Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να τα διώξετε μια και καλή

Θα σας λύσει τα χέρια

26 Απριλίου 2023 14:00
Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να τα διώξετε μια και καλή
Από Ανθή Κουρεντζή

Επισκέπτονται τα περιστέρια το μπαλκόνι σας και αφήνουν κουτσουλιές; Βρήκαμε το κόλπο που θα διώξει τα περιστέρια, χρησιμοποιώντας απλά λίγο αλουμινόχαρτο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για αυγά στον φούρνο.

Πολλές φορές ταλαιπωρούμαστε με κουτσουλιές από περιστέρια στο μπαλκόνι μας. Τα συμπαθέστατα αυτά πτηνά, θεωρούν πως όλος ο κόσμος μας είναι μία μεγάλη τουαλέτα και αφού δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε γνώμη, τουλάχιστον ας βρούμε έναν τρόπο να μην πλησιάζει τα δικά μας μπαλκόνια.

Συνήθως κρεμάμε cd, που δεν χρειαζόμαστε πια, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε πολλά σπίτια στο να μην έχουν πλέον cd για να κρεμάσουν; Τί κάνεις λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση; Λοιπόν, θα χρειαστείς μόνο λίγο…αλουμινόχαρτο.

Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να τα διώξετε μια και καλή

Πως να απομακρύνουμε με αλουμινόχαρτο τα περιστέρια από το μπαλκόνι μας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά κόβουμε σε μικρές λωρίδες ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στερεώνουμε γύρω από τις λωρίδες από μία χοντρή πετονιά. Στολίζουμε με αυτές τις γιρλάντες το φύλλωμα από τις γλάστρες, τις τέντες του μπαλκονιού και αλλού.

Μπορούμε να τα βάλουμε ακόμη και στα κάγκελα. Το θρόισμα του αλουμινόχαρτου καθώς και η λάμψη του θα εμποδίσουν τα περιστέρια να πλησιάσουν το μπαλκόνι σας. Φυσικά αυτό το κόλπο απομακρύνει κάθε πτηνό και όχι μόνο τα περιστέρια.

Καθάρισμα φούρνου χωρίς τρίψιμο: Το κόλπο για να τον καθαρίσετε μόνο με 1 φυσικό υλικό

Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε χρήματα στα καθαριστικά του εμποριού από την στιγμή που κάποια φυσικά υλικά κάνουν καλύτερη δουλειά, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και πιο οικονομικά. Το ίδιο ισχύει και για τον φούρνο μικροκυμάτων. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να εξαφανίσετε λίπη και λεκέδες από τον φούρνο σας στη στιγμή.

Με τον καιρό στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων συσσωρεύονται λίπη και καμένα υπολείμματα. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πόσο μπελάς είναι να τον καθαρίσουμε. Υπάρχει τρόπος χωρίς κόπο.

Γεμίστε ένα μπολάκι με 3/4 μέρη νερό και βάλτε ένα κομμένο στη μέση λεμόνι ή αρκετές φέτες λεμονιού. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και θέστε τον σε λειτουργία για 3-5 λεπτά.

Οι υδρατμοί έχουν μαλακώσει τα ξεραμένα λίπη και τώρα μπορείτε να σκουπίσετε με μια υγρή πετσέτα το εσωτερικό του.

Για δύσκολους λεκέδες βουτήξτε τη πετσέτα μέσα στο ζεστό νερό και συνεχίστε να σκουπίζετε. Επίσης, δείτε πως οι φλούδες λεμονιού απομακρύνουν τους πόνους στις αρθρώσεις.

Βίντεο για το πως να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share