Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Για να μην κόψει το αυγό! Tips για να πετύχει η συνταγή που φτιάχνετε

Δώστε βάση!

4 Μαΐου 2023 13:42
Για να μην κόψει το αυγό! Tips για να πετύχει η συνταγή που φτιάχνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε πρόκειται για κάποιο είδος σάλτσας, είτε για αυγόκομα φαγητού, είτε για παρασκευή γλυκού, στους περισσότερους έχει τύχει να κόψει το αυγό. Με την ευκαιρία, δείτε τον χρόνο που θέλει το τέλεια βρασμένο αυγό.

Ποιο είναι το μυστικό για να μη συμβαίνει αυτό;

Για να μην κόψει το αυγό! Tips για να πετύχει η συνταγή που φτιάχνετε

Η λέξη κλειδί είναι η θερμοκρασία. Ιδανικά, φροντίζουμε να έχουμε τα αυγά εκτός ψυγείου κάποια ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε, και, ακόμα σημαντικότερο, όταν πρόκειται να τα ενώσουμε με το μείγμα που επιθυμούμε, ας προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζωμό (αν πρόκειται για φαγητό) μέσα στο μπωλ που χτυπάμε τα αυγά, έτσι ώστε να πάρουν τη θεσμοκρασία του φαγητού μας.

Δεν είχαμε ιδέα: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρυπάμε το τσόφλι των αυγών πριν το βράσιμο

Ο τρόπος για το σωστό βράσιμο αυγών είναι να καλύψουμε τα αυγά μας με κρύο νερό, να φέρουμε το νερό σε σημείο βρασμού, να βάλουμε καπάκι και να βράσουμε τα αυγά για 12΄. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ πώς θα βάψετε τα αυγά μας με φυσικό τρόπο! Με βαφές από κρεμμύδια, παντζάρια και λάχανο.

Ναι, όντως έτσι θα βράσουν πολύ καλά τα αυγά μας, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτει κι ένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε με ευκολία.

Όταν ξεκινάμε τη διαδικασία με κρύο νερό, τότε η μεμβράνη του αυγού κολλάει στο ασπράδι και αυτό κάνει πολύ δύσκολη την απόπειρα να έχουμε ένα τέλεια ξεφλουδισμένο και καθόλου τραυματισμένο βραστό αυγό. Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο να ξεκινάμε με ήδη ζεστό (όχι βραστό) νερό, ώστε να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση της θερμοκρασίας. Όμως, και αυτή η επιλογή μπορεί να φέρει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Συχνά, όταν ξεκινάμε τη διαδικασία με ζεστό νερό, τότε στην πορεία, μπορεί το αυγό μας να ραγίσει κατά το βράσιμο.

Είμαστε λοιπόν «καταδικασμένοι» να βράζουμε αυγά και είτε δεν θα μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε είτε θα σπάνε κατά τη βράση;

Όχι, γιατί υπάρχει ένα πολύ εύκολο τρικ που λύνει το πρόβλημα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε μια μικρή τρύπα με πινέζα σε κάθε αυγό. Όχι στις μύτες, αλλά από τη μεριά που είναι μεγαλύτερη. Στη συνέχεια, βράζουμε κανονικά τα αυγά σε νερό που είναι εξ αρχής ζεστό. Προσέχουμε να μην κάνουμε την τρύπα σε μια από τις μικρότερες άκρες του αυγού, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει το τσόφλι.

Δεν είχαμε ιδέα: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρυπάμε το τσόφλι των αυγών πριν το βράσιμο

Με αυτό το τρικ, μπορούμε να βράσουμε τα αυγά σε ζεστό νερό απευθείας από το ψυγείο, θα ξεφλουδιστούν ομοιόμορφα και θα είναι τελείως λεία, κάτι που παίζει και αυτόν τον ρόλο του, ειδικά όταν έχουμε τραπέζι και θέλουμε να σκίζουν τα πιάτα μας από εμφάνιση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share