Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Κανένα απωθητικό καρφί: Το κόλπο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

Δώστε βάση!

3 Μαΐου 2023 11:24
Κανένα απωθητικό καρφί: Το κόλπο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετά συχνά, ειδικά όταν ο καιρός «ανοίγει», τα περιστέρια έρχονται στο μπαλκόνι μας και γίνονται θαμώνες, για να προστατευτούν. Ωστόσο, καθώς παραμένουν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μας αφήνουν κάποια «δωράκια».

Πάμε λοιπόν να δούμε με ποιους τρόπους θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα πουλιά στο μπαλκόνι αλλά και την ταράτσα μας. Με την ευκαιρία, δείτε 2 μπαχαρικά που απομακρύνουν τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας μια για πάντα.

Αν και η πιο συνηθισμένη λύση για πολλούς από εμάς είναι τα CD, δεν είναι πάντα αποτελεσματική, καθώς δεν ισχύει πάντα ότι με την αντανάκλαση που κάνουν διώχνουν τα πουλιά.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι

Κανένα απωθητικό καρφί: Το κόλπο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

Ένας πολύ φθηνός τρόπος αλλά και ανώδυνος για τα περιστέρια είναι να βάλετε περιμετρικά στα κάγκελα του μπαλκονιού σας πλαστικούς ανεμόμυλους.

Έτσι όχι μόνο θα έχετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, αλλά και το κεφάλι σας ήσυχο από το ενοχλητικά πουλιά και τις ακαθαρσίες τους.

Το απόλυτο «εξαφανιζόλ»: Τα 5 κόλπα για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

Σας ταλαιπωρούν οι ακαθαρσίες που αφήνουν τα περιστέρια στο μπαλκόνι σας; Μην ανησυχείτε, γιατί εμείς σας έχουμε το απόλυτο «εξαφανιζόλ»! Βρήκαμε 5 κόλπα που είναι άγνωστα στους περισσότερους και μπορούν να διώξουν τους ενοχλητικούς σας επισκέπτες.

Eπιπλέον, οι κουτσουλιές τους περιέχουν οξέα που χαλάνε τα πλακάκια και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας ακολουθήστε τα παρακάτω tips. Με την ευκαιρία δείτε πώς να καθαρίσετε τη βεράντα σας από τα σημάδια της γλάστρας!

Απομακρύνετε πηγές νερού: Μην αφήνετε λιμνούλες νερού στο μπαλκόνι σας γιατί ακόμα και λίγο νερό να υπάρχει τα περιστέρια θα μαζευτούν για να το πιουν. Τα περιστέρια ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις για να βρουν νερό και φαγητό. Μην τους δίνετε λοιπόν την αφορμή να μετατρέψουν το μπαλκόνι σας στη δική τους φωλιά.

Καθαρίστε τακτικά το μπαλκόνι σας: Το μπαλκόνι γεμίζει με ψίχουλα και φαγητά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πολλοί συνηθίζουν να τρώνε εκεί. Σκουπίζετε τακτικά το μπαλκόνι σας για να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό ψίχουλο σε αυτό.

Περιστέρι στο μπαλκόνι

Καταστρέψτε φωλιές: Αν κάποιο πρωινό εντοπίσετε αβγά στο μπαλκόνι σας, βάλτε τα σε μια σακούλα προσεκτικά και μεταφέρετέ τα σε κάποιο άλλο μέρος εκτός σπιτιού. Αν δεν το κάνετε σύντομα θα γεμίσει όλο το μπαλκόνι σας με αβγά και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά.

Ρίξτε μπαχαρικά στο μπαλκόνι: Τα περιστέρια μισούν τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών. Ρίξτε σε διάφορες γωνίες του μπαλκονιού σας αρκετή κανέλα και μπόλικο πιπέρι. Πρέπει να ρίξετε αρκετή ποσότητα και να ανανεώνετε τα μπαχαρικά κάθε λίγες μέρες.

Βάλτε στα κάγκελα το σπιράλ παιχνιδάκι των παιδιών σας: Όλοι είχαμε ένα παιχνίδι σαν και αυτό μικροί και ακόμα και τώρα πολλά παιδιά λατρεύουν τα σπιράλ αυτά παιχνιδάκια. Τυλίξτε αυτό το παιχνίδι στα κάγκελα του μπαλκονιού και τα περιστέρια δεν πρόκειται να πλησιάσουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share