Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οικονομία στο ρεύμα; Μπορείτε να κάνετε εύκολα και «σπιτικά» αρκεί να έχετε μαγειρική σόδα

Το απίστευτο κόλπο που θα σας σώσει

29 Μαρτίου 2023 12:25
Οικονομία στο ρεύμα; Μπορείτε να κάνετε εύκολα και «σπιτικά» αρκεί να έχετε μαγειρική σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απλό κόλπο για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ψυγείου σας και να μειώσετε την κατανάλωσή του σε ρεύμα προτείνουν οι ειδικοί, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Με την ευκαιρία, δείτε 5 φυσικά κόλπα για να καθαρίσετε το ψυγείο σας αποτελεσματικά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η αποδοτική λειτουργία των συσκευών μας είναι το κλειδί για να δούμε τους λογαριασμούς ρεύματος να μειώνονται, κάτι αναγκαίο εν μέσω μιας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.

Είναι γνωστό πως η πιο κοινή συμβουλή για να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών μας είναι να τις βγάλουμε από την πρίζα, ωστόσο αναφορικά με το ψυγείο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό για ευνόητους λόγους.

Στο παρελθόν, έχουμε μιλήσει για τη σωστή μέθοδο απόψυξης του ψυγείου μας βήμα – βήμα που μπορεί μας γλιτώσει έως και 30% ενέργεια, καθώς και για το κόλπο με τα παγάκια στην κατάψυξη για οικονομία στο ρεύμα.

Αυτό που, όμως, δε γνωρίζουν πολλοί είναι πως και η χρήση της μαγειρικής σόδας μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα.

Οικονομία στο ρεύμα; Μπορείτε να κάνετε εύκολα και «σπιτικά» αρκεί να έχετε μαγειρική σόδα

Ψυγείο: Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για εξοικονόμηση ενέργειας

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρίας καθαρισμού «End of Tenancy» με έδρα το Λονδίνο, διατηρώντας το ψυγείο μας καθαρό μπορούμε να εξασφαλίσουμε αφενός την παράταση της διάρκειας ζωής του, αφετέρου την αποδοτικότερη λειτουργία του.

«Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και ζεστό νερό», αναφέρει ο ίδιος στην «Daily Record».

Μάλιστα, σύμφωνα και με το «BBC Good food», η μαγειρική σόδα όχι μόνο θα κάνει το ψυγείο σας να αστράφτει, αλλά και θα εξαφανίσει τυχόν δυσάρεστες οσμές, ενώ είναι και ιδιαίτερα οικονομική.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια κούπα ζεστού νερού και να ανακατέψετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, βουτάτε στο διάλυμα ένα καθαρό πανί, το στίβετε καλά και στη συνέχεια το χρησιμοποιείτε για να τρίψετε το εσωτερικό του ψυγείου σας.

«Απόκρυφο» μυστικό των γιαγιάδων: Το κολπάκι με τη μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια

Δεν φαντάζεσαι τι έκαναν οι γιαγιάδες παλιότερα για να μην ξινίζει η σάλτσα στα μακαρόνια. Αυτό είναι το μυστικό τους κι έχει κύριο συστατικό την μαγειρική σόδα! Η ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την όξινη γεύση.

Για να μη βγει λοιπόν ξινή η σάλτσα, το καλύτερο είναι να προσθέσεις μια πρέζα μαγειρικής σόδας. «Ανάμειξε απλώς 1/4 ή 1/2 από ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε για λίγα λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί το όξινο από τη γεύση»… Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις πως με μαγειρική σόδα μπορείς να φτιάξεις και το πιο άπαιχτο καθαριστικό για το σπίτι σου! Δες εδώ τον τρόπο!

Δείτε επίσης: Δε θα πάει ποτέ ξανά χαμένος: 4 πανεύκολες συνταγές για εκμεταλλευτείτε σωστά τον κιμά που ξέμεινε από τα μακαρόνια

Σάλτσα για τα μακαρόνια

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share