Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Θα εξαφανιστούν στο λεπτό: Το παιδικό παιχνίδι που διώχνει τα περιστέρια από το μπαλκόνι

Ο εναλλακτικός τρόπος που πολλοί αγνοούν

27 Απριλίου 2023 13:41
Θα εξαφανιστούν στο λεπτό: Το παιδικό παιχνίδι που διώχνει τα περιστέρια από το μπαλκόνι
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετά συχνά, ειδικά όταν ο καιρός «ανοίγει», τα περιστέρια έρχονται στο μπαλκόνι μας και γίνονται θαμώνες, για να προστατευτούν. Ωστόσο, καθώς παραμένουν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μας αφήνουν κάποια «δωράκια». Γι' αυτό το λόγο υπάρχει ένα παιδικό παιχνίδι που τα εξαφανίζει στο λεπτό.

Πάμε λοιπόν να δούμε με ποιους τρόπους θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα πουλιά στο μπαλκόνι αλλά και την ταράτσα μας. Με την ευκαιρία δείτε πώς να καθαρίσετε τη βεράντα σας από τα σημάδια της γλάστρας!

Αν και η πιο συνηθισμένη λύση για πολλούς από εμάς είναι τα CD, δεν είναι πάντα αποτελεσματική, καθώς δεν ισχύει πάντα ότι με την αντανάκλαση που κάνουν διώχνουν τα πουλιά.

ανεμόμυλοι παιχνίδι
Περιστρεφόμενοι ανεμόμυλοι © (EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)

Το παιδικό παιχνίδι που διώχνει τα περιστέρια από το μπαλκόνι

Ένας πολύ φθηνός τρόπος αλλά και ανώδυνος για τα περιστέρια είναι να βάλετε περιμετρικά στα κάγκελα του μπαλκονιού σας πλαστικούς ανεμόμυλους.

Έτσι όχι μόνο θα έχετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, αλλά και το κεφάλι σας ήσυχο από το ενοχλητικά πουλιά και τις ακαθαρσίες τους.

Ποιο χρώμα αυτοκινήτου προτιμούν τα περιστέρια να κουτσουλίσουν;

Τα περιστέρια λόγω του μεγάλου πληθυσμού τους αλλά και λόγω οτι ζούνε κατά κύριο λόγο στην πόλη είναι τα πουλιά που ενοχλούν περισσότερο τους ανθρώπους . Η αλήθεια είναι οτι δεν είναι λίγες οι φορές που λερώνουν το αυτοκίνητο, τα μπαλκόνια ή τα μαλλιά των ανθρώπων...

Δες επίσης πως θα εξαφανίσεις κουτσουλιές από το μπαρμπρίζ

Η μελέτη

Οσο απίθανο και αν ακούγεται, έχει πραγματοποιηθεί μελέτη για τα χρώματα των αυτοκινήτων που συγκεντρώνουν τις περισσότερες κουτσουλιές των περιστεριών. Βρετανικη διαδικτυακή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών μεταφορών, «εξέτασε» ένα ενδεικτικό δείγμα 1.140 αυτοκινήτων για να καταλήξει ποια από αυτά συνήθως προσεκλύουν τα πτηνά και προσπάθησε με αυτο τον τρόπο να βοηθήσει τους οδηγούς που συχνά δηλώνουν «αγανακτισμένοι» μιας και πρέπει να πλένουν ξανά και ξανά το αμάξι τους.

Η μελέτη λοιπόν αποκάλυψε ότι το 18% των αυτοκινήτων που προτιμούν τα περιστέρια για να αφήνουν τις κουτσουλιές τους είναι κόκκινα. Με ποσοστό 14% ακολουθούν τα οχήματα χρώματος μπλε, ενώ τα πράσινα αυτοκίνητα φαίνεται πως είναι η ιδανική λύση για περισσότερη καθαριότητα μιας και μόνο το 1% προσέλκυε τα πτηνά.

Τα περιστέρια και οι προτιμήσεις τους σε χρώμα αυτοκινήτου

Οι συζητήσεις που ακολούθησαν μετά από την έρευνα ήταν πολλές:

Κάποιοι έλεγαν πως τα πτηνά προσελκύονται από χρώματα όπως το μπλε και το κόκκινο άλλοι υποστήριξαν πως επιλέγουν χρώματα που μοιάζουν με τα φτερά τους κοκ. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τις συνήθειες του ζωικού βασιλείου, γι’ αυτό το λόγο το Top Gear έχει δώσει τις δικές του συμβουλές για όσους δε θέλουν να ξοδεύουν ένα σωρο χρήματα στο πλύσιμο του αυτοκινήτου.

Συμβουλές

Όσοι λοιπόν θέλουν να καλύπτονται οπτικά οι ακαθαρσίες, να μη φαίνονται δηλαδή εύκολα με το μάτι είναι καλό να επιλέγουν χρώματα όπως το ασημί, το γκρι και γενικά ανοιχτά χρώματα. Το μαύρο και το κόκκινο είναι οι χειρότερες επιλογές. Οι συμβουλές αυτές ισχύουν και για τις γρατζουνιές: σε ένα μαύρο αμάξι, υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι πολύ πιο εύκολα ορατές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share