Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διατηρήστε το ψωμί φρέσκο για περισσότερο καιρό με 2 πανέξυπνα κόλπα

Θα σας λύσει τα χέρια!

28 Μαρτίου 2023 16:58
Διατηρήστε το ψωμί φρέσκο για περισσότερο καιρό με 2 πανέξυπνα κόλπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι αγαπούν το φρέσκο ψωμί αλλά μετά την πρώτη μέρα αυτό χάνει τη φρεσκάδα του και γίνεται πιο ξερό. Υπάρχουν όμως δύο τρόποι να το διατηρήσετε φρέσκο για περισσότερες μέρες και να το απολαμβάνετε πριν καταλήξει να γίνει μπαγιάτικο. Με την ευκαιρία, δείτε το αποτελεσματικό κόλπο της γιαγιάς για να καθαρίσουν τον φούρνο με φυσικό τρόπο.

Δείτε ποιοι είναι αυτοί…

  • Πριν βάλετε το ψωμί στην ψωμιέρα, περάστε το εσωτερικό της με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι. Θα βοηθήσει να διατηρηθεί περισσότερο.
  • Αποθηκεύστε το ψωμί μέσα σε μια πλαστική σακούλα, στην οποία όμως πρώτα θα έχετε τοποθετήσει λίγο σέλινο. Μην ξεχάσετε να την σφραγίσετε καλά καθώς όταν το ψωμί έρχεται σε επαφή με τον αέρα ξεραίνεται ακόμη πιο γρήγορα.

Διατηρήστε το ψωμί φρέσκο για περισσότερο καιρό με 2 πανέξυπνα κόλπα

Έβαζε κάθε βράδυ μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι και... Αυτό που συνέβη, θα σας εκπλήξει

Πολλά έχουν ακουστεί ανά καιρούς για το σκόρδο, είτε για την χρήση του στις συνταγές είτε για οφέλη του σε γενικότερο επίπεδο. Ειμαστε σίγουροι πως για σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι δεν θα έχετε ακούσει, κι όμως διαβάστε προσεχτικά να δείτε γιατί είναι σημαντικό να το εφαρμόσετε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βάζει 1 σκόρδο μέσα στο ζεστό γάλα και το πίνει - Το απόλυτο μυστικό της γιαγιάς

Το σκόρδο είναι ένα τέλειο δώρο για την υγεία μας είτε κοιμόμαστε πάνω σε αυτό, είτε το τρώμε είτε το αναπνέουμε!

Βοηθητικό ύπνου - Σκόρδο

Σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι

Η χρήση του σκόρδου ως βοηθητικό ύπνου μετρά κάτι αιώνες. Θα σας βοηθήσει σίγουρα με τη μοναδική του ικανότητα να ηρεμείτε το σώμα και τον εγκέφαλό σας και να βελτιώνετε την ποιότητα του ύπνου σας. Βάλτε μια σκελίδα σκόρδου κάτω από το μαξιλάρι σας και απολαύστε έναν ήρεμο ύπνο. Θα κάνει κάνει τις αναπνοές από την μύτη πιο βατές.

Εισπνοές με σκόρδο πριν τον ύπνο

Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνετε εισπνοές σκόρδου πριν πάτε για ύπνο. Απλώς ζυμώστε μερικές σκελίδες σκόρδο και ρίξτε βραστό νερό – αναπνέουμε αυτόν τον ατμό για τρία έως πέντε λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Θα αρρωσταίνεις λιγότερο συχνά

Το σκόρδο καταστρέφει όλα τα μικρόβια σε ακτίνα ενός έως δύο μέτρων, καθώς έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή ιδιότητα. Εάν έχετε κρυολόγημα, η κατανάλωση σκόρδου σας βοηθά να σταθείτε ξανά στα πόδια σας πολύ πιο γρήγορα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή η αλισίνη είναι σε θέση να μπλοκάρει δύο ομάδες ενζύμων που επιτρέπουν στα μολυσματικά μικρόβια να επιβιώσουν στον ξενιστή.

Έβαζε κάθε βράδυ μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι και... Αυτό που συνέβη, θα σας εκπλήξει

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share