Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έβαλε αυτό το φυτό στην ντουλάπα της και απαλλάχτηκε από ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλους μας

Θα σας λύσει τα χέρια

29 Μαρτίου 2023 18:41
Έβαλε αυτό το φυτό στην ντουλάπα της και απαλλάχτηκε από ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλους μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι σκώροι είναι ιπτάμενα έντομα με μορφή μικρής πεταλούδας συνήθως. Υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Σε αντίθεση με τις πεταλούδες, οι σκώροι έχουν πιο γήινα απαλά χρώματα, καφέ, λευκό, γκρι ή μαύρο. Τα φτερά τους καλύπτονται σε κλίμακα.

Οι σκώροι είναι σπάνια μεγαλύτεροι από 20 χιλιοστά, αν και υπάρχουν κάποια είδη που μπορεί να φτάσουν έως και 120 χιλιοστά. Οι προνύμφες των σκώρων μοιάζουν με τριχωτά σκουλήκια. Το σώμα τους αποτελείται από το κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλιά.

Σε περίπτωση που εντοπίσετε τρύπες στα ρούχα σας που έχετε στη ντουλάπα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι υπάρχουν σκώροι ρούχων κάπου εκεί γύρω. Σε περίπτωση που δείτε μικρά πεταλουδάκια να πετούν στην κουζίνα σας κοντά σε ντουλάπια τροφίμων έχετε προσβολή από σκώρο τροφίμων.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 6+1 έξυπνους τρόπους για να εξαφανίσεις τον επίμονο λεκέ του κρασιού από τα ρούχα σου.

Πως θα απαλλαχτείτε από αυτά τα έντομα;

Με λεβάντα!

Η Λεβάντα είναι ένα φυτό που λατρεύουμε για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Ταυτόχρονα, το άρωμα που εκπέμπει διώχνει μακριά σκόρους και ψύλλους, γι’ αυτό άλλωστε την χρησιμοποιούμε πολύ και στις ντουλάπες, τα συρτάρια και τους χώρους που αποθηκεύουμε ρούχα. Κάτι, που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι η λεβάντα, αντιμετωπίζει επίσης τα κουνούπια, τις σκνίπες και τα τσιμπούρια. Μήπως, μια γλάστρα με το όμορφο μοβ φυτό πρέπει να αποκτήσει μόνιμη θέση στη βεράντα σας;

Έβαλε αυτό το φυτό στην ντουλάπα της και απαλλάχτηκε από ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλους μας

Άλατα και σκουριά καταστρέφουν το σίδερο ρούχων; Καθάρισέ το με φυσικό τρόπο!

Όλα τα σίδερα, ύστερα από κάποιο διάστημα συχνής χρήσης, αρχίζουν να συγκεντρώνουν άλατα, βρωμιές και σκουριά στην πλάκα τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κολλούν τα ρούχα πάνω τους κατά τη διάρκεια του σιδερώματος ή ακόμα και να λερώνονται.

Παρακάτω θα βρεις τον πιο απλό και εύκολο τρόπο προκειμένου να κάνεις το σίδερό σου να είναι και πάλι σαν... καινούριο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.

Αν η πλάκα του δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρέξε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κόλλησέ την σε όλη την επιφάνεια της πλάκας. Άσε εκεί τη χαρτοπετσέτα για 5 λεπτά και ύστερα, απομάκρυνέ την και τρίψε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και εσύ θα είσαι πανέτοιμη να σιδερώσεις ξανά.

Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείς ένα πιο δραστικό αλλά εξίσου... σπιτικό προϊόν.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε λίγη πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και άρχισε να σιδερώνεις πάνω σε αυτήν. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο... επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share