Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σκουριά στο μπαλκόνι: Εξαφανίστε τους δύσκολους λεκέδες από πλακάκια και άλλες επιφάνειες με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά

Θα σας λύσει τα χέρια!

30 Μαρτίου 2023 08:22
Σκουριά στο μπαλκόνι: Εξαφανίστε τους δύσκολους λεκέδες από πλακάκια και άλλες επιφάνειες με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκουριά, στάμπες από γλάστρες στα πλακάκια, κάρβουνο και λίπη από το μπάρμπεκιου που κάνατε είναι μόνο μερικοί από τους δύσκολους λεκέδες που συναντάτε στο μπαλκόνι σας. Όσο δύσκολοι κι αν σας φαίνονται αυτοί οι λεκέδες, μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου όλες οι απορίες σας θα έχουν λυθεί και θα νιώθετε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα πάντα! Με την ευκαιρία, δείτε το έξυπνο τρικ για να αφαιρέσετε λεκέδες από την κεραμεική εστία.

  • Λεκέδες από στάμπες στα πλακάκια

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσετε οποιονδήποτε λεκέ στο μπαλκόνι είναι να φορέσετε τα σωστά αξεσουάρ. Αρχικά ρίξτε χοντρό αλάτι στον λεκέ και τρίψτε με το γάντι τη λερωμένη επιφάνεια σαν να κάνετε scrub στα πλακάκια σας. Αν οι λεκέδες υπάρχουν καιρό στο πλακάκι, τότε ίσως χρειαστείτε πιο δραστικά μέτρα. Ανακατέψτε 2 λίτρα ζεστό νερό με ¼ φλ. μαγειρική σόδα. Ρίξτε το μείγμα πάνω στους λεκέδες και αφήστε να δράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε από πάνω λίγο ξίδι και τρίψτε με ένα συρματάκι. Ξεπλύνετε με νερό.

  • Λεκέδες σκουριάς

Οι λεκέδες σκουριάς μπορούν να αφαιρεθούν με ανάμειξη μαγειρικής σόδας, χυμού λεμονιού και κρεμόριου (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακεία).

Σκουριά στο μπαλκόνι: Εξαφανίστε τους δύσκολους λεκέδες από πλακάκια και άλλες επιφάνειες με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά

  • Λεκέδες από λίπη ή κάρβουνο

Σε ποιον δεν αρέσει ένα καλό μπάρμπεκιου; Σε όλους! Σε ποιον αρέσουν οι λεκέδες από κάρβουνο ή λίπη στα πλακάκια του μπαλκονιού; Σε κανέναν! Γι’αυτό και σας έχουμε τη λύση και σε αυτούς τους δύσκολους λεκέδες για να μπορείτε να απολαμβάνετε συχνότερα μπάρμπεκιου χωρίς καμία έννοια στο κεφάλι σας. Για αυτούς τους λεκέδες πάρτε λίγη άμμο γάτας και ρίξτε την στον λεκέ. Αφήστε την άμμο να κάνει τη δουλειά της για 10-12 ώρες και το επόμενο πρωί απλά σκουπίστε την άμμο.

  • Λεκέδες πάνω σε γυάλινες επιφάνειες

Αν στα κάγκελά σας υπάρχει τζάμι ή αν υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες πάνω στο τζάμι της μπαλκονόπορτας μπορείτε να τους καθαρίσετε με ένα μείγμα που θα αποτελείται από 1/4 φλ. καθαρό οινόπνευμα, 1/3 φλ. ξίδι και 1/2 φλ. νερό. Με τη βοήθεια ενός μπουκαλιού σπρέι ψεκάστε πάνω στη λερωμένη επιφάνεια και σκουπίστε με ένα πανάκι μικροινών.

Ρούχα στο μπαλκόνι: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να στεγνώνουν γρήγορα τον χειμώνα

Μια από τις δυσκολίες του χειμώνα είναι πως δεν στεγνώνουν εύκολα τα ρούχα στη βεράντα.

Το κρύο και η υγρασία δεν βοηθούν καθόλου στο στέγνωμα και έτσι μπορεί να περάσουν και 3 ημέρες χωρίς να έχουν καταφέρει να στεγνώσουν εντελώς. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για αστραφτερά ρούχα μετά το πλύσιμο.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα σας.

  • Βάζετε πλυντήριο νωρίς το πρωί. Έτσι μπορεί να καταφέρουν τα ρούχα σας να στεγνώσουν πριν τα προλάβει η υγρασία της νύχτας.
  • Απλώνετε τα ρούχα σας καλά τεντωμένα και όχι διπλωμένα στη μέση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να κρεμάτε τις μπλούζες από τις άκρες και όχι από τη μέση και τα παντελόνια σας από τα μπατζάκια.
  • Μην υπερφορτώνετε την απλώστρα. Αφήνετε κενά ανάμεσα στα ρούχα σας για να κυκλοφορεί ο αέρας και να τα στεγνώνει πιο εύκολα.
  • Αν είναι εφικτό κατά τη διάρκεια της ημέρας καλό είναι να γυρίζετε τα ρούχα σας και από την άλλη μεριά έτσι ώστε να τα διαπερνάει ο αέρας και από εκεί.
  • Μαζεύετε τα ρούχα σας πριν νυχτώσει. Ακόμα κι αν είναι λίγο νωπά μην τα αφήσετε στα σχοινιά το βράδυ. Την επόμενη μέρα μπορείτε να τα απλώσετε και πάλι. Αν είναι πολύ λίγο βρεγμένα σιδερώστε τα κανονικά και βάλτε τα στην ντουλάπα σας μόλις στεγνώσουν εντελώς.

Ρούχα στο μπαλκόνι: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να στεγνώνουν γρήγορα τον χειμώνα

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share