Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023

Επιχείρηση «παρκέ»: Μυστικά για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά και ποιά μυστικά να αποφύγετε

Θα σας σώσει!

29 Μαρτίου 2023 15:30
Επιχείρηση «παρκέ»: Μυστικά για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά και ποιά μυστικά να αποφύγετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να έχουμε 2-3 φωτογραφίες την ημέρα από υπέροχα δάπεδα παρκέ, αλλά το ζήτημα είναι πως το συντηρούμε και το διατηρούμε όμορφο και λαμπερό; Αυτό ακριβώς θα κάνουμε τώρα! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με την μαγειρική σόδα για κάνετε οικονομία στο ρεύμα.

Τα ξύλινα παρκέ χαρίζουν σε ένα χώρο class, προσδίδουν ζεστασιά και δίνουν ύφος φιλόξενου σπιτιού. Είναι από τα πιο ανθεκτικά είδη πατώματος, μαζί με τα πλακάκια απομίμησης ξύλου, μόνο όμως αν τους συμπεριφερθείς σωστά.

Αν θες να προστατέψεις την επένδυση που έχεις κάνει και να επεκτείνεις την διάρκεια ζωής του παρκέ σου, πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα μικρά βηματάκια. Όχι μόνο θα μάθεις πως το να καθαρίσεις το παρκέ σου είναι εύκολο, αλλά θα αποφύγεις τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες. Γιατί το να καθαρίσεις το παρκέ και ποια κοινά λάθη να αποφύγεις είναι απλά θέμα γνώσης!

Επιχείρηση «παρκέ»: Μυστικά για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά και ποιά μυστικά να αποφύγετε

Βασικές αρχές καθαρίσματος παρκέ

 • Απομάκρυνε όσα έπιπλα είναι εύκολο να μετακινηθούν. Η δουλειά σου έγινε μόλις ευκολότερη.

Λάθος πρώτο: Δεν επενδύεις σε προστατευτικά στα πόδια των επίπλων.

Δεν πρόκειται μόνο για την καθαριότητα. Κάθε μικρή η μεγάλη κίνηση επίπλων στο παρκέ, μπορεί να γρατζουνίσει το παρκέ, ειδικά στο σύρσιμο, αλλά όχι μόνο. Ακόμα και όταν κάθεσαι στον καναπέ, μια ελάχιστη κίνηση των ποδιών γίνεται και όλο το βάρος πέφτει εκεί. Τα προστατευτικά pads ή τσοχάκια θα σε σώσουν.

 • Σκούπισμα του πατώματος.

Λάθος δεύτερο: Αν σκουπίζεις με ηλεκτρική σκούπα, είναι λάθος να μην χρησιμοποιείς το ειδικό εξάρτημα με την μαλακότερη βούρτσα που είναι ειδικό για παρκέ.

 • Σφουγγάρισμα του πατώματος. Χρειάζεται χλιαρό νερό (όχι καυτό) και λίγες σταγόνες καθαριστικού πιάτων.

Λάθος τρίτο: Δεν στραγγίζεις πολύ την σφουγγαρίστρα. Το παρκέ δεν θέλει σφουγγάρισμα με βρεγμένη σφουγγαρίστρα, αλλά με νωπή. Η περισσευούμενη υγρασία αφήνει λεκέδες ή περνάει στο παρκέ και με τον καιρό αυτό φουσκώνει.

 • Σκούπισε το παρκέ με ένα ύφασμα για να στεγνώσει, χρειάζεται απαλό ύφασμα και τρίψιμο με κυκλικές κινήσεις.

Λάθος τέταρτο: Αν χρησιμοποιήσεις ακατάλληλο ύφασμα μπορεί να αφήσει νερά ή λεκέδες. Επέλεξε μαλακό βαμβακερό ύφασμα από αυτά που χρησιμοποιούνται στο στέγνωμα πιάτων ή το γυάλισμα μαχαιροπήρουνων.

 • Αν το παρκέ σου δεν γυαλίζει, χρησιμοποίησε άλλο στεγνό ύφασμα με λίγο καθαριστικό ειδικά για παρκέ. Θυμήσου τις κυκλικές κινήσεις!

Λάθος πέμπτο: Δεν χρησιμοποιείς καθαριστικό που συστήνει ο κατασκευαστής. Το λάθος καθαριστικό μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή εκείνου που το εγκατέστησε.

Χρήση μπιντέ: Πώς γίνεται σωστά και άλλα χρήσιμα tips

To mini ντους μπιντέ είναι ο πιο φυσικός και υγιεινός τρόπος καθαριότητας με την χρήση τρεχούμενου νερού..

Πώς μπορείτε όμως να το χρησιμοποιείτε σωστά και ποια είναι τα οφέλη του; Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το κόλπο με φυσικά υλικά για να μυρίσει «Άνοιξη» η λεκάνη!

Πάμε να δούμε αμέσως τι χρειάζεται να ξέρετε...

Τι είναι το μπιντέ

Το μπιντέ μπάνιου, είναι ένα είδος υγιεινής, συχνά χαμηλό, που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό μετά τη χρήση της λεκάνης τουαλέτας. Έχει αρκετά οφέλη για την υγιεινή, καθώς μπορεί να καθαρίσει πιο αποτελεσματικά από το να χρησιμοποιούμε μόνο χαρτί υγείας.

Χρήση Μπιντέ – Οδηγίες

Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το μπιντέ είναι αποκλειστικά για γυναίκες. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Το μπιντέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ανθρώπους.

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το μπιντέ όπως και κάποια tips σχετικά με αυτό.

Ξεκινάμε με τα βήματα για τη σωστή χρήση μπιντέ:

 1. Ανοίξτε τη βρύση του νερού και προσαρμόστε τη θερμοκρασία όπως σας βολεύει. Δώστε προσοχή στη θερμοκρασία, καθώς το νερό πιθανώς να έρθει σε επαφή με ευαίσθητες περιοχές.
 1. Έχοντας ανοιχτά τα πόδια σε κάθε μεριά, καθίστε στον μπιντέ με την πλάτη σας προς τη βρύση.
 1. Πλησιάστε χαμηλώνοντας, ώστε το νερό απ’ τη βρύση να μπορεί να σας φτάσει. Σε περίπτωση που η ένταση δεν είναι η ιδανική, προσαρμόστε την ανάλογα.
 1. Αφήστε τη ροή του νερού να τρέξει αρκετά, ώστε να καθαρίσει καλά την περιοχή.
 1. Αφού τελειώσετε τον καθαρισμό, κλείστε το βρυσάκι μπιντέ και στεγνώστε την περιοχή με χαρτί υγείας ή καλύτερα με κάποια πετσέτα. Είναι καλό να έχετε μια πετσέτα, αποκλειστικά για μετά τη χρήση του μπιντέ.
 1. Και φυσικά, αφού τελειώσετε, μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας.

Χρήση μπιντέ: Πώς γίνεται σωστά και άλλα χρήσιμα tips

Μπιντές – εναλλακτική χρήση

Ένας ακόμη τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μπιντέ, είναι να κλείσετε την τάπα και να ανοίξετε το βρυσάκι μέχρι η λεκάνη του μπιντέ να έχει γεμίσει με νερό. Τώρα μπορείτε να βουτήξετε την περιοχή σας στο νερό για να την καθαρίσετε.

Κάποιοι άνθρωποι επίσης:

Χρησιμοποιούν το μπιντέ για να πλένουν τα πόδια τους, λόγω τους ύψους του και του σχεδιασμού του.

Κάποια tips και συμβουλές

 • Μη χρησιμοποιείτε το μπιντέ ως εναλλακτική για τη λεκάνη τουαλέτας.
 • Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε σαπούνι για να πλυθείτε στο μπιντέ. Η ροή της βρύσης του αρκεί για να καθαρίσει την περιοχή.
 • Μην ξεχνάτε να το καθαρίζετε συχνά.
 • Όταν χρησιμοποιείτε ένα μπιντέ για πρώτη φορά, πριν καθίσετε, ελέγξτε πρώτα πώς ακριβώς λειτουργεί η βρύση του και πώς ρυθμίζεται το νερό.
 • Πριν καθίσετε στο μπιντέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί υγείας για να σκουπιστείτε.

Οφέλη από τη χρήση του μπιντέ

Το να έχετε ένα μπάνιο με μπιντέ, έχει κάποια οφέλη.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

 • Αυξημένη υγιεινή: Όπως είπαμε και παραπάνω, ο καθαρισμός με μπιντέ, είναι πιο αποτελεσματικός απ’ το να σκουπίζεστε απλά με χαρτί υγείας.
 • Είναι ιδανικά για όσους υποφέρουν από αιμορροΐδες: Το μπιντέ, επειδή χρησιμοποιεί νερό χωρίς να γδέρνει την περιοχή, είναι κατάλληλο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με αιμορροΐδες.
 • Το μπιντέ είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον: Μπιντές τουαλέτας, σημαίνει λιγότερο χαρτί υγείας. Κάτι το οποίο είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον.
 • Μπορεί να βελτιώσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα του μπάνιου: Η τοποθέτηση μπιντέ στο μπάνιο, μπορεί να ενισχύσει την αισθητική του χώρου και να δώσει περισσότερες επιλογές στους κατοίκους του σπιτιού.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share