Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κιτρινίλα στη λεκάνη: Οι 3 άγνωστοι τρόποι για να την εξαφανίσεις - Το κόλπο με το αναψυκτικό

Υπάρχει λύση!

29 Απριλίου 2023 10:45
Κιτρινίλα στη λεκάνη: Οι 3 άγνωστοι τρόποι για να την εξαφανίσεις - Το κόλπο με το αναψυκτικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κιτρινίλα της λεκάνης είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, ειδικά με την πάροδο του χρόνου, γι' αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας τους 3 άγνωστους τρόπους για να την εξαφανίσετε. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι σε έναν από αυτούς πρωταγωνιστής είναι ένα δημοφιλές αναψυκτικό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πουρί της τουαλέτας είναι κάτι που μπορείς εύκολα να καταπολεμήσεις, χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το ισχυρό μείγμα που κάνει την τουαλέτα λαμπίκο.

Μαγειρική σόδα & Λεμόνι

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό, αρκετά ήπιο προς τον άνθρωπο και με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Καθαρίζει, γυαλίζει και εξαφανίζει άσχημες οσμές. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι, για τους οποίους το καθάρισμα μπάνιου με σόδα θεωρείται πολύ καλή και οικονομική λύση για να μοιάζουν οι επιφάνειες σαν καινούριες. Πώς θα καθαρίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας με σόδα; Η διαδικασία είναι απλή.

  • Για αρχή, πασπάλισε ένα στρώμα σόδας πάνω στα τοιχώματα της λεκάνης.
  • Άφησε τη να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα.
  • Το επόμενο πρωί τρίψε καλά τη λεκάνη με μια βούρτσα/ σκουπάκι που χρησιμοποιείς μόνο για την τουαλέτα.

Αν το αποτέλεσμα δε σε ικανοποιεί, δοκίμασε να φτιάξεις ένα μείγμα από φρέσκο λεμόνι και σόδα, το οποίο θα αφήσεις να δράσει για άλλη μια νύχτα. Το επόμενο πρωί, επανάλαβε το τρίψιμο και το πουρί θα εξαφανιστεί.

Κιτρινίλα στη λεκάνη

Αναψυκτικό κόλα

Ο τρόπος αυτός δεν είναι τόσο οικολογικός, όσο οι παραπάνω. Ωστόσο, είναι αρκετά αποτελεσματικός. Είχες σκεφτεί ποτέ ότι το αναψυκτικό σου μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το σπίτι σου; Λοιπόν, ήρθε η ώρα να εκπλαγείς, γιατί τα αναψυκτικά κόλα έχουν δοκιμαστεί ως προς τη χρήση τους σαν διαβρωτικά σε διάφορες περιπτώσεις. Μάλιστα, τα αποτελέσματα που έφεραν δεν ήταν ευκαταφρόνητα.

Αν αναζητείς μια άμεση και οικονομική λύση για την κιτρινίλα στη λεκάνη, μπορείς να το δοκιμάσεις. Απλώς άδειασε ένα κουτάκι με αναψυκτικό στη λεκάνη, φροντίζοντας να φτάσει σε όλα τα γύρω τοιχώματα.

Αν το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, ανάμειξε το αναψυκτικό με λίγο λεμόνι ή σόδα. Άφησε το μείγμα σου να δράσει για μια νύχτα και έπειτα τρίψε τα τοιχώματα για να καθαρίσει η λεκάνη. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, μπορείς να επαναλάβεις, αν είναι ανάγκη.

Υδροχλωρικό οξύ

Όπως η χλωρίνη, έτσι και το υδροχλωρικό οξύ είναι ένα πολύ ισχυρό καθαριστικό- διαβρωτικό. Θεωρείται πως βοηθά πραγματικά στις αποφράξεις σωληνώσεων, ακριβώς λόγω των διαβρωτικών του ικανοτήτων. Ωστόσο, η χρήση του είναι αρκετά επικίνδυνη, όπως και στην περίπτωση κάθε ισχυρού οξέος.

Μπορείς να καταλήξεις στη χρήση του, μόνο αν δοκιμάσεις πρώτα κάποια πιο ήπια συνταγή, η οποία δεν πέτυχε. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να φορέσεις γάντια και μάσκα, αλλά και να έχεις ανοιχτό το παράθυρο του μπάνιου κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

Οι αναθυμιάσεις από το υδροχλωρικό οξύ είναι βλαβερές για τον άνθρωπο, γι’ αυτό και πρέπει να λάβεις κάθε πιθανό μέτρο. Ο τρόπος καθαρισμού δε διαφέρει από τον προηγούμενο. Πρέπει να ρίξεις στα τοιχώματα της λεκάνης μια μικρή ποσότητα του οξέος και να το αφήσεις να δράσει. Μετά από 1- 2 ώρες, μπορείς να επιστρέψεις και να τρίψεις τα τοιχώματα με τη βούρτσα της τουαλέτας. Τέλος, πρέπει να ξεπλύνεις με άφθονο νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share