Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κανένα χημικό: Ο έξυπνος τρόπος για να λάμψει η λεκάνη της τουαλέτας χωρίς κόπο

Δώστε βάση!

30 Μαρτίου 2023 16:53
Κανένα χημικό: Ο έξυπνος τρόπος για να λάμψει η λεκάνη της τουαλέτας χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν μιλάμε για δουλειές σπιτιού, το καθάρισμα του μπάνιου και ειδικότερα της τουαλέτας μπορεί να μην είναι ευχάριστο αλλά είναι αναγκαίο. Χρειάζεται κόπο, τρίψιμο, και εισπνέουμε τα βαριά καθαριστικά που εμπεριέχουν χημικά που βλάπτουν το αναπνευστικό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Χρήση μπιντέ: Πώς γίνεται σωστά και άλλα χρήσιμα tips

Ωστόσο, μπορεί ο καθαρισμός της λεκάνης να γίνει με έναν εύκολο, καθώς και απολύτως φυσικό τρόπο. Σε περίπτωση, που δεν γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνει, καλό θα είναι να διαβάσει τις παρακάτω συμβουλές, αλλά και τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται στο βίντεο.

Οι οδηγίες για το σπιτικό καθαριστικό που είναι χωρίς χημικά

Μπορεί να μην αποτελεί ευχάριστη ή εύκολη ενασχόληση, ο καθαρισμός της λεκάνης. Όμως, με τις κατάλληλες οδηγίες, είναι βέβαιο πως θα σας φανεί παιχνιδάκι. Στο παρακάτω βίντεο βρίσκονται όλες οι πληροφορίες, που χρειάζεστε για να εφαρμόσετε το κόλπο με τη σόδα και το χυμό από λεμόνι.

Πρόκειται για ένα κόλπο, το οποίο θα σας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τα δικά σας καθαριστικά. Μάλιστα, βάσει των αποτελεσμάτων που προσφέρουν τα συγκεκριμένα καθαριστικά, έχουν να κάνουν με θαυματουργά μπαλάκια για τον καθαρισμό της λεκάνης.

Το πανέξυπνο κόλπο για να φτιάξετε μόνοι σας το καζανάκι που τρέχει

Όταν τρέχει το καζανάκι τότε αυτό είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα. Έκτος από ότι μπαίνουμε σε περιττά έξοδα είναι ενοχλητικός και ο ήχος που κάνει. Ωστόσο, εδώ σας έχουμε τη λύση για να το φτιάξετε μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια υδραυλικού. Γιατί τρέχει το καζανάκι;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο μπορεί να τρέχει το καζανάκι σου σχετίζεται με την αλυσίδα. Το μήκος της αλυσίδας ενδέχεται να είναι η πηγή του προβλήματος. Αν λοιπόν η αλυσίδα είναι κοντή μπορεί να εμποδίζει το σωστό κούμπωμα της βαλβίδας απελευθέρωσης πάνω στην τρύπα από την οποία φεύγει προς τα έξω το νερό, στην λεκάνη.

Το νερό λοιπόν θα τρέχει συνεχώς προς την λεκάνη. Από την άλλη, αν η αλυσίδα είναι πολύ μεγάλη, τότε μπορεί να έχει μπλεχτεί και να εμποδίζει την σωστή λειτουργία στο καζανάκι. Μία μπάλα σαν αυτή που σου περιγράψαμε πιο πάνω, η οποία δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή έχει καταστραφεί μπορεί να είναι άλλη μία αιτία.

Μία κατεστραμμένη ή μία λάθος τοποθετημένη μπάλα, αφήνει συνεχώς το νερό να κυλά από τον σωλήνα υπερχείλισης και να καταλήγει στον αγωγό. Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται όμως ακόμη και στην ίδια την βαλβίδα απελευθέρωσης νερού. Αυτό συμβαίνει διότι με το πέρασμα των χρόνων η βαλβίδα χάνει την ελαστικότητά της. Έτσι μπορεί να σταματήσει η ομαλή λειτουργία της βαλβίδας και να μην καλύπτει επαρκώς την δίοδο απελευθέρωσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το νερό να τρέχει διαρκώς προς την λεκάνη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share