Δεν σας πάει το μυαλό! Αυτό είναι το κόλπο με τα 2 υλικά για να μην στεγνώνουν τα μπιφτέκια στο ψήσιμο
Αλάνθαστη συμβουλή
Σου αρέσουν τα ψητά μπιφτέκια στην ψησταριά ή το γκριλ αλλά πάντα σου βγαίνουν στεγνά; Έχουμε δύο κολπάκια για να είναι πάντα ζουμερά όπως αυτά που γεύεσαι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για μπιφτέκια σαν αφρό.
Δυο κόλπα για ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα
- Βούτυρο
- Παγάκι
Ψήνεις κανονικά το μπιφτέκι στη σχάρα, αλλά τοποθετείς από πάνω λίγο βούτυρο ή ένα παγάκι που καθώς λιώνουν, θα διατηρήσουν τα μπιφτέκια σου ζουμερά κι ακαταμάχητα.
Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.
Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;
Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.
Σχάρα «αλφαδιά»: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε λίπη και λεκέδες από την σχάρα ψησίματος
Η πιο εύκολη δουλειά του σπιτιού είναι ο καθαρισμός της σχάρας του φούρνου! Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο αυτό που λέμε και όμως...αν συνεχίσετε το διάβασμα θα καταλάβετε γιατί θεωρούμε αυτή τη δουλειά την πιο εύκολη του κόσμου. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να εξαφανίσετε τα καμμένα λίπη του φούρνου.
Τι θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε τη σχάρα σας Μια σακούλα απορριμάτων είναι το βασικό «συστατικό» που θα χρειαστείτε για σχάρες που αστράφτουν από καθαριότητα.Φυσικά θα χρειαστείτε και κάποιο φυσικό (ή μη) καθαριστικό προϊόν.
Εμείς σας έχουμε 2 συνταγές για καθαριστικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.
- Καθαριστικό Νο1: Μαγειρική σόδα και νερό Ανακατέψτε 1/2 φλ. μαγειρικής σόδας με μερικές σταγόνες νερού. Απλώστε την πάστα πάνω στη σχάρα και τοποθετήστε την στη σακούλα για ένα ολόκληρο βράδυ. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε τη σχάρα και θα δείτε πόσο εύκολα θα έχει καθαρίσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους σας.
- Καθαριστικό Νο2: Υγρό πιάτων και νερό Βάλτε σε ένα μπολ 1/2 φλ. υγρού πιάτων και ρίξτε χλιαρό νερό μέχρι το απορρυπαντικό να διαλυθεί εντελώς. Απλώστε το μείγμα στη σχάρα και ακολουθήστε από εκεί και μετά την ίδια διαδικασία με πριν. Βάλτε τη σχάρα στη σακούλα, κλείστε τη σακούλα και την επόμενη μέρα ξεπλύνετε.