Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μέγα σφάλμα: Αυτά είναι τα 2 λάθη που κάνετε όταν σκουπίζετε το σπίτι - Σταματήστε τα άμεσα

Δεν φαντάζεστε τι μεγάλο κακό κάνετε

6 Απριλίου 2023 00:02
Μέγα σφάλμα: Αυτά είναι τα 2 λάθη που κάνετε όταν σκουπίζετε το σπίτι - Σταματήστε τα άμεσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είστε τόσο κουρασμένοι μερικές φορές και πολυάσχολοι που το μόνο που θέλετε είναι να τελειώνετε τις δουλειές σας στο σπίτι μια ώρα αρχύτερα. Τι γίνεται, όμως, όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει γιατί απλά δεν έχετε μάθει να καθαρίζετε το σπίτι σας με τον σωστό τρόπο;

Υπάρχουν 2 μεγάλα λάθη που κάνετε και έχουν σαν αποτέλεσμα να μην καθαρίζεται σωστά το σπίτι σας αλλά και να χάνετε πολύ πολύτιμο χρόνο. Με την ευκαιρία, δείτε το περίεργο κόλπο για να καθαρίσετε τον φούρνο σας.

Μια ειδικός σε θέματα καθαριότητας σπιτιού, η Kadi Dulude, από την Νέα Υόρκη αναφέρει ποια είναι τα δύο πιο συχνά λάθη που κάνουμε στον καθαρισμό του σπιτιού μας και μας λέει τι μπορουμε να κάνουμε για να τα διορθώσουμε.

  • Δεν ξεκινάτε το καθάρισμα από πάνω προς τα κάτω

Είναι μεγάλο λάθος να ξεκινάτε το καθάρισμα από το σκούπισμα. Ξεκινήστε ξεσκονίζοντας πρώτα τα φωτιστικά, τα ράφια από τη βιβλιοθήκη σας, τα τραπέζια, τους πάγκους και έπειτα σκουπίστε το πάτωμα. Έπειτα σφουγγαρίστε και τελειώσατε.

  • Δεν τελειώνετε μια δουλειά προν ξεκινήσετε μια δεύτερη

Καλό είναι να ολοκληρώνετε το καθάρισμα ενός δωματίου και μετά να περνάτε στο επόμενο. Όταν διακόπτετε μια δουλειά για να κάνετε κάποια άλλη φτάνετε στο σημείο να κουράζεστε χωρίς τελικά να έχετε ολοκληρώσει καμιά δουλειά.

Μέγα σφάλμα: Αυτά είναι τα 2 λάθη που κάνετε όταν σκουπίζετε το σπίτι - Σταματήστε τα άμεσα

Παρελθόν η μούχλα σε οροφή, ντουλάπα, τοίχους, ρούχα και πετσέτες - 4 tips του Σπύρου Σούλη

Στο εσωτερικό του σπιτιού μπορούν να αναπτυχθούν αρκετά είδη μούχλας σε σημεία, όπως η οροφή, η ντουλάπα, το μπάνιο και το στρώμα, λόγω της υγρασίας και της έλλειψης εξαερισμού των δωματίων.

Η εμφάνιση μούχλας μέσα στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως ασθματικές κρίσεις, βρογχίτιδα και αλλεργικές αντιδράσεις. Παράλληλα, δείτε εδώ 4 μεγάλα μυστικά καθαριότητας από τον Σπύρο Σούλη.

Γι’ αυτό αντιμετωπίστε την άμεσα και αποτελεσματικά με 4 φυσικούς τρόπους σύμφωνα με τον Σπύρο Σούλη:

  1. Έλαιο τεϊόδεντρου: Χρησιμοποιήστε το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου για να καθαρίσετε τον τοίχο, το ταβάνι, μέχρι και την κουρτίνα του ντους, αν έχει κάνει την επίσκεψη της η μούχλα και σε αυτό το σημείο. Φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κ.γ. έλαιο τεϊόδεντρου και 2 φλ. νερό και εξαφανίστε τη μούχλα ψεκάζοντας. Η μυρωδιά του συγκεκριμένου αιθέριου ελαίου είναι αρκετά δυνατή, αλλά εξαφανίζεται μετά από λίγες μέρες.
  2. Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ: Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ανακατέψτε 20 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ και 2 φλ. νερό και το φυσικό σας σπρέι καθαρισμού είναι έτοιμο. Ψεκάστε το σημείο που έχει εγκατασταθεί η μούχλα και φροντίστε να μην το ξεπλύνετε μετά. Μπορείτε να βρείτε το άοσμο αυτό εκχύλισμα σε καταστήματα με αιθέρια έλαια.
  3. Βότκα: Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η βότκα μπορεί να καθαρίσει τη μούχλα στο σπίτι σας. Αρκεί να ρίξετε λίγη ποσότητα σκέτη βότκα πάνω στη μούχλα. Περιμένετε λίγα λεπτά και σκουπίστε την με ένα πανί για να φύγει, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.
  4. Χοντρό Αλάτι: Τοποθετήστε 250 γρ. χοντρό αλάτι πάνω σε ένα τραπέζι, πάγκο ή καρέκλα κοντά στον τοίχο του δωματίου που υπάρχει μούχλα. Όσο περνά η ώρα το αλάτι θα απορροφήσει την υγρασία που προκαλεί τη μούχλα με αποτέλεσμα να εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή της και να κάνει το καθάρισμά της με ένα πανί ακόμα πιο εύκολο.

Παρελθόν η μούχλα σε οροφή, ντουλάπα, τοίχους, ρούχα και πετσέτες - 4 tips του Σπύρου Σούλη

Extra Tip: Αν η μούχλα βρίσκεται σε ρούχα ή πετσέτες, σε ένα μπουκαλάκι ανακατέψτε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, 1 κ.γ. αμμωνία, 1 φλ. νερό και ψεκάστε με αυτό το ύφασμα που θέλετε να καθαρίσετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share