Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023

Μεγάλη προσοχή: Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνουν οι κωδικοί στα αυτοκόλλητα που έχουν τα λεμόνια;

Δείτε και θα εξοργιστείτε!

26 Μαρτίου 2023 16:01
Μεγάλη προσοχή: Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνουν οι κωδικοί στα αυτοκόλλητα που έχουν τα λεμόνια;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν οι κωδικοί στα αυτοκόλλητα που έχουν τα λεμόνια και άλλα τρόφιμα;

Πιθανόν οι περισσότεροι καταναλωτές αγνοούν τη σημασία των αυτοκόλλητων πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά. Εκτός από το logo της εταιρείας παραγωγής, πιθανόν υπάρχει και ένα κωδικός PLU.

Οι εταιρείες παραγωγής κολλούν αυτά τα αυτοκόλλητα όχι μόνο για να δείξουν το σήμα κατατεθέν, αλλά και να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στο καταναλωτικό κοινό. Αποφασίσαμε να σας δείξουμε πως να ξεχωρίζετε αυτούς τους κωδικούς και να κατανοήσετε τι πληροφορίες περιέχουν.

Τετραψήφιος κωδικός που ξεκινάει με τους αριθμούς 3 ή 4

Αν ο κωδικός είναι τετραψήφιος, σημαίνει ότι το φρούτο ή το λαχανικό έχει καλλιεργηθεί με συμβατική μέθοδο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων ή εντομοκτόνων.

Αυτοκόλλητα σε φρούτα

Πενταψήφιος κωδικός που ξεκινάει με τον αριθμό 8

Πενταψήφιοι κωδικοί που ξεκινούν με τον αριθμό 8 σημαίνουν ότι τα φρούτα ή τα λαχανικά έχουν τροποποιηθεί γενετικά, και είναι τα αμφιλεγόμενα ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί). Μελέτες δείχνουν ότι γενετικά τροποιημένα φρούτα είναι συχνά τα πεπόνια, οι μπανάνες και οι παπάγιες.

Πενταψήφιος κωδικός που ξεκινάει με τον αριθμό 9

Αν δείτε πενταψήφιο κωδικό που ξεκινάει με τον αριθμό 9, τότε σημαίνει ότι το φρούτο έχει καλλιεργηθεί βιολογικά με φυσικό λίπασμα κοπριάς και καθόλου χημικές ουσίες.

Αν υπάρχει αυτοκόλλητο χωρίς κωδικό PLU

Αυτοκόλλητα σε φρούτα

Οι περισσότεροι καναλωτές διαλέγουν φρούτα χωρίς αυτοκόλλητα. Αλλά είναι ασφαλέστερο να προτιμάτε προϊόντα που έχουν αυτοκόλλητο, καθώς τα φρούτα που εισάγονται από εξωτερικό, πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αυτοκόλλητο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοκόλλητα, υπάρχει πιθανότητα να τα έχουν αφαιρέσει εσκεμμένα.

Κωδικοί και σύμβολα υπάρχουν παντού στην καθημερινότητά μας, όπως και αυτά τα σημάδια - κωδικοί που αν τα δείτε να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share