα. Στη βάση της βρίσκεται η φούσκα που θα πρέπει να αντικαταστήσετε.

6) Αλλάξτε τη παλιά φούσκα με μια νέα. Η νέα θα πρέπει να είναι ίδια με τη παλιά. Οπότε σας προτείνουμε να έχετε τη παλιά μαζί σας όταν θα αγοράζετε τη καινούρια.

7) Τοποθετήστε τη ράβδο στη θέση της και βιδώστε τη καλά ώσπου να κουμπώσει. Τοποθετήστε το καπάκι και κλείστε το καπάκι.

8) Ανοίξτε το διακόπτη παροχής του νερού.

9) Κάντε τον έλεγχο ότι πλέον δε τρέχει το καζανάκι !

Αλλαγή φλοτέρ

1) Κλείνετε τον διακόπτη παροχής νερού ( κλασικό βήμα ).

2) Αδειάζετε όλο το νερό από το καζανάκι.

3) Ανοίξτε το καπάκι από το καζανάκι.

4) Με ένα γαλλικό κλειδί ξεβιδώστε και απομακρύνετε τον σπιράλ σωλήνα που βρίσκεται κάτω ή στο πλάι της λεκάνης.

5) Ξεβιδώστε τον μηχανισμό (τον σφιγκτήρα) που συνδέεται με το φλοτέρ.

6) Αφαιρέστε το φλοτέρ από το καζανάκι

7) Τοποθετήστε το νέο φλοτέρ, το οποίο θα πρέπει να είναι ίδιο με το προηγούμενο. Βιδώστε τον σφιγκτήρα και τον σπιράλ σωλήνα έτσι όπως ήταν αρχικά.

8) Ανοίξτε τον διακόπτη παροχής του νερού

9) Κάντε τον έλεγχο ότι το πρόβλημα έχει επιδιορθωθεί !

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share