Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο μήνας της σχάρας: Ξέγνοιαστο ψήσιμο στο χωριό - Το τέλειο κόλπο για μην ξανακολλήσουν ποτέ τα μπιφτέκια

Ένα πολύ απλό υλικό κάνει τη διαφορά!

19 Απριλίου 2023 13:01
Ο μήνας της σχάρας: Ξέγνοιαστο ψήσιμο στο χωριό - Το τέλειο κόλπο για μην ξανακολλήσουν ποτέ τα μπιφτέκια
Από Κυριάκος Μελλίδης

Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό και πάντα ψάχνουμε τρόπο, προκειμένου να τα κάνουμε τέλεια. Μία από τις ανησυχίες μας, φυσικά, είναι το πώς θα αποφύγουμε το να μας κολλήσουν κι ένα συγκεκριμένο κόλπο εγγυάται να ψηθούν ιδανικά στη σχάρα.

Το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε, συγκεκριμένα είναι ένα κρεμμύδι. Ζεστάνετε τη σχάρα σας όπως κάνετε συνήθως πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο και μόλις ζεσταθεί καλά πάρτε μισό κρεμμύδι και τρίψτε την κομμένη πλευρά στη ζεστή σχάρα.

Έτσι δεν πρόκειται να κολλήσει ξανά τίποτα στη σχάρα σας. Ένας άλλος πολύ απλός τρόπος είναι να πάρετε ένα λεμόνι και να το κόψετε σε λεπτές φέτες. Απλώστε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη και τοποθετήστε το ψάρι σας πάνω στις φέτες λεμονιού. Έτσι και πάλι δεν πρόκειται να κολλήσει το ψάρι σας ή ότιδήποτε άλλο θέλετε αλλά δεν μπορείτε να ψήσετε στη σχάρα σας επειδή κολλάει, ενώ με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μπιφτέκια γεμιστά με τυρί ή χωρίς.

Αυτά είναι τα πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια - Το κόλπο είναι λίγο πριν από το ψήσιμο

Μαγείρεμα μπιφτεκιών

Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο έδεσμα στην ελληνική κουζίνα και πάντα ψάχνουμε έναν τρόπο, προκειμένου να τα κάνουμε αφράτα και νόστιμα, με το κόλπο να μην είναι στο ψήσιμο, αλλά πριν από αυτό.

Κανείς δεν μπορεί, άλλωστε, να αντισταθεί σε μια γευστική πανδαισία από ζουμερά μπιφτέκια, που… λιώνουν στο στόμα. Εδώ, όμως, σας προτείνουμε μια συνταγή με μια ιδιαίτερη οδηγία στην εκτέλεση, πριν βάλετε το κρέας σας να ψηθεί, τα οποία γνωρίζουμε για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε τέλεια μπιφτέκια. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα κόλπο διαφορετικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να κάνετε τη διαφορά.

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (όσο θέλετε)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα μεσαία
  • 1/3 κούπας γαλέτα

Εκτέλεση

  • Βάλτε την ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μούλτι και πολτοποιήστε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και προσθέστε και το υγρό μείγμα.
  • Αν δεν πλάθονται και είναι πολύ μαλακός ο κιμάς απλά προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας γαλέτα για να σφίξει ο κιμάς! (Προσοχή για να μην είναι πολύ σκληρός! Ίσως χρειαστεί 2-3 κουταλιές παραπάνω -όχι περισσότερο!)
  • Βάλτε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό μέσα και, σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200, στον αέρα. Αυτό είναι το κόλπο για ζουμερά μπιφτέκια: η υγρασία τα βοηθάει στο ψήσιμο να παραμείνουν μαλακά και αφράτα! Επίσης, η ντομάτα και η μαγιονέζα παίζουν μεγάλο ρόλο στο ζύμωμα.
  • Λαδώστε με ένα πινέλο την σχάρα. Πλάστε τα μπιφτέκια και τοποθετήστε τα πάνω. Με το ίδιο πινέλο λαδώστε τα κι αυτά.
  • Ψήστε για 15 έως και 20 λεπτά –το πολύ!- στους 200!

Πηγή: Mama365.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share