Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Χωρίς κόλλα: Φτιάξε υπέροχα πασχαλινά αυγά ντεκουπάζ

Η τεχνική

1 Απριλίου 2023 17:29
Χωρίς κόλλα: Φτιάξε υπέροχα πασχαλινά αυγά ντεκουπάζ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών είναι σίγουρα μία από τις πιο εύκολες και όμορφες τεχνικές. Η τεχνική Ντεκουπάζ μπορεί να σας εντυπωσιάσει, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κόλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες, ρυζόχαρτο και ό,τι άλλο χωράει η φαντασία σας. Το πρόβλημα με το κλασσικό ντεκουπάζ είναι ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά όπως κόλλα βερνίκια κ.λ.π. σε μια τροφή που προορίζεται για κατανάλωση. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να τρώμε τα πασχαλινά αυγά...

Τι μπορείτε να κάνετε; Να αντικαταστήσετε το την κόλλα με το ασπράδι του αυγού! Απλό έτσι;

Χτυπήστε ελαφρά σε ένα μπωλ τα ασπράδια (κανονίστε τον αριθμό τους ανάλογα με εκείνο των αυγών) και με ένα πινελάκι χρησιμοποιήστε το μείγμα τους όπως ακριβώς και την κόλλα σε μια κλασσική εφαρμογή decoupage, για να τα διακοσμήσετε με χαρτοπετσέτα.

Αφήστε να στεγνώσουν εντελώς και στην συνέχεια εάν θέλετε, αντί για το κλασσικό βερνίκι, περάστε την επιφάνεια τους με λάδι με ένα μαλακό πανάκι.

Το αποτέλεσμα αισθητικά-εμφανισιακά είναι ακριβώς ίδιο όπως και αν είχατε χρησιμοποιήσει κόλλα, η μοναδική διαφορά είναι στην αντοχή του αποτέλεσματος, αλλά αυτό είναι κάτι αδιάφορο για την συγκεκριμένη εφαρμογή αφού βεβαίως ένα πασχαλινό αυγό δεν θα …ταλαιπωρηθεί από την χρήση ή το πλύσιμο όπως ένα διακοσμητικό αντικείμενο επεξεργασμένο με τον ίδιο τρόπο.

Χωρίς κόλλα: Φτιάξε υπέροχα πασχαλινά αυγά ντεκουπάζ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά κομμάτια-μοτίβα κομένα ακόμη και από απλές χαρτοπετσέτες σε γιορτινά σχέδια που θα βρείτε σε όλα τα super markets ή να καλυψετε ολόκληρη την επιφάνεια του αυγού με χαρτί. Για να το κάνετε, κολλήστε στο αυγό ολόκληρο το φύλο μιας μονής χαρτοπετσέτας δημιουργώντας ένα “πουγγί” και στην συνέχεια κόψτε το κομμάτι χαρτιού που περισσεύει στην κορυφή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες ή και πολύ λεπτά χαρτιά με κάθε είδους σχέδια, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο, η διαδικασία απλούστερη από το να βάψετε τα αυγά με μπογιά και φυσικά τα καθιστά απολύτως ασφαλή για φαγητό, ενώ βεβαίως αυγά που θα επεξεργαστείτε με αυτόν τον τρόπο επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διακοσμητικές πασχαλινές συνθέσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share