Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Θαυματουργή τριάδα»: 3 σπιτικά κόλπα για να εξαφανίσετε το πουρί από την λεκάνη σε χρόνο dt

Φυσικά και αποτελεσματικά

4 Απριλίου 2023 14:19
«Θαυματουργή τριάδα»: 3 σπιτικά κόλπα για να εξαφανίσετε το πουρί από την λεκάνη σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κιτρινίλα, συσσωρευμένα άλατα και πουρί στην τουαλέτα; 3 φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσουμε τη βρωμιά στη λεκάνη μια και καλή. Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια θα χρειαστεί να φορέσουμε γάντια και να τρίψουμε καλά. Δεν υπάρχουν, δυστυχώς, μαγικές λύσεις που θα εξαφανίσουν το πουρί στο πι και φι ή χωρίς καθόλου κόπο… Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για πεντακάθαρο και αφράτο πάπλωμα.

  • Με σόδα, ξύδι & βραστό νερό

Ρίχνουμε στη λεκάνη μπόλικο καυτό νερό από το βραστήρα. Ρίχνουμε στη συνέχεια μισή κούπα σόδα μαγειρικής και τρίβουμε με το βουρτσάκι να πάει παντού. Δεν τραβάμε το καζανάκι. Ποτίζουμε με ξύδι κομμάτια από χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε κάτω από το κοίλωμα της λεκάνης. Αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 20 λεπτά ή και περισσότερο, αν γίνεται.

Αφαιρούμε στο εικοσάλεπτο τα χαρτιά κουζίνας και τρίβουμε ξανά με το βουρτσάκι παντού στη λεκάνη. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορούμε να τρίψουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά γύρω από τα τοιχώματα. Πατάμε το καζανάκι για να ξεβγάλουμε.

«Θαυματουργή τριάδα»: 3 σπιτικά κόλπα για να εξαφανίσετε το πουρί από την λεκάνη σε χρόνο dt

  • Ξύσιμο με ελαφρόπετρα ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο

Έχουμε καθαρίσει τη λεκάνη, είτε με τον παραπάνω τρόπο που είπαμε είτε με άλλο τρόπο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολα σημεία; Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε.

Εδώ θα χρειαστούμε μια παλιά ελαφρόπετρα ή συρματάκι κουζίνας ή ξύστρα κεραμικής εστίας. Εφόσον η τουαλέτα είναι πια καθαρή και οι λεκέδες έχουν μαλακώσει, φοράμε τα γάντια μας και τρίβουμε με υπομονή τα δύσκολα αυτά σημεία.

  • Με αναψυκτικό τύπου cola

Τα αναψυκτικά τύπου cola έχουν δοκιμαστεί ως διαβρωτικά σε διάφορες περιπτώσεις και με πολύ καλά μάλιστα αποτελέσματα! Μήπως να το ξανασκεφτούμε την επόμενη φορά πριν τα καταναλώσουμε;

Anyway… Τι κάνουμε στην περίπτωση της λεκάνης μας; Αδειάζουμε ένα κουτάκι αναψυκτικού σε όλες τις περιοχές όπου συγκεντρώνεται το πουρί. Ενισχύουμε όμως τη δράση του αναψυκτικού ρίχνοντας και μισή κούπα σόδα. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει ολόκληρη τη νύχτα και την επομένη βουρτσίζουμε δυνατά και ξεπλένουμε.

Έτσι θα πείτε «τέλος» στη μούχλα: Απίστευτο κόλπο για να εξαφανίσετε την υγρασία από το σπίτι σας!

Η μούχλα μαζί με την υγρασία είναι δύο φαινόμενα που ταλαιπωρούν πολλά ελληνικά σπίτια. Εμείς σας δείχνουμε ένα απίστευτο κόλπο για να τα εξαφανίσετε, λέγοντας οριστικά «τέλος».

Το πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι να βρείτε την πηγή του κακού – τι προκαλεί την υγρασία και, κατά συνεπεια, τη μούχλα. Πριν δώσετε τη δραστική και μόνιμη λύση που απαιτείται, όμως, καλό θα ήταν να εξαφανίσετε τα ίχνη, χάριν αισθητικής και υγείας. Παράλληλα, δείτε πώς θα αφαιρέσετε αποτελεσματικά τη μούχλα από την κουρτίνα του μπάνιου.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, κοινά γνωστό σαν οξυζενέ, είναι ανόργανη χημική ένωση που περιέχει υδρογόνο και οξυγόνο, με χημικό τύπο Η2Ο2.

Είναι το απλούστερο υπεροξείδιο, δηλαδή χημική ένωση που περιέχει δεσμό O-O, αποκαλούμενο και με τον όρο «υπεροξειδική γέφυρα». Είναι επίσης ισχυρό οξειδωτικό. Το χημικά καθαρό υπεροξείδιο του υδρογόνου, στις συνηθισμένες συνθήκες, δηλαδή σε θερμοκρασία 25°C και υπό πίεση 1 atm, είναι διαυγές υγρό, λίγο πιο πυκνόρευστο από το νερό.

τοίχοι με μούχλα στο σπίτι

Σε αραιό διάλυμα, φαίνεται άχρωμο. Εξαιτίας των οξειδωτικών του ιδιοτήτων, το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται συχνά ως ένα λευκαντικό ή απολυμαντικό μέσο. Η οξειδωτική του δυναμικότητα είναι τόσο ισχυρή ώστε θεωρείται πολύ δραστικό οξυγονωτικό χημικό είδος.

Η μούχλα προκαλείται από μύκητες που αν τους προλάβουμε από την αρχή της εμφάνισης τους και τους «καταστρέψουμε», τότε θα εξαφανιστεί τελείως και δε θα εξαπλωθεί στους τοίχους του σπιτιού.

Υπάρχει μια αποτελεσματική λύση για να το πετύχουμε αυτό και θα μας βοηθήσει μια ουσία που ονομάζεται υπεροξείδιο του υδρογόνου που υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό, πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας οξυζενέ, είναι αρκετά φθηνό ενώ μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία και σε ορισμένα σούπερ μάρκετ.

εξαπλωμένη μούχλα στον τοίχο

Για να αφαιρέσετε την μούχλα από τους τοίχους, ρίξτε μια μικρή ποσότητα οξυζενέ σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το σε σημεία του τοίχου και τις γωνίες που έχει δημιουργηθεί μούχλα.

Αφήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί. Η μούχλα θα εξαφανιστεί και δε θα αφήσει κανένα ίχνος πίσω της.

Για το σκοπό αυτό συνίσταται η χρήση διαλύματος υπεροξειδίου του υδρογόνου 3%, μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share