Κεφτεδάκια: Η σωτήρια λύση για να μην κολλούν στο τηγάνι - Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια
Αλάνθαστη συμβουλή
Το απόλυτο κόλπο που θα σας σώσει, τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην σας κολλάνε τα κεφταδάκια στο τηγάνισμα. Το κόλπο με το οποίο δεν θα σας κολλήσει κάνενα φαγητό , ποιο λάδι δεν πρέπει να χρησιμοποίησετε ποτέ ξανά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή της γιαγιάς για κεφτεδάκια σε φωλιά πατάτας με σάλτσα φέτας.
Υπάρχει ένα άπαιχτο και έξυπνο κόλπο που θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις κάθε τηγάνι σε αντικολλητικό, ειδικά αν θες να ψήσεις κρέας ή να τηγανίσεις αυγά ομελέτα. Το δοκιμασμένο αυτό κόλπο απαιτεί να έχεις στο σπίτι λίγο χλωρό κρεμμύδι, το οποίο θα χρειαστείς κομμένο και λίγο λαδάκι.
Ουσιαστικά, το σουλφενικό οξύ που απελευθερώνεται όταν κόβουμε το κρεμμύδι και μας προκαλεί δάκρυα, είναι αυτό που θα αντιδράσει με το ατσάλι και θα δημιουργήσει ένα αόρατο αντικολλητικό στρώμα στον πάτο του τηγανιού.
Απλά, άφησε το τηγάνι να κάψει κι έπειτα ρίξε το κομμένο κρεμμυδάκι. Αφαιρείς το κρεμμυδάκι κι έπειτα ψήνεις το αυγό ή την ομελέτα σου.
Πεντανόστιμα νηστίσιμα κεφτεδάκια με πατάτα και κολοκύθι που θα τα λατρέψουν όλοι
Τα νηστίσιμα κεφτεδάκια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την παραδοσιακή συνταγή με κιμά, αντιθέτως, είναι πολύ εύγευστα.
Παράλληλα, δείτε την εύκολη και γρήγορη συνταγή για πανέ κεφτεδάκια
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 4 κολοκυθάκια
- 3 καρότα
- 1/2 ποτήρι φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
- μαϊντανός
- δυόσμος
- 1/2 ποτήρι αλεύρι
- κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα υλικά μας και έπειτα τρίβουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα καρότα και τα σουρώνουμε ώστε να απολέσουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.