Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπέρτατης νοστιμιάς: 3 βασικά tips στο μαγείρεμα του κιμά που θα απογειώσουν τα μπιφτέκια σας

Θα δείτε τεράστια διαφορά

28 Μαρτίου 2023 17:56
Υπέρτατης νοστιμιάς: 3 βασικά tips στο μαγείρεμα του κιμά που θα απογειώσουν τα μπιφτέκια σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πιάτο φαγητού που μπορεί να δελεάσει και τον πιο δύσκολο καλεσμένο είναι σίγουρα τα μπιφτέκια, είτε συνοδεύονται από ρύζι ή πατάτες, είτε με λίγη δροσερή σαλάτα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι.

Αν και η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και θεωρείται ένα από τα εύκολα φαγητά, είναι γεγονός πως πολλές φορές μπορεί και να μην πετύχουν. Υπάρχουν κάποια μυστικά για να βγουν τα μπιφτέκια μας ζουμερά και αφράτα και μόλις τα ανακαλύψαμε.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο είδαμε πως υπάρχουν 3 μυστικά για σίγουρη επιτυχία.

Υλικά

  • 500 γ μοσχαρίσιο 500γ χοιρινό κιμά
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι η μισό μισό με νοστιμιά
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1κτγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλάκια της σούπας λάδι
  • ψωμί η φρυγανιά 100γρ
  • 1/2 κτγ μουστάρδα
  • 1/2κτγ κύμινο
  • 1/3 κτγ μπαχάρι τριμμένο
  • 2 κτγ μπεκιν
  • 1 κτγ ξύδι
  • προαιρετικό 2 αυγά

Υπέρτατης νοστιμιάς: 3 βασικά tips στο μαγείρεμα του κιμά που θα απογειώσουν τα μπιφτέκια σας

Εκτέλεση

  • Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι να πάρουμε την ψίχα από το ψωμί και να την χτυπήσουμε στον τρίφτη. Μόλις έχουν γίνει σαν φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και τρίβουμε και τα κρεμμύδια.

Πρώτο μυστικό: Αφού τρίψουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το πρώτο μυστικό είναι να το σοτάρουμε ελάχιστα στο τηγάνι με λίγο λάδι και σκόρδο. Αυτό βοηθάει στο να μην μας ενοχλήσει το κρεμμύδι στο στομάχι ενώ ρουφάει τα υγρά και βγαίνουν οι μυρωδιές στο μπιφτέκι μας.

  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και μέσα στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τριμμένο ψωμί, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. Βάζουμε στο μείγμα μας το λάδι και στο τέλος ρίχνουμε την κουταλιά μουστάρδας αλλά και το μπαλσάμικο. Πλάθουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δεύτερο μυστικό: Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ. Αυτό θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα μπιφτέκια μας ενώ δεν θα κολλήσουν στη σχάρα.

  • Αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια μας στην κατάψυξη, απλώνουμε μια μεμβράνη, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τυλίγουμε προσεκτικά.
  • Σε δυνατή φωτιά και σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε τα μπιφτέκια μας να ψηθούν.Tip2: Μόλις δούμε πως ολόγυρα τα μπιφτέκια μας παίρνουν ένα λευκό χρώμα, είναι έτοιμα να τα γυρίσουμε.

Τρίτο μυστικό: Αφού έχουμε βάλει τα μπιφτέκια στη σχάρα, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ σε κάθε πλευρά

Σούπερ κόλπο με τον κιμά: Το πανέξυπνο tip για να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια σας ποτέ ξανά

Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.

Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;

Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

Ξεχάστε όσα σας έχουν πει: Σε αυτό το σκεύος γίνονται πιο νόστιμα τα μπιφτέκια

Πολλοί από εμάς θα θέλαμε, σίγουρα, να απολαύσουμε ένα ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι, αλλά το ζήτημα είναι το πώς αυτά θα ψηθούν σωστά, ώστε να ικανοποιήσουν τη γεύση μας.

Πώς ψήνουμε, λοιπόν, σωστά τα μπιφτέκια; Στον φούρνο, στα κάρβουνα ή στο τηγάνι; Σύμφωνα με το «Γαστρονόμο» της «Καθημερινής», κάθε λύση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.

Μπιφτέκια που διαλύονται

Στο γκριλ για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα

Ιδανικά ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ του φούρνου. Και λέμε ιδανικά γιατί με αυτόν τον τρόπο το λίπος που έχει ο κιμάς βοηθά μεν τα μπιφτέκια να μη στεγνώσουν, φεύγει, όμως, κι έτσι το αποτέλεσμα είναι όσο ελαφρύτερο γίνεται. Πώς το κάνουμε; Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα και ακουμπάμε πάνω τα μπιφτέκια ή, αν δεν θέλουμε να τη λερώσουμε, βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (έτσι, όμως, το λίπος θα μείνει).

Αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τη χρήση του γκριλ, είναι προτιμότερο να ξεκινάμε το ψήσιμο τοποθετώντας το ταψί ή τη σχάρα στη μεσαία θέση μέσα στο φούρνο. Έτσι, αν το γκριλ είναι πάρα πολύ δυνατό, τα μπιφτέκια δεν θα «αρπάξουν», ενώ, αν είναι λιγότερο δυνατό, θα ανεβάσουμε στα τελευταία λεπτά του ψησίματος το ταψί ή τη σχάρα πιο ψηλά για να αποκτήσουν την επιθυμητή κρούστα. Καλό είναι να βάλουμε σε πιο χαμηλή θέση μια λαμαρίνα με ελάχιστο νερό. Έτσι, δεν θα λερωθεί ο φούρνος.

Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε και τις ηλεκτρικές ψηστιέρες ή γκριλιέρες. Ενα μεσαίου πάχους μπιφτέκι δεν θέλει πάνω από 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share