Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Λεκέδες από γλάστρα: Το πανίσχυρο καθαριστικό κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τα υπολείματα από το μπαλκόνι

Θα σας σώσει!

8 Μαΐου 2023 11:58
Λεκέδες από γλάστρα: Το πανίσχυρο καθαριστικό κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τα υπολείματα από το μπαλκόνι
Από Ανθή Κουρεντζή

Αρχίζει και καλοκαιριάζει και θέλεις να φροντίσεις το μπαλκόνι με τα λουλούδια και τις γλάστρες σου, προκειμένου να απολαμβάνεις το καφέ σου τις ζεστές ημέρες. Με την ευκαιρία, δείτε 3 φυσικούς τρόπους με τους οποίους θα εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το μπαλκόνι.

Αν δυσκολεύεσαι να αφαιρέσεις τους λεκέδες που έχουν αφήσει οι γλάστρες στη βεράντα, υπάρχουν έξυπνες και φυσικές λύσεις που μπορείς να ακολουθήσεις.

Αρχικά, για να σώσετε τα πλακάκια και να εξαφανίσετε το λεκέ, που έχει τις περισσότερες φορές καφέ ή κοκκινωπό χρώμα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα της αγοράς με χημικές ουσίες, αλλά να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό, με υλικά που, που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.

Λεκέδες από γλάστρα: Το πανίσχυρο καθαριστικό κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τα υπολείματα από το μπαλκόνι

Πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ που έχει αφήσει η γλάστρα στο μπαλκόνι σου;

Το θαυματουργό mix περιλαμβάνει ξύδι και μαγειρική σόδα: Ρίξτε στα πλακάκια μαγειρική σόδα και ξύδι. Περιμένετε να δράσουν τα δύο αυτά υλικά για περίπου μισή ώρα κι έπειτα, τρίψτε το σημείο που υπάρχει ο επίμονος λεκές με τη σκούπα ή με μια βούρτσα.

Επιπλέον υπάρχουν κάποια έξυπνα tips για να διατηρείτε το μπαλκόνι σας πεντακάθαρο! Αρχικά, σημαντικό ρόλο παίζουν τα φυτά που θα επιλέξετε για την βεράντα σας. Για παράδειγμα φυτά με σκληρό φύλλωμα δεν το χάνουν εύκολα με αποτέλεσμα να μην γεμίζει με φύλλα το μπαλκόνι σας.

Αν βρίσκεστε στη φάση που ετοιμάζεστε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά τι δάπεδο θα βάλετε στο μπαλκόνι σας. Αν έχετε οικογένεια με μικρά παιδιά ή αν μένετε σε περιοχή με πολύ αέρα και συχνές βροχές τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα δάπεδο το οποίο θα είναι τραχύ. Έτσι δεν θα λερώνεται εύκολα ή ακόμη και αν λερώνεται δεν θα φαίνεται καθόλου.

«Μανούρα» το καθάρισμα των κουτσουλιών από το μπαλκόνι - Πώς να απομακρύνετε τα περιστέρια

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντάμε στα μπαλκόνια: οι κουτσουλιές των περιστεριών. Σίγουρα τα περιττώματα των περιστεριών ταλαιπωρούν τις νοικοκυρές και ταυτόχρονα είναι επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να τα διώξετε μια και καλή.

Όμως εκτός από αντιαισθητικό θέαμα που καταστρέφει την όμορφη εικόνα του μπαλκονιού σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι κουτσουλιές των περιστεριών και οι λεκέδες που αφήνουν αποτελούν μία σοβαρή εστία μόλυνσης.

Τα περιττώματα των περιστεριών -εκτός από τον κίνδυνο για γλίστρημα- είναι επίσης φορείς ασθενειών και μικροβίων που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο και στα ζώα, προκαλώντας ασθένειες όπως εγκεφαλίτιδα, πνευμονίτιδα κ.ά.

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές “πώς να καθαρίσω κουτσουλιές από περιστέρια” για να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες συνέπειες τους.

Διάβασε το άρθρο και μάθε τι ακριβώς πρέπει να κάνεις ώστε ο καθαρισμός μπαλκονιού από περιστέρια να είναι αποτελεσματικός και άμεσος.

«Μανούρα» το καθάρισμα των κουτσουλιών από το μπαλκόνι - Πώς να απομακρύνετε τα περιστέρια

Μάλιστα, αν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις κουτσουλιές στο μπαλκόνι σου, ο καθαρισμός είναι κάτι που πρέπει να “κατέχεις”, ώστε να τον επαναλαμβάνεις τακτικά για να μη συσσωρεύονται τα περιττώματα σε ανεξέλεγκτο βαθμό.

Καθαρισμός μπαλκονιού από περιστέρια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό του μπαλκονιού από κουτσουλιές είναι να έχεις τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, όπως:

  • λαστιχένια γάντια (που στο τέλος θα πετάξεις)
  • μάσκα προσώπου
  • κλειστά παπούτσια
  • και μακριά ρούχα για να μην έρθεις σε επαφή με τα μικρόβιά τους.

Άτομα που δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό δεν θα πρέπει να καθαρίζουν τα περιττώματα των περιστεριών.

Στη συνέχεια, είτε έχεις ξύλινο, τσιμεντένιο ή μεταλλικό μπαλκόνι, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα ώστε να αφαιρεθούν οι λεκέδες από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες των περιστεριών:

  • Για τα κολλημένα περιττώματα, πάρε μία ξύστρα ή σπάτουλα και αφαίρεσε τα με προσοχή από το μπαλκόνι, ώστε να μην χαραχθεί η επιφάνεια.
  • Σκούπισε τις κουτσουλιές που αφαιρούνται εύκολα και απομάκρυνε τις από το μπαλκόνι με το φαράσι.
  • Ρίξε σε 3 λίτρα ζεστό νερό, μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων και βρέξε μία βούρτσα, με την οποία θα τρίψεις τις επιφάνειες με τους λεκέδες από τα περιττώματα.
  • Αν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες, ρίξε στην εκάστοτε επιφάνεια μία ποσότητα μαγειρικής σόδας και άφησέ τη να «καθίσει» για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, πάρε μία βούρτσα και άρχισε να τρίβεις την περιοχή αυτή.
  • Αφαίρεσε τα έντονα υπολείμματα με ένα πανί, το οποίο θα πρέπει να πετάξεις αφού ολοκληρώσεις τον καθαρισμό.
  • Ρίξε στο μπαλκόνι άφθονο νερό με έναν κουβά ή λάστιχο και ξέπλυνέ το πολύ καλά.

Για να απομακρύνεις οποιοδήποτε ίχνος βρωμιάς έχει απομείνει και να πετύχεις την αψεγάδιαστη καθαρότητα στο μπαλκόνι σου, σφουγγάρισε όλη την επιφάνεια με νερό και απορρυπαντικό.

Το τελευταίο βήμα για να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από κάποιο ιό που μπορεί να μεταφέρουν τα περιστέρια, είναι να περάσεις όλη την επιφάνεια του μπαλκονιού -αφού έχει στεγνώσει- με αντισηπτικό υγρό είτε ψεκάζοντας, είτε σφουγγαρίζοντάς την.

Αν έχουν λερωθεί και τα έπιπλα του μπαλκονιού με κουτσουλιές, φρόντισε να τα ξεπλύνεις και να τα σκουπίσεις καλά με υγρά πανιά και στη συνέχεια να τα στεγνώσεις με καθαρά και στεγνά πανιά.

Αν θεωρείς ότι ο δικός σου καθαρισμός δεν είναι αρκετός και θέλεις εγγυημένο καθαρισμό και σωστή απολύμανση του μπαλκονιού σου από τις κουτσουλιές, το ιδανικό είναι να απευθυνθείς σε ένα συνεργείο καθαρισμού για περιστέρια.

Πέρα από την τεχνογνωσία και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό, ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού αναλαμβάνει τον προσεκτικό καθαρισμό των περιττωμάτων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών από τα περιστέρια προς τον άνθρωπο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share