Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αθάνατη Ελληνίδα γιαγιά: Είχε βρεί το κόλπο για να κάνει τα λευκά ρούχα πιο αστραφτερά χωρίς χημικά - Μόνο με 4 υλικά

Δοκιμάστε τα και θα καταλάβετε

25 Μαρτίου 2023 20:30
Αθάνατη Ελληνίδα γιαγιά: Είχε βρεί το κόλπο για να κάνει τα λευκά ρούχα πιο αστραφτερά χωρίς χημικά - Μόνο με 4 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεωρείτε πως είναι δύσκολο να καθαρίσετε τα λευκά ρούχα σας; Τα ρούχα σας πααμένουν κίτρινα παρά την όποια προσπάθεια καταβάλλετε; Μάλλον, τα καθαριστικά σας δεν έχουν αποτέλεσμα και καλύτερο θα ήταν για εσάς να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό μείγμα για να απολυμάνετε τον κάδο του πλυντηρίου.

  • Μαγειρική σόδα

Δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς μαγειρική σόδα. Αυτό, συμβαίνει διότι υπάρχει σε κάθε σπίτι. Τοποθετήστε λίγη μαγειρική σκόνη στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό. Το βέβαιο είναι πως τα ρούχα σας θα απαλλαγούν από τους λεκέδες και θα γίνουν καθαρά και λευκά.

Αθάνατη Ελληνίδα γιαγιά: Είχε βρεί τα κόλπα για να κάνει τα λευκά ρούχα πιο αστραφτερά χωρίς χημικά - Μόνο με 4 υλικά

  • Ασπιρίνη

Προσπαθήστε να διαλύσετε έξι ασπιρίνες σε ένα μπολ από νερό. Στη συνέχεια βάλτε μέσα σε αυτό τα λερωμένα ρούχα για να τα πλύνετε. Προχωρήστε σε αυτό πριν από κάθε πλύση. Το βέβαιο είναι πως τα ρούχα σας θα είναι σαν να τα αγοράσατε χθες από το κατάστημα.

  • Ξύδι και λεμόνι

Πρόκειται για δύο πολύ δυνατά υλικά. Με αυτά μπορεί κάποιος να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα ρούχα του. Ανακατέψτε σε ένα μπολ λεμόνι και ξύδι και αφήστε μέσα τα ρούχα σας να μουλιάσουν για περίπου τριάντα λεπτά. Όταν τα πλύνετε, τα ρούχα σας θα μοιάζουν σαν να είναι καινούρια.

Απολύμανση στη στιγμή: Οι συμβουλές των ειδικών για ένα γρήγορο καθάρισμα στο πλυντήριο πιάτων

Όλοι έχουμε υποθέσει πως το πλυντήριο πιάτων μπορεί να αυτοκαθαρίζεται, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Με τον καιρό, το πλυντήριο πιάτων μαζεύει υπολείμματα τροφών αλλά και απορρυπαντικού, γι’ αυτό χρειάζεται ένα καθάρισμα τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες οσμές από το πλυντήριο των πιάτων σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Λευκό ξίδι
  • Μαγειρική σόδα
  • Σφουγγάρι
  • Κατσαβίδι
  • Οδοντόβουρτσα
  • Απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • Πανάκι με μικροΐνες
  • Οδοντογλυφίδα
  • Καθαριστικό για ανοξείδωτες επιφάνειες

Πως να κάνετε την απολύμανση σε χρόνο ντε τε

Διαδικασία:

1. Αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος πλυσίματος, άδειασε τελείως το πλυντήριο, αφαιρώντας όχι μόνο τα πιάτα, αλλά και τα συρτάρια (όσα βγαίνουν).

2. Αφαίρεσε ό,τι άλλο εξάρτημα μπορείς. Κάθε συσκευή είναι διαφορετική, αλλά λογικά θα μπορείς να αφαιρέσεις τουλάχιστον τον κάτω περιστρεφόμενο δίσκο, τη σχάρα και το φίλτρο.

3. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο καθάρισε τις τρυπούλες του δίσκου.

4. Πλύνε όλα τα εξαρτήματα με μπόλικο νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα.

5. Καθάρισε το φίλτρο χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, νερό και μια οδοντόβουρτσα.

6. Καθάρισε το εσωτερικό της πόρτας με ένα νωπό σφουγγάρι και το εξωτερικό με ένα πανάκι με μικροΐνες και ένα απορρυπαντικό για ανοξείδωτες επιφάνειες ή όποιο άλλο απορρυπαντικό ταιριάζει στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η πόρτα του.

7. Βάλε όλα τα εξαρτήματα πίσω στο πλυντήριο. Πρόσθεσε δύο φλιτζάνια ξίδι στον πάτο του πλυντηρίου και θέσε το μηχάνημα σε λειτουργία. Σταμάτησε το πλυντήριο στη μέση του κύκλου και άφησε το ξίδι να μείνει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τον κύκλο πλυσίματος.

Απολύμανση στη στιγμή: Οι συμβουλές των ειδικών για ένα γρήγορο καθάρισμα στο πλυντήριο πιάτων

Ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο; Μην το κάνετε ποτέ ξανά!

Μήπως όταν ανοίγοντας το πλυντήριο με τα φρεσκοπλυμένα πιάτα βλέπετε πως κάποιο έχει ακόμη λεκέδες κατηγορείτε αυτόν που δεν το ξέπλυνε λίγο πριν το βάλει μέσα; Ε, λοιπόν να ξέρετε πως φταίει αυτός που ξέπλυνε τα υπόλοιπα! Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως τόσο καιρό χρησιμοποιούσαμε λάθος μια ηλεκτρική συσκευή, δείτε εδώ τι λάθος κάνετε στη χρήση του πλυντηρίου ρούχων. Γιατί όμως είναι λάθος να ξεπλένουμε τα πιάτα μας πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο;

Όταν ξεπλύνετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο , ξεγελάτε τη συσκευή που «βλέπει» ότι δεν υπάρχει κάτι που χρειάζεται καθαρισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων έχουν έναν αισθητήρα που μετρά την ποσότητα των υπολειμμάτων τροφής οι οποίες επιπλέουν στην αρχή του κύκλου πλυσίματος και προσαρμόζει το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες.

Εάν τα περισσότερα πιάτα και κουτάλια στον κύκλο έχουν ξεπλυθεί, το κολλημένο τυρί , για παράδειγμα, σε ένα ταψί, δεν θα ενεργοποιήσει τον αισθητήρα και θα οδηγήσει σε έναν συντομότερο ελαφρύτερο κύκλο πλύσης, ανεξάρτητα από τη ρύθμιση που επιλέγετε.

Αυτό δεν είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό των τελευταίων και ακριβότερων μοντέλων. Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων της τελευταίας πενταετίας έχουν αυτή την ικανότητα. Πολλοί κατασκευαστές απορρυπαντικών πλυντηρίων πιάτων απευθύνουν έξαλλου την ίδια προειδοποίηση: Τα ένζυμα που περιέχουν έχουν σχεδιαστεί για να προσκολληθούν στα σωματίδια τροφίμων χωρίς τα οποία δεν δρουν!

Παράλληλα υπάρχει άλλο ένα πλεονέκτημα για την αποφυγή της πρόπλυσης: Εξοικονομείτε χρόνο και νερό. Ο μέσος ρυθμός ροής μιας βρύσης κουζίνας είναι 8,3 λίτρα ανά λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και ένα πεντάλεπτο ξέπλυμα μετά το δείπνο σημαίνει σπάταλη 39 λίτρων νερού.

Πριν βάλετε το πιάτο σας κατευθείαν από το τραπέζι στο πλυντήριο πιάτων, ωστόσο, προσέξτε μια προειδοποίηση: μικρά υπολείμματα τροφίμων είναι εντάξει, αλλά όχι και τα μεγάλα. Αναποδογυρίστε το πάτο πάνω από τον κάδο απορριμμάτων ενώ φροντίζετε να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο του πλυντηρίου για να μην φράξει η απορροή. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να βάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο των πιάτων σας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share