Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Φθαρμένο μέταλλο: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για να εξαλείψετε την σκουριά εύκολα και αποτελεσματικά

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

4 Απριλίου 2023 11:52
Φθαρμένο μέταλλο: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για να εξαλείψετε την σκουριά εύκολα και αποτελεσματικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι λίγο πολύ έχουμε μεταλλικά αντικείμενα σπίτι μας. Το μέταλλο κυριαρχεί σε εργαλεία κήπου, σε έπιπλα ακόμη και σε κουζινικά σκεύη. Οπότε οι περισσότεροι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την δυσάρεστη εικόνα της σκουριάς στα μεταλλικά μας αντικείμενα. Η σκουριά ουσιαστικά είναι η οξείδωση του σιδήρου. Η τελευταία αποτελεί μία χημική αντίδραση όπου ο σίδηρος αντιδρά με την υγρασία και το οξυγόνο της ατμόσφαιρας σχηματίζοντας έτσι την σκουριά. Με την ευκαιρία, δέιτε το κόλπο για να κάνετε την μπανιέρα λαμπίκο με φυσικό τρόπο.

Η σκουριά λοιπόν εκτός το ότι ασχημαίνει το αντικείμενο στο οποίο εμφανίζεται, ταυτόχρονα τα φθείρει με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χρειαστούν αντικατάσταση. Παρόλα αυτά η σκουριά είναι ένας εχθρός που μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά το σημαντικό είναι να δράσουμε άμεσα πριν προλάβει να εξαπλωθεί. Πως βγάζω λοιπόν την σκουριά από το μέταλλο? Παρακάτω σου έχουμε την απόλυτη λύση για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά την σκουριά από μεταλλικά αντικείμενα και όχι μόνο.

Μαγειρική σόδα, ξύδι και αλάτι

Κάποια άλλα σπιτικά υλικά που μπορούν να αφαιρέσουν εύκολα την σκουριά είναι το ξύδι, η μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ο συνδυασμός αυτών των τριών υλικών έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Πως βγάζω την σκουριά από μέταλλο με αυτά τα τρία υλικά. Αυτό που πρέπει να κάνετε πάλι είναι να αναμίξετε μισή κούπα αλάτι με 2 λίτρα ξύδι σε ένα μπολ και να βουτήξετε μέσα τα σκουριασμένα αντικείμενα. Τα αφήνετε 12 ώρες για να δράσουν τα συστατικά και μετέπειτα τα ξεπλένετε. Το επόμενο βήμα είναι να βάλετε σε ένα μπολ 2 λίτρα νερό και ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και να βάλετε πάλι μέσα τα αντικείμενα. Τα αφήνετε μέσα για 15 λεπτά και στην συνέχεια να τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό και είναι έτοιμα. Μην ξεχάσετε να τα στεγνώσετε καλά με ένα πανάκι.

Φθαρμένο μέταλλο: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για να εξαλείψετε την σκουριά εύκολα και αποτελεσματικά

Η τέχνη του κεφτέ: Το "μυστικό" με τη σόδα και το ψωμί

Ο κεφτές ή αλλιώς τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα μας φαγητά, αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα πιο δύσκολα στο να πετύχει κανείς τη σωστή υφή. Το μυστικό βρίσκεται στο κιμά, τη μαγειρική σόδα και το ψωμί. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ κεφτεδάκια φάβας.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό.

Η βασική συνταγή είναι η εξής:

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα

Η τέχνη του κεφτέ: Το

Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε. Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.

  • Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό. Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μείγμα.
  • Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
  • Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
  • Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
  • Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Κεφτέδες αλά Μύκονος

Φτιάξτε λαχταριστά κεφτεδάκια αλά Μύκονος. Πρόκειται για μια παραδοσιακή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε κεφτέδες με χοιρινό κιμά, δείτε εδώ μια συνταγή με κοτόπουλο.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 καρβελάκι ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στο "χοντρό" του τρίφτη
  • 2-3 αυγά
  • Λίγο λάδι
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κ.σ. κοφτή μπαχάρι
  • 3 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θρούμπι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά. Από το ψωμί βάζουμε μόνο την ψίχα καλά στυμμένη, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο ανάλογα με την προτίμηση του καθενός, εγώ βάζω περίπου 3 κουτ. σούπας ρίγανη, 1 κ.σ. θρούμπι, 1 κ.σ. δυόσμο και 1 κ.σ. κοφτή μπαχάρι.
  • Αν το μείγμα είναι λίγο "νερουλό" το σώζει η τριμμένη φρυγανιά.
  • Αφήνουμε 30-45 λεπτά το μείγμα να τραβήξει τα αρώματα.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια, περνάμε από το αλεύρι και... τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν!
  • Οι κεφτέδες θέλουν αντικολλητικό τηγάνι και δυνατή φωτιά, αν υπάρχει η δυνατότητα να τηγανιστούν στο γκάζι θα είναι αποθέωση!

Πηγή: cookpad.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share